Nejste přihlášen/a.
Je povoleno tancování na diskotékách?
Včera sem navštívil jednu nejmenovanou diskotéku. Byla tam hlava na hlavě,všichni bez roušek a tancovalo se.
Není náhodou tancování zakázáno a neměli by být ve vnitřních prostorech respirátory?
Možná je čas si přiznat, že roušky ve vedru nelze nostit a kupodivu vládu netrápí, že podle výrobců respirátor FFP2 nezachytí vir. A očkovaný člověk může být a také je šiřitelem viru ( z mnoha případů), což očkovaný díky masivní dementní reklamě v TV a rádiu vůbec neví.
A jen tak na okraj, už se chystá dlouholetá povinnost nostit respirátor neustále se změnou současného setkávání lidí. Nápad vznikl díky novému viru s označením Delta / žádná mutace !) , když očkování nezabírá.
Jak jste na to přišel? nečetete tam, že :
"Takže žádný podzim, další vlna je tu už teď?
Myslím si, že se na tu další vlnu zakládá. Problém exponenciálního růstu je, že dlouho vypadá jako rovná linka, a pak najednou vystřelí nahoru. A už jsme na začátku exponenciály. "
Čili nové kolo, bez ohledu na respirátory, očkování, omezení sociálních kontaktů více jak rok. Pořád dokola.
Aco tohle.
Nejsme připraveni tak, jak bychom připraveni být mohli. Pořád není míra proočkovanosti v populaci dostatečně vysoká. To je asi to nejhlavnější.
Na čem teď nejvíc záleží?
Na tom, co bude dělat ministr zdravotnictví a vláda. Například v Rakousku, kde jsou ta opatření velmi podobná jako u nás, tak tam se dodržují, na rozdíl od nás. Moji přátelé, kteří byli ve Vídni na výletě, tak je třeba třikrát denně někdo požádal, aby ukázali, že jsou očkovaní nebo testovaní. Tady se mi ještě nikdy nestalo, že by mě o to kdekoliv kdokoliv požádal, třeba v restauracích, v kině... nikdy.
Já hluboce nesouhlasím s profesorem Beranem. Naopak souhlasím s profesorem Konvalinkou.
Na druhou stranu jsme z velké části naočkovaní...
Nepochybně. A to je samozřejmě ta dobrá zpráva, ale máme tady virus, který je agresivnější a který je nakažlivější. A to bude znamenat, vzhledem k tomu, že nemáme proočkováno 100 procent populace, nárůst i těch těžkých případů a případně úmrtí
Čechů je plně naočkovaných 30 procent, každý 4. muž a každá 3. žena. Jak silný štít proti viru to už teď je?
Celkově je to málo. Ale v těch nejvyšších věkových kategoriích, nejrizikovějších, řekněme 60+, je proočkovanost podstatně větší. Tam se pohybujeme někde kolem 75, 80 procent, jestli se nemýlím, 1. dávkou. A to je z hlediska těžkých průběhů, naplnění nemocnic, úmrtí, řekl bych, to nejdůležitější.
Atd, atd...
Není kontrola. Nejsem milovník očkování a v podstě jsem se všem dosud vyhýbala. Nastala však situace s dosud neznámým virem, kdy je třeba kolektivní imunity, tak jsem se stihla plně naočkovat už v květnu. Hodně cestuji převážně vlaky a autobusy po republice, ubytovávám se, ale nikde po mně certifikát nechtěli! Často se jen shovívavě usmáli, když jsem sdělila při vstupu, že jsem plně očkovaná. Zato jsem se mnohdy musela koukat na lidi, co nemají správně nasazený respirátor i na nose. Tipnu si, tak 15% někdy 20%.
Když mi psala kámoška z Německa, že v hospodě musí vyplnit svoji adresu a kontakty a všude je kontrolují, tak mi je jasné, že jsem v Česku, kde by to lidi hned označili za estébácké šmírování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.