Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilky že zahraničí - DPH je posunuto?

Od: kaajaa odpovědí: 25 změna:
Dobrý den,
slyšel jsem, že se DPH za balíčky z Číny ještě neplatí, že to mělo být od 1.7, ale že se to posouvá.
Je možné si ještě něco z Číny objednat a mělo by mi to za 30 dní přijít stále bez DPH?
Děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

U Aliexpress to vypadá tak, že DPH bude přímo vybírat Aliexpress a zboží bude chodit stejně, jako dosud. Možná i lépe, protože tak to bude i u dražších zakázek a tyto se tedy nebudou muset celně odbavovat zvlášť. Možní jen u těch nad 150 EUR, kde se platí clo, to zůstane stejné.

service.aliexpress.com/...

Díky, nevšimla jsem si, že jste sem vložila odkaz. Až v tuto chvíli. *palec*

hodnocení

0x

Jednání o tom má být 22. července, kdy to může nabýt platnosti nevím... taky mám něco na cestě co mě případně nebude mrzet.

To jsem měl vědět, stihl bych koupit pár věcí. Jinak to nehrotím, objednám po zklidnění situace a vychytání porodních potíží systému.

hodnocení

0x

Také mě to zajímalo, jak to vlastně je. Štve mě, že mám víc jak měsíc nějaké maličkosti podle sledování zásilky už v Praze, ale proč tam tak dlouho trčí fakt nechápu. Teď jedna přišla po 40 dnech, co přišla do ČR *zed*.

K věci - tady jsem našel nějaké odpovědi, doufám, že pravdivé, já každopádně zatím nic neobjednávám a čekám, jak se to vyvine.

Nápodobně. Od 7.5. v Čr a domů mi přišel balíček teď v pondělí :( . Nicméně přišel s dalšími pěti věcmi co jsem objednávala v půlce června. Je to zvláštní. Čekám ještě na jeden a ten se mi ukazuje pro změnu v Maďarsku.

hodnocení

0x

Od včerejška už je DPH rovnou připočítáváno k ceně. U té sumy je sice otazník, ale jinak už nakupovat nelze. Takže když kliknete na zaplatit, tak se objeví cena té věci, pod ní eventuelně cena poštovného a pod ní cena DPH. Pak je součet a to musíte zaplatit. Nakupovala jsem na Aliexpressu. mne by třeba zajímalo, proč je u toho DPH otazník. Jediné co mne napadá je to, že si nejsou jistí s výpočtem DPH a že až to člověk dostane , tak mu k tomu ještě něco připočítají. Já mám na cestě ještě docela dost objednávek a tak jsem zvědavá, co se bude v realitě dít. Takže článek, že je ten zákon odložený, není asi pravdivý. Také jsem ho četla a uvěřila, ale faktem jest, že od včera, teda od 1 července, už je u každého zboží připočítáváno DPH automaticky. Ale pokud by to tak bylo správně a člověk by teda zaplatil tu taxu rovnou přinákupu zboží, tak už by to pak měl dostat bez dalších obštrukcí ze strany celníků u nás a ani pošta by se do toho už neměla co míchat, protože nebude nic vyřizovat.

Mě přijde, že je to tak už asi 14 dnů. Sice tam nebyla ta kolonka DPH, ale u spousty věcí ze dne na den naskočila jiná a o dost vyšší cena než byla původně.

Kupovala jsem si šaty a protože mi byly velký, tak jsem chtěla menší. Hodila jsem si je do košíku / s tím, že ještě něco na další den vyberu / a druhej den byly o 15 dolarů dražší :( . A i ostatní věci cenově poskočili.

kolemjdouci

Ve většině EU to již totiž platí, proto ten otazník. Můžete odmítnout zaplatit, ale pak hrozí, že pokud to mezitím u nás schválí - podepíšou budete doplácet DPH + výpalné poště, pokud si to nevyřídíte sama.

Kolemjdoucí, jak to myslíte s tím odmítnutím zaplacení? Vy jste to zkoušel(a)? Já tam žádnou možnost odmítnutí zaplacení DPH nemám. Buďto objednám a zaplatím to, co je na "faktuře", nebo prostě neobjednám a tím pádem nezaplatím, a v tom případě není co řešit, protože jsem nic nekoupila. Není tam žádná možnost vynechat kolonku s taxou. jestli víte jak to udělat, tak napište postup.

CZK 139.47

Livraison: CZK 30.01via OTHER PLTemps estimé pour la livraison: 22 JUL

Laisser un message

Sous-total

CZK 139.47 : (Cena)

Livraison: CZK 30.01 (znamená poštovné)

TVA: 35.75 (znamená DPH)

Total - CZK 205.24 (celkem)

Tohle se mi objeví, když kliknu na zaplatit a nemohu vymazat to DPH ani náhodou. Tak by mne zajímalo, jak to teda děláte, když tu taxu nechcete zaplatit. Děkuji.

jirkam

Tak ten otazník neznamená, že si nejsou jisti - znamená nápovědu - stačí na něj najet a tam se dozvíme: "Od 1. července 2021 bude AliExpress vybírat DPH z prodeje zboží dodaného spotřebitelům v EU, včetně případů, kdy je zboží dodáno ze zemí mimo EU s hodnotou objednávky do 150 EUR, nebo pokud je zboží odesláno z EU, kde je prodejce usazen mimo EU. Další informace naleznete v Centru nápovědy."

To víte, že jsem na něj najela, protože jsem byla zvědavá, ale asi jsem se netrefila, ;) protože mně se právě nic neotevřelo. Ale já používám francouzský prohlížeč, tak to je možná kvůli tomu, protože jich se to netýká. Ačkoliv by měl systém podle adresy vyhodnotit, že jsem v Čechách. *co* Ale nevadí, už jsem se zde informace dočetla, tak jsem spokojená.

rk22

"nebo pokud je zboží odesláno z EU, kde je prodejce usazen mimo EU." Znamená to snad to, že u zboží odeslaného ze skladů v zemích EU bude AliExpress účtovat i DPH, protože asi naprostá většina prodejců bude z Číny nebo zemí mimo EU? To by pak ty sklady v zemích EU asi ztrácely smysl.

suzymon: Na ten otazník nestačí pouze najet, ale musí se na něho i kliknout aby se zobrazila ta nápověda ohledně DPH. Alespoň u mne to tak je. Já mám na AliExpress nastavenou polštinu a ta nápověda se mi zobrazuje v angličtině.

rk22

suzymon: Proč by se Francouzů neměla týkat ta "opičárna" s DPH? Já mám za to, že to platí pro celou EU a Francie asi nebude vyjímkou.

To určitě ano, ale asi tam nebude ta samá taxa v DPH a možná budou mít jiné znění té vyhlášky. Také jsem na to myslela. Nevím, ale prostě se mi nic nezobrazí, když na ten řádek najedu.

rk22

suzymon: Tak jak jsem tu už psal nestačí na ten otazník v kruhu pouze najet, ale třeba na něho i kliknout.

Zásilky že zahraničí - DPH je posunuto?

Jéžiš, samozřejmě že jsem klikla. :-D To je přece tak automatické, že mne ani ve snu nenapadlo, že bych to musela zdůrazňovat. Kdybych tohle nevěděla, tak bych asi těžko dokázala internetové stránky vůbec využívat a něco objednávat. Prostě u mne to nejde. Ale nevadí, jak jsem psala, už mám informací dost.

Tak já už vím v čem to bylo, já jsem zvyklá, že když najedu kurzorem, tak se mi šipka změní na ručičku s prstíčkem, a po kliknutí se otevře informace. No a tady zůstává jenom ta šipka, tak jsem se asi na to ani nepokoušela klikat, nebo jsem klikla mimo otazníček, protože vím, že jsem na tom řádku někam klikala. :-D Tak teď jsem to zkusila znova, a opravdu se objeví velmi stručný informační odstaveček, s odkazem na podrobnější vysvětlení v centru nápovědy. Tak děkuji, měli jste pravdu, a já jsem osel ušatý. *smich*

rk22

suzymon: Klikla, ale napsala pouze, že na to najela což není totéž co kliknutí. :( Jinak Ježíš s tim nemá nic společného. :)

Rk 22, už jsem vysvětlila ve stejnou dobu, co jste reagoval Vy. To víte, já jsem takový paličatý blboun. Ale když nemám pravdu, tak to přiznám a omluvím se. :)

rk22

suzymon: Až tolik bych se neponižoval tou vlastní kritikou. Asi každý občas v něčem pochybíme nebo něco nedomyslíme, ale je dobře, že to někteří dokážeme přiznat.

Jinak jsem zvědavý jak dlouho to inkasování DPH AliExpressem vydrží. Příliš se mi nechce věřít, že by to AliExpress prováděl zcela poctivě a bez problémů. Pokud se s časem zjisti, že to tak nožná nebude fungovat příliš dobře tak jim to můžou zakázat a budou si to muset lidi komplikovaně danit sami v jednotlivých zemích EU. Na takové "opičárny" je nám ta celá EU dobrá.

hodnocení

0x

Zajímavé

18.6.sem objednal zboží za 485kč i s poštovným (dnes přišlo).

Vše je v pořádku ale když sem chtěl potvrdit doručení, tak koukám že cena je úplně jiná.

Zásilky že zahraničí - DPH je posunuto? #2

Tak to je divné. Pochopila bych, že jste objednal v době, kdy byla třeba sleva. Ale i kdyby to tak bylo, tak by se nemohla pak změnit ve Vaší, už uskutečněné objednávce, během doby dodání. To se mi ještě nestalo, a že objednávám hodně. *zmateny* někdy se mi stává, že objednávám opětovně nějakou věc za delší dobu. V tom případě hledám ve svých starých objednávkách, které už mám dávno "vyhozené koši" a tam vidím, že je cena už jiná. Ale aby se mi cena změnila tak jako Vám, tak to se mi ještě nestalo. Zvláštní. *co*No uvidíme, jak to bude dál.

Pardon, nebylo to 485kč ale 493kč, platil sem kartou, ale i tak je to nějaké divné.

Zásilky že zahraničí - DPH je posunuto? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]