Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
zdědili jsme my 3 sourozenci (ještě bratr a sestra) chalupu na Šumavě jako ideální dědici, tudíž každý jednu třetinu. Vzhledem k tomu, že na chalupu delší dobu nikdo nesáhl, táta všechno nechal na nás, není tam ani voda, jsem se rozhodl, že si chci po 34 letech ježdění na chalupu nechat vyvrtat studnu a zavést vodu do chalupy. Problém je v tom, že oba ze sourozenců nemají peníze, protože vedou delší dobu společensky nesrovnalý život (alkohol, drogy) a na chalupu jsou zvyklí jezdit si jen oddáchnout jednou za uherák, o práci nezavadí, všechno musím dělat já - popravdě ani nepočítám s tím, že znají zákony, a neví nic o souhlasu při pořízení nějaké nové věci či renovaci nemovitosti. Tudíž by mne zajímalo, zda si můžu bez jejich souhlasu nechat vyvrtat studnu, a domluvit se s nimi "per huba", že mi nemusí nic platit, ale že mají zákaz vodu a boiler užívat, popřípadě vhodně zabezpečit? Jaké jsou popřípadě následky, kdyby zjistili, že museli mít svůj souhlas? Se sourozenci nejsme v žádné rozepři, vídáme se, ale máme každý trochu rozdílné pohledy na život, a kam vrážet peníze.
Vrazat peniaze a zveladovat majetok do objektu, kde 2 / 3 vlastnia fetaci nemakacenkovia, je nebotycna hlupost. Na vasom mieste to skusim predat, fetaci nech svoje peniaze rozflakaju a vy si kupite nieco len vase.
Tak to s nimi sepište a nechte podepsat. Domnívám se, že jim nemůžete zabránit používat vodu, když jsou vlastníci všeho z 1/3.
Tak to není, nepleťte si věci movité a nemovité. Když koupíte novou střechu, plot s podobně, tak bude jen Vaše?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.