Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ALS a umělý spánek

Od: pat24 odpovědí: 11 změna:
Hezký večer, chtěla bych se zeptat na pacienty s ALS
Je možné aby netrpěli být uspáni v umělém spánku?
Že by konec zaspali?
Co dělat případně jiného aby to pacient nevnímal?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@pat24 - Mam ALS, nechci trpět

V tom případě jistě máte i ošetřujícího lékaře, který by s vámi měl probrat všechny možnosti.

tohle
hodnocení

2x

nebudete řešit veřejně na poradně, ale se svojí rodinou a ošetřujícími lékaři. Nebudete na tohle sama.

zsalsa.cz/...

umirani.cz/...

To je tak soukromé, intimní a psychicky náročné, že by bylo dobré se svěřit do péče vysoce erudovaného odborníka na psychologii. Navíc bych viděla pokoru, obrácení se do svého nitra, smíření se světem, porada s odborníky na umírání atd.

Kdyby to šlo, tak Váš nápad už někdo uvedl do praxe. A dalo by se to i zneužít, nejsme na toto ještě připraveni.

hodnocení

0x

Jak by ale někdo mohl vědět, kdy bude konec? Trpí dlouho před koncem.

pat24
hodnocení

A co uspat? když to psychicky nezvládá

Na jak dlouho? Rok? Měsíce? To tu povolené není. Lidé se neuvádí do kómatu se 100% jistotou, že se neprobudí. To co radí @ jedubabicka je rychlejší a legálnější varianta.

hodnocení

0x

A kdo se ptá, že chcete zprovodit ze světa lidi s ALS?

doplněno 06.07.21 17:33:

A máte snad přístup k léčivům způsobujícím sedace? Máte vyřešeno dávkování (přístroje, anesteziolog) pro navození sedace a udržení a pak...smrt?

Nejsem doktor, ale určitě to není tak jednoduché si něco šlehnout a mít smrt bez bolesti a hned.

pat24
hodnocení

Mam ALS, nechci trpět

hodnocení

0x
pat24
hodnocení

To vím ale to nejde ,mám strach že je to prostě vražda
Neví někdo třeba,je možnost se třeba domluvit s lékaři že bych měla umělý ventilátor a poté byla uspána do umělého spánku? Tak abych netrpěla?

Lékaři skládají Hyppokratovu přísahu:

Přísahám a volám Apollóna lékaře a Asklépia a Hygieiu a Panakeiu a všechny bohy a bohyně za svědky, že budu tuto smlouvu a přísahu dle svých možností a dle svého svědomí dodržovat.

Toho, kdo mě naučil umění lékařskému, budu si vážit jako svých rodičů a budu ho ze svého zajištění podporovat. Když se dostane do nouze, dám mu ze svého, stejně jako i jeho potomkům dám a budou pro mne jako moji bratři. Pokud po znalosti tohoto umění (lékařského) zatouží, budu je vyučovat zdarma a bez smlouvy. Seznámím své syny a syny svého učitele a všechny ustanovené a na lékařský mrav přísahající s předpisy, přednáškami a se všemi ostatními radami. Jinak však s nimi neseznámím nikoho dalšího.

Lékařské úkony budu konat v zájmu a ve prospěch nemocného, dle svých schopností a svého úsudku. Vystříhám se všeho, co by bylo ke škodě a co by nebylo správné.

Nepodám nikomu smrtící prostředek, ani kdyby mne o to kdokoli požádal, a nikomu také nebudu radit (jak zemřít). Žádné ženě nedám prostředek k vyhnání plodu.

Svůj život uchovám v čistotě a bohabojnosti, stejně tak i své lékařské umění. Nebudu (lidské tělo) řezat, ani ty, co trpí kameny, a tento zákrok přenechám mužům, kteří takovéto řemeslo provádějí.

Do všech domů, kam vstoupím, budu vstupovat ve prospěch nemocného, zbaven každého vědomého bezpráví a každého zlého činu. Zvláště se vystříhám pohlavního zneužití žen i mužů, svobodných i otroků. Cokoli, co při léčbě i mimo svou praxi ve styku s lidmi uvidím a uslyším, co se nesmí sdělit, to zamlčím a uchovám v tajnosti.

Když tuto přísahu dodržím a neporuším, nechť ve svém životě i ve svém umění skromně dopředu postoupím. Tak získám si vážnost všech lidí po všechny ty časy. Když ale zákazy přestoupím a přísahu poruším, nechť stane se pravý opak.

...

U nás je to posuzováno jako vražda stále.

cs.wikipedia.org/...

pb®
hodnocení

0x
Nespoléhejte na doktory a zařiďte si to včas sám. Doktoři naslibují hory doly a pak stejně člověk v hospicu nezemře na nemoc, ale na to, že mu nedávali napít. Vám mohou slíbit umělý spánek, ale realita může být udušení za plného vědomí, protože dýchací svaly vypoví funkci a vy se prostě už nenadýchnete. Sama mám RS a velice mě uklidnil fakt, že to nemusím nechat dojít až do konce. Až se nezvládnu o sebe postarat,tak to tu balím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]