Dobrý den, mám pracovní úvazek na 24h týdně, podle smlouvy mám odpracovat tři dny v týdnu. Jak je to v týdnu, kdy jsou dva dny státní svátek? V pátek musím chodit do školy, takže tento týden 3 dny splnit nemohu, ale konkrétní dny práce ve smlouvě stanovené nemám. Vedoucí mi řekl, že bych si ten jeden den měla odpracovat v jiném týdnu, opravdu to tak je? Protože pokud jsem to pochopila správně, kdybych měla ve smlouvě konkrétní dny, na které by připadal svátek, měla bych je proplacené. Pokud konkrétní dny ve smlouvě nemám, musím si ten den odpracovat nebo bych měla menší výplatu? Děkuji předem
tak správně byste od zaměstnavatele měla mít předem určený plán směn. pokud vám zaměstnavatelem naplánovaná směna připadne na svátek - budete ho mít proplacený. pokud vám připadne na den, kdy chodíte do školy, musíte si domluvit dovolenou nebo neplacené volno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.