Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní prohlídka před nástupem do zaměstnání

Od: kryspina2006* odpovědí: 11 změna:

Vstupní prohlídka před nástupem do zaměstnání.
Musím jit k lékaři, který vůbec neví nic o mně? Kolik budu platit asi? Co bude lékař vyšetřovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Musíte. Tam jde o to, že sice nezná vás, ale zná pracovní prostředí, do kterého nastoupíte. Je to smluvní lékař-resp. závodní lékař vašeho zaměstnavatele. Budete platit kolem 300,- Kč, které většinou po zkušební době zaměstnavatel vrací zpět.

Co bude vyšetřovat? Záleží na doktorovi. Jedna mě prohlížela zevrubně, tlak, zrak, záda, prohmatala břicho, poslechla srdce a plíce... jiný lékař si akorát sepsal mé odpovědi na jeho otázky a šla jsem. ;)

kryspina2006*
hodnocení

dobrá děkuji

alenan*
hodnocení

0x

Muj manzel pracuje v nejmenovane farmaceuticke frme, kde je vstupni prohlidka povinna. Je to pojistka pro obe strany, protoze pracuje v rizikovem prostredi (cytostatika apod.). Navic je kazdy rok posilan na novou kontrolu, ktera muze odhalit pripadne zdravotni problemy zpusobene pracovnim prostredim. Je to tedy vhodne jak pro zamestnavatele, ktery se chrani pred pripadnym soudnim sporem v budoucnu, tak pro zamestnance, ktery muze byt vcas presunut na jine pracoviste s minimalnim rizikem.

Ja bych se tedy vstupni prohlidce nebranila.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Vstupní prohlídka probíhá u smluvního lékaře dané firmy, který ví, na co se má při vyšetření zaměřit.Cena bude 200-300kč.

Mezi klasická vyšetření patří vážení, měření tlaku, tepu, dýchání, občas kontrola moči ... Ale to může být individuální pro dané pracovní zařazení;)

kryspina2006*
hodnocení

Tak to proběhlo ,ptal se je Vám něco? Co šlachy,alergie.Dobrý dostanu 330 Kč. naschledanou

marenka*

No tak pohoda ne? :)

fidonet*
hodnocení

0x

Vstupní prohlídka může obsahovat i povinné gynekologické vyšetření. Zejména u pracovišt´. kde jste jako gravidní nepoužitelná ( slovem zaměstnavatele ). A je to i logické, nenechá si nastoupit ženu v prvním měsíci, aby ji za další tři poslal na jiné pracoviště a map na mateřskou dovolenou. Většina zaměstnavatelů po zkušební lhůtě zpětně poplatek uhradí, někteří to proplácí ihnet, někteří to nechají jako náklady Vám.

Nechci se plést do této diskuze,ale většinou záleží do jakého zaměstnání nastupujete a od toho se odvíjí i prohlídka *frajer*

hodnocení

0x

Moje vstupní prohlídka zahrnovala změření tlaku a odpověď lékaři na dotaz, jestli se s něčím neléčím. Zaplatila jsem 300,. a šla jsem :(

doplněno 09.06.10 20:09:

Nic mi ani po uplynutí zkušební doby zaměstnavatel nevrátil :( :(

murka*
hodnocení

0x

Přítel byl taky na prohlídce a říkal, že takhle podrobně ho dr nikdy nevyšetřoval. Myslela jsem, že to bude stejné jako u mě, ale ne. Prohlížel mu všechno a dokonce mu brali krev a dělali rozbor. Neplatil nic a testy prošel i když jsme se báli. taková dokonalá prohlídka, tak aby něco nenašel. Ale v pohodě..jen tradiční upozornění mín kuřte a zhubněte :)

dandanov*
hodnocení

0x

Vstupní prohlídku u smluvního lékaře firmy, kam jsem chtěla nastoupit, a který mě nezná, ale zná prostředí, kde chci pracovat, vítám. Nedávno jsem ji absolvovala. Hlásila jsem se na THP pozici v oboru stavebnictví (stavbyvedoucí) a paní doktorka byla důsledná : krom běžného vyplnění formuláře o nemocích rodičů atd (formulář ale vyplňovala ona : kladla mi otázky a dala prostor pro odpovědi), mě poté proklepla tak, jako můj praktický lékař už dlouho ne! : zrak, sluch, srdce, pohybové schopnosti páteře atd... Sice jsem zaplatila 400,- Kč, které mi firma neproplatila, ale mám dobrý pocit, že jsem OK.*hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]