Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych luštil švédské křížovky, ale vůbec neznám nějaká slova. Poradili by jste mi, jak bych se to mohl nějak naučit? Nebo jak ste se to naučili vy? Díky za rady.
Ano, luštění jde člověku, který je sečtělý, má velkou slovní zásobu. Luštím ráda. Dívám se na soutěžní pořady /Kde domov můj?, AZ kvíz/ a předem odpovídám. Velice často správně a otázka to byla těžká. Manžel se ptá: Odkud to víš? Odpovídám: Dávala jsem ve škole pozor, ne jako ty, když ses vzadu v lavici pral.
Luštím švédské, číselné, číselno-švédské, sudoku, kris-krosy, osmisměrky, prostě všechno, co m i přijde pod ruku.
Pokud opravdu nevím, otevřu si na netu křížovkářský slovník on line. A tam najdete úplně všechno. Jaga.
Zpočátku, když jsem začínal-tak mnoho křížovek jsem nedotáhnul do konce. Ono ale časem se ty hojně používané výrazy jen v křížovkáchale ne normálně vryjí do paměti a dnes luštím prokticy bez nějakého extra přemýšlení. Jnak v dnešní době kdy snad každý má MT, TBL nebo PC -není problém si dané neznámé výrazy vygůůglit nebo je taky spousta křížovkářských slovníků
Hodně číst a to všechno a začít lehčími křížovkami, používat třeba křížovkářské slovníky. Výrazy a slova se celkem dost opakují a dají se zapamatovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.