Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výlet s dítětem v horku

Od: sisi® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, mám takovou otázku. Kamošce se rozvádí dcera, mají 5letého chlapce a jeho otec ho chce do střídavé péče, ačkoliv se o něj dosud moc nezajímal. Ten otec si okamžitě našel novou přítelkyni a snaží se předvádět. V sobotu bylo celkem teplo a on vymyslel výlet kamsi 150 km po D1 tam a nazpět. Jel s tou přítelkyní a synem, teplo, měli málo pití - kluk informoval, čekali někde v zácpě, no prostě chlapci bylo špatně, z výletu nic neměl. Nakonec to teda přežil , ale pak bylo dusno, že jen kretén pojede v této době - míněno ty svátky a teplo na takový výlet. Takže kamoška teď dělá takovou "anketu", co si o tom kdo myslí, protože má strach, že by kluk v péči otce trpěl. Za mě je to blbost takový výlet ve vedru, zvláště když vím, že předtím ten chlap nebyl schopný jít ani na procházku do lesa 500m vzdáleného. Otec toho dítěte se čertil, že o nic nešlo, tak bylo klukovi špatně, ale jinak dobrý. Co si o tom myslíte vy? Děkuji za odpovědi, předám.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Kdyby ho vzal do ZOO, mohl dostat úžeh, u vody nastydnout v mokrých plavkách, v cukrárně se přecpat zmrzlinou a prozvracet noc, v lese ho by ho třeba poštípali mravenci - to si nevyberete. Ale chápu, že s maminkou/babičkou by se mu určitě nic takového stát nemohlo *smich*

Zdá se mi, že babička ani tak nemá "strach, že by kluk v péči otce trpěl", ale vadí jí, že otec "drze" chce střídavou péči.

Přímo na komoru! *palec*

jp

Jedovatá odpověd od jedubáby.*ee*

Pravdivá, nikoli jedovatá.

smode*
hodnocení

8x

Dobrý den. Řekl bych že se chlapec maximálně trošku zocelil. Ať si zvyká - v životě se s ním taky nikdo mazlit nebude. Ta extrémně populární přespřílišná péče dnešních rodičů dětem ve skutečnosti dělá akorát medvědí službu. Rostou z nich pak dost často nepoužitelní a velmi slabí lidé. Pochybuji o tom že by vlastní otec nezasáhl kdyby se jednalo o skutečně vážnou věc. Spíše to vypadá na klasickou taktiku některých žen typu "bývalý má novou holku, ta je vzdělanější, bohatší, mladší, je víc sexy a on je moc spokojený což mu tedy nedaruji = když nic tak jej budu očerňovat alespoň před tím dítětem, navádět jej proti němu a dělat z něho neschopného a špatného otce". Tedy tentokrát to bylo málo pití na výletě, příště to bude moc studená voda na koupališti, málo oblečení v zimě, nevhodné potraviny k večeři, moc dárků od přítelkyně tatínka atd atd...prostě všechno špatně i kdyby to bylo dobře.

samira
hodnocení

8x
Kámoška říkala, že její dcera říkala, že její ex udělal... Obecně mám největší problém s tím, že taková informace mnoho hodnotná není. Ono to velmi často bývá úplně jinak, jen holt se hledá cesta jak z ex udělat nespolehlivého deb@la.
Zaráží mě, kolik žen si udělá dítě s někým, kde se o něj podle nich není následně schopen starat. Není prvotní problém v tomhle? Kdyby více přemýšlela, s kým si dítě "udělá" nemusela by tohle potom řešit, ne?
Jinak samozřejmě cestovat za největšího horka není ideální, chce to hodně pít, zastínit okna, předpokládám že mají klimošku... Někdy to jinak nejde. Pokud nechci být celé léto doma, musím cestovat i ve vyšších teplotách. Osobně s dětmi raději jedu mimo dálnici, pokud houstne provoz, sice jedeme déle, ale dá se pomaleji, tedy i porůznu větrat, zastavit... Ale cestujeme hodně často. Tedy obecně proti cestování v létě s dítětem nic nemám, jen to chce se trochu přizpůsobit.
hodnocení

No, máte pravdu, ale já toho pána trochu znám, je to na první pohled velice pěkný a sebevědomý chlap a po čase zjistíte, že to je jakási maska, že ve skutečnosti dá ve všem na svou matku. Nebudu tady psát různé příhody, ale je to fakt.

samira
@sisi Nebudu nikomu sahat do svědomí. Jen prostě vím, taky ze zkušenosti, že pravda bývá leckdy jinde, než tvrdí kamarádka vám nebo dokonce jí ta její dcera. Ono ženské dokážou hodně a když neví kudy kam tak na to jdou přes dítě. Já mám také v okolí jednu, která přišla do vztahu s dítětem, nový partner jej adoptoval, vychoval jej. Pak měli další společné. Když si paní po letech našla jinou známost a chtěla se rozvádět, to první adoptované dítě bylo již téměř dospělé, druhé - společné - bylo ještě malé. A tato dáma, která před lety tvrdila - chci aby sis adoptoval mé dítě, věřím ti natolik že na něj budeš mít plné právo kdyby se mi něco stalo, tak ta samá začala vychylovat, že mu dítě dávat nebude, že se o něj neumí starat, že má na něj špatný vliv a bla bla bla ...
Tedy ač sama jsem ženská, tak na tyhle informace moc nedám. Ženský fakt dokážou cokoliv.
Ono je to těžký. Kdyby seděli doma, tak si zas bude stěžovat, že táta kluka nikam neveme... Třeba mu nebylo blbě z té cesty, je to prcek, jednodenní nevolnosti a teplotky jsou běžná věc, natož když počasí dělá takové psí kusy...
Jednou se rozhodla s ním to dítě mít a tím se rozhodla vybrat jej dítěti za otce. To, že to nebyl třeba nejlepší výběr, na to už je pozdě...

hodnocení

5x
No... nevím, ale asi bych nepřeháněl.
V případě auta s klimatizací není vůbec o čem mluvit..
A náš mladej s námi od cca 3let jezdil do Itálie, tehdy ještě v autě bez klimatizace.
Nikdy se mu nic nestalo..

jp
hodnocení

5x

Ano, je to hloupost tahat dítě v horku kamsi na výlet. Podle mne je též blbost tahat mimina a malé děti někam k moři, autm letadlem. Dítě tak do pěti let si to určitě užije lépe někde doma na zahradě nebo u rybníka. To, že cestu přežije neznámené, že to je v pořádku.

hodnocení

5x

Čtu všechny příspěvlky přede mnou a přidám se. Babička by neměla do takových věcí mluvit a už vůbec stěžovat si kámoškám. *stop*Sisi, nic ve zlém, chápu, že to myslíte dobře, ale cesta do pekel je vroubená dobrými úmysly. Tohle by měli řešit rodiče a ne babičky a fórum neznámých lidí. Nikdo z nás do toho nevidí, jen slyší zaujatou babičku.

pb®
hodnocení

4x
Tatínci se obvykle postarají, ale trochu jinak. Dítě přežije, protože děti mají tu vlastnost, že obvykle přežívají v péči svých rodičů, ale ta péče u tatínků bývá často jiná. K obědu nebude mít dítě krůtí plátek sous vide s bulgurem a zeleninou vařenou v páře, ale párky. Občas budou trpět hladem, žízní, zimou, horkem, protože tatínek malému dítěti nezabalí vše potřebné. Třeba můj manžel dodneška nechápe, že musí krmit děti, on nejí až večer, tak proč musí jíst dítě? Za celý svůj život nepochopil, k čemu je krém s UV faktorem a pravidelně se vědomě spálí několikrát do roka. Tak proč by měl mazat děti, vždyť o nic nejde? I přes prodělaný zánět okostice se ztrátou zubu nechápe, že důkladně si večer vyčistit zuby je fakt potřeba a že děti fakt bez vyčistěných zubů spát nepůjdou. Zkrátka ano, dítě přežije, ovšem někdy s lehce podlomeným zdravím.

hodnocení

0x

Babička je zřejmě labilní povahy a nemůže se smířit s tím, že její dcera má dítě s mužem, který pochopitelně chce mít také vliv na výchovu svého syna. Klukovi se stala největší újma tím, že se jeho rodiče rozvedli a nebydlí spolu a ne nějaké sezení v autě. To je zástupná blbost. Babička by si měla dát studený ručník na hlavu a přestat do mladých kafrat. Její dvera se jí také asi moc nepovedla, když nebyla schopná udržet rodinu a musí si na otce svého dítěte stěžovat mamince. Kluk potřebuje mužský vzor jako prase drbání. Střídavá péče je na místě, bez žárlení a osočování.

hodnocení

To bude mít kamoška radost! Jen nevím jaký bude mít kluk mužský vzor v chlapovi, který si bez matky ani nekoupí boty.*smich*

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, že jste sem napsali, jen bych doplnila, že je rozdíl, když nějaká megera nechce dát dítěti otci a když ženská, která byla 5 let na všechno sama, najednou nechce dělat blbce dětinskému partnerovi. No, uvidíme, každopádně jakékoliv přetvařování se vždy projeví na zdravotním stavu dotyčného. Ještě jednou děkuji za odpovědi.

samira
Pokud si udělám dítě se sobcem, budu ho dávat sobci, pokud s mamánkem, dávám jej mamánkovi.
Po jaké době si člověk tak udělá s partnerem dítě? Po 2 letech? Po třech?
Neříkám, že za tu dobu člověka nějak dobře poznáte. Ale to že je neschopný si bez matky koupit boty? To slečna/mladá paní před tím nevěděla?

Samiro, tohle mi přijde jako kopání do mrtvoly. Sisi se plala na současnost a budoucnost a ne na minulost. Tohle k ničemu nevede, tohle nepomůže nikomu. *stop* Nikdy totiž nevíte a to můžete chodit s někých hodně dlouho, co se z něho vyklube. Vlastní zkušenost. Nikdy nevíte, v jaké pozici byl tazetel v době, kdy se zamiloval. Víme prd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]