Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí samotest a čestné prohlášení do restaurací?

Od: redwine odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jestli je možné se od 9.7.2021 při vstupu do restaurací prokazovat čestným prohlášením o absolvování antigenního samotestu. V práci jsme přestali testovat, ale mám jich několik nakoupeno pro osobní potřebu. Chodíme na oběd do restaurací prakticky denně a nechci pokaždé na COVID pointy. Bohužel z nového nařízení nemohu toto vyčíst.

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

helenak
hodnocení

4x

Dobré odpoledne,

ano, čestné prohlášení stačí na základě následujících zdrojů:

covid.gov.cz/...
" Zákazník (toto neplatí pro děti do 6 let) může vstoupit na zahrádku i do vnitřních prostor stravovacího zařízení pokud nemá příznaky onemocnění covid-19 a může při případné kontrole hygieniky nebo policisty prokázat, že splňuje alespoň jednu z podmínek, které jsou popsané v ŽS Systém O-N-T: Očkování – prodělaná Nemoc – Test. Tyto podmínky se nevztahují na stravovací služby, které nejsou pro veřejnost."

covid.gov.cz/...
" Před vstupem do restaurace (na zahrádku) musíte splnit minimálně jednu z následujících podmínek: (...) b) Prokážete se potvrzením od zaměstnavatele nebo čestným prohlášením, že jste absolvoval nejdéle před 72 hodinami samotest s negativním výsledkem."

I já sama takto do restaurace chodím a není mi známa informace, že by toto k dnešnímu datu již nebylo možné, budu v tom tedy tímto způsobem pokračovat i nadále a dle mého by v tom neměl být problém.

Hezký den,
Helena K.

redwine
hodnocení

Dobrý den, moc Vám děkuji za odpověď. Pěkný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]