Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hygiena a MHD

Od: anonym2000 odpovědí: 8 změna:
Ahoj,
v pondělí jedu ke kamarádovi na 3 dny a jedu k němu veřejnou dopravou (metrem). Problém je, že jemu nefunguje zatím na chalupě sprcha. Jsem hodně na tu hygienu a chci se zeptat, zda je problém, pokud nebudu mít 2 večery sprchu, ačkoliv pojedu metrem? Nebo to mám více hrotit a jet třeba pak na hotel? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rehy
hodnocení

5x

Zdravím, když se dva dny neosprchujete, tak se nic nestane. Věřte, že po dvou dnech bez sprchy vážně neumřete, nejste skleníková květinka.

Předpokládám, že na chalupě aspoň teče voda, můžete si tedy vodu ohřát a potom se polít. Nebo si aspoň večer otřít namočeným ručníkem podpaží, intimní partie a další části těla, u kterých budete cítit potřebu čistoty.

hodnocení

4x

O prázdninách a dovolených bývají někdy s hygienou problémy, musí se to přežít. Když jsme jezdili na Sázavu do chatové osady, nebylo tam nic, než dřevěné kadibudky. Pro vodu s kbelíky. Řešili jsme to tak, že jsme se vždycky večer šli umýt do šlajsny, tam nebylo přes ty betony vidět. Lidi, nám tam nechtíc uplavalo mýdel! :-DPak jsme si koupili síťku a věšeli si ji na ruku.

Pokud na šlajsnu nebylo počasí, vodu do umyvadla a umyli jsme se postupně v chatě. Žínka, mýdlo, osuška a bylo to.

Takže, je-li u chyty bnějaký rybník či aspoň potok, dojděre se umýt tam. Jinak v kbelíku, lavoru. Celý život bych to nechtěla, ale pár dní se to přežít dá. Jaga.

pb®
hodnocení

3x
To že není k dispozici sprcha či vana přece není důvod k nemytí. Lavor s vodou a žinka, tak se to dělalo mnoho let. PET láhev s vodou taky dokáže nahradit sprchu, zvlášť pokud je k dispozici sprchový kout s odtokem. Holt na člověka nepoteče ze sprchy, ale z flašky. Pokud není k dispozici koupelna, dá se očista spáchat kdekoliv, kde člověk může odhodit svršky a spodky aniž by pohoršil náhodného kolemjdoucího. Dle mě na hygienu tedy moc nejste, když se neumíte umýt. Byla jsem už v místech, kde jediným zdrojem vody byl potok či studna, k dispozici jen kadibudka a ani umyvadlo a už vůbec ne koupelna. Přesto jsem byla umytá 2x denně, protože pro mě je normální hygiena ráno si umýt obličej, opláchnout podpaží, předek a zadek a večer komplet všechno, zuby 2x denně a zadek vždy po stolici. I kdybych se měla jen oplachovat z PET láhve nad WC mísou, nebo jen nad kýblem ve stanu, pokud bude k dispozici voda, tak já nemytá nebudu. Vlhčené ubrousky beru jen jako hodně velkou nouzovku tam, kde není ani ta voda.

hodnocení

3x

Nebuď blázen! Touhle nesmyslnou hygienou své imunitě ublížíš. Je potřeba imunitu posilovat a ne ji zbavovat všeho, co by ji posílilo. Je potřeba, aby se imunita setkala s mnoha nebezpečími, ona je pak pozná a umí s tím bojovat. Proto je třeba i očkování. *alene* Musím ti říci, že ve školce jsem měla nejvíce nemocné ty děti, kde byly maminky uzkostlivé a držely děti v přečistém prostředí, jako kytky ve skleníku. Maminky nedovolily, svou přehnanou péčí imunitě, aby se vybudovala. A pak cpaly do děti prášky na posílení. Takový nesmysl!

hodnocení

2x

Záleží jak je kdo zvyklý, kdo se sprchuje denně, může z toho mít i zdravotní potíže, protože je kůže zvyklá vehementně obnovovat tukovou bariéru a naopak není zvyklá na bakterie, které budou mít po pár dnech žně. Na druhou stranu, co člověka nezabije...

nickys
hodnocení

2x

Hotel, to je jasné a kazdy den. Dva dny bez sprchy bych nevydrzel, a pohledy lidi v tom metru. No fuj. A co kdyby s tim kamaradem byla nejaka erotika. No nevim, bud si sprchu rychle dodela, nebo bych tam nejel.

hodnocení

2x

Podle toho smradu se někteří v MHD nemohli sprchovat týdny, takže 2 dny jsou v pohodě :-D

hodnocení

2x

Vaše obavy jsou zbytečné. A věřte mi, že nejhůře nesmrdí ti čerstvě neumytí, ale ti umytí, kteří si vezmou propocené oblečení od minula, které nechali jen uschnout, místo toho, aby ho vyprali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]