Ahoj, jednou jsem zde o tom už psal. Měl jsem jedenáctiletý vztah, krátce po jeho konci jsem potkal slečnu, zamilovali jsme se do sebe a chodili jsme spolu skoro rok. Všechno bylo super, ale ona začala mít nějaké výkyvy nálad kvůli antikoncepci, apod., taky začala trochu tlačit se svatbou a dětmi a ostatními maličkostmi. Já dostal strach, že bych jí mohl ublížit. Čím později, tím více a začal myslet na to, že to musím skončit a to jsem i udělal. Později jsem zjistil, že jsem se také nedokázal otevřít a byl stále zraněný po předchozím vztahu. Nekomunikoval jsem. To je 11 měsíců a já ji moc miluji a přál bych si to spravit. Vlastně dnes vím, že to je slečna, kterou si chci vzít a mít s ní rodinu. Její sen je také rodina. Scházíme se, ale ona už má přítele. Máme naplánováno spoustu akcí. Divadla, koncerty, festivaly, kafé, apod. Mě přijde divné, že chce neustále být s expřítelem. Jednou se zmínila, že její přítel je hodný, ale že ji mrzí, že ho vůbec nezajímá kultura, ale že s ním bude. Ona ví, že mě všechno moc mrzí, jednou jsem se jí dokonce zmínil, že ji miluji, později jsem to zamluvil. Jednou při loučení jsem jí řekl, že ji mám rád, ona odpověděla, že mě taky a hned se opravila, že ne. Zamotala se do toho a vysvětlovala, že to bylo myšleno tak, že už ji netrápí se mnou být a že je to za ní. A že před pár měsíci by se mnou nikam nešla a že tohle je velký pokrok. – Nad tím jsem přemýšlel, proč situaci označuje pokrokem… Jednou také říkala, že jí vyhovuje se mnou takto scházet. Neustále si píšeme, někdy celé dny od rána do večera. Pracuje u nás ve firmě. Jednou řekla, že by to stejně nefungovalo, protože jsem kozoroh. Se mnou chtěla dítě, nyní se svěřila, že aktuálně otěhotnět nechce, jindy zase říkala, že z toho má teď nějak strach. Také vím, že se s přítelem na dva dny rozešla, protože jí řekl, že by ji donutil jít na potrat. Ona také ví, že mě nyní trápí to, že jsem to prošvihl, a že chci rodinu. Také se několikrát vyptávala, jaké mám známosti a slečny a říkala, že je ráda, že nežiji v „celibátu“. Já jsem si dávno řekl, že budu bojovat, ale opravdu dost se trápím, když jsme spolu, všechno je super, dobrá nálada, vtipy, i objetí, pohlazení, dotyky, vzpomínky na krásné situace a místa z našeho vztahu. Máme toho spolu hodně společného a jsme si hodně podobní. Jak se píše v různých radách, nechávám tomu volný průběh, ale jinak neustále přemýšlím. Snažím se neukazovat slabost. Ale situace je složitá… Takže budu rád za názory. Friendzone, zadní vrátka, pobavení, …? Je opravdu hodná a naschvál mi nic nedělá. Upřímně se se mnou baví a směje. Mám jí říci o svém snu, že bych si přál, aby byla mojí ženou, že s ní chci děti, cestovat, splnit si společné sny o Islandu, apod…? Dokázal bych se o ni skvěle postarat, mám velký dům a jsem připravený a zajištěný. Nebo čekat, scházet se, trpět a přemýšlet, jak se situace vyvine? Situace je pro mě opravdu tíživá, ale nic nevzdám… Díky
Dáma neví, co chce, Vy taky ne. Klidně si s ní zase začněte. Až pojedete spolu na dovolenou, ten její přítel vám může nosit kufry, nebo mazat záda olejem. Případně Vás zaskočí i v jiných činnostech. Proč ne? Slečna je přece zvyklá na oba. Jaga.
Tím pokrokem asi myslela, to, že po rozchodu si řekla, že už vás nikdy nechce vidět, ale uběhl čas, všechno se v ní z té doby uleželo a teď je i schopna jít s vámi třeba do divadla.Je teda ale divné, když má přítele, proč tedy tráví s vámi volný čas. Ví o tom její přítel?, to by se mu asi nelíbilo. Jestli jí milujete a chtěl by jste jí zpátky, tak podle mne by jste jí to měl říct narovinu. Takto se s ní budete scházet, nescházet a nebudete vědět na čem jste. Ona vám na to něco odpoví, vyjádří se, jak to má ona a vy budete mít konečně jasno. Takto se jenom trápíte. Když vás odmítne, budete asi zklamaný, ale otevře se vám hned nová cesta k jiné.
Lidé se scházejí a rozcházejí. Jsou i tací, co se rozvedli a zase vzali. Vy jste na chlapa až moc odevzdaný a napovídáte toho až moc... Ona si je Vámi jistá a možná jí to tak vyhovuje hrát to na obě strany. U obou má zřejmě něco, co neposkytne ten druhý. Já být Vámi, tak jí řeknu, že na to nemám donekonečna se scházet někomu za zády. Ať ona si udělá jasno a pak se ozve... Vztah se má vyvíjet. Když se nevyvíjí, tak hyne nebo to vztah není. Tohle nikam nevede. Vžyť ani nevíte, jestli to vztah je. Ona je pro Vás životní sen, prostě jednička..a co jste pro ni Vy? Když na čas couvnete, bude Vás hledat? Láska je touha, asi by nebylo dobré na ni hned vybalit svatbu, když nevíte, jak to ona má. A oddanej pes nepřitahuje, právě proto, že je totálně věrnej. Přitahuje jistá dávka nejistoty. Chlap který čeká na tu svou denně u vrat, je moc jistej. To víc přitahuje ten, co musí pravidelně někam na trenink.
cybujici
Hodně smysluplný názor. Díky. Takže až bude vhodná chvíle, zřejmě si připravím řeč. Řeknu jí, že ji sice miluji a přál bych si si ji vzít, ale takto ze sebe dělám poslušného blbce pouze na něco. Řeknu jí, co by u mě našla navíc k nynější situaci a se scházením končím a dávám jí prostor na rozmyšlenou. Myslíte, že tak nějak by to bylo vhodné? Díky.
Vynechte poslušného blbce, neshazujte společná radostná setkání na promarněnou čekací taktiku. Asi bych ani nepřidával, co u Vás najde lepšího. To snad ví...Raději jednoduše. Ona možná už nějak přemýšlí.
chybujici
Díky, máme ještě pár akcí a za měsíc týdenní filmový festival. Takže se pokusím nám to udělat co nejkrásnější a po festivalu to řeknu. Ale chtěl bych alespoň lehce a v krátkosti nastínit i vizi společného života a budoucnosti, když to taky bude možná to poslední, co jí řeknu...
Jakou vizi a nástin budoucnosti? To si snad uděláte spolu, až jak se rozhodne. Ona potřebuje čas a prostor pro svůj názor.. Moje dcera se rozešla s klukem, se kterým byla šťastná, jezdili spolu jezdili na cyklovýlety, chodil k nám..On s pomocí rodičů koupil pozemek a sám vyprojektoval domek..Pak za ní přijel zeptat se, na kterou stranu chce okna v kuchyni. Ona se tý jistoty a toho nalinkovaného života tak zalekla, že couvla. Začala jezdit na kole s partou, kam on nepatřil. Tam se cítila svobodně, nesvázaně. Přesto rozchod obrečela...
chybujici
Ona už názor pravděpodobně má. Přítele má. Jestli o mně přemýšlí do budoucna, ani netuším. Já jen chtěl, aby měla představu, co hezkého může mít ode mě... Ale tohle bude asi jen na jejím rozhodnutí. Příliš příslibů by mohlo asi uškodit... A to, co by jí chybělo, na to přijde možná sama, až ukončím kontakt.
Nemluvila bych o svatbě ani o dětech.. mluvte jen o vašem vztahu. Ona teď musí začít hlavně znovu cítit přitažlivost, to dětmi a svatbou neuděláte. Klidně buďte upřímný, ale mluvte jen o ni, a pak se stáhnete a odmlčte..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.