Nejste přihlášen/a.
Představ si lidi, kteří mají skutečné problémy - handicapované, mentálně zaostalé, nemocné, zadlužené, postižené tornádem nebo povodněmi. Pak si dej facku a přestaň naříkat nad nesmysly.
Devalvovat něčí pocity tím, že poukážu na horší věci, jo, to je to nejhorší, co jsem kdy v životě viděl, slyšel i pocítil. Každý člověk má nějaké pocity a tím, že jim poradíte, aby je ignorovali, protože jsou horší věci, jim vlastně říkáte, že nejsou normální, protože se nějak cítí. Ano, jsou horší problémy, ale každý člověk má problém, který v určité době považuje za ten nejhorší. Ani se nedivím, že lidi páchají sebevraždy, když se setkají s takovým přístupem, který místo aby jim pomohl, tak jim přitíží...
Ahoj. Jsi v citlivém věku, puberta je náročná pro děti i rodiče. Zapracuj na svém sebevědomí, nauč se mít se ráda. Hned Ti bude na světě líp. Budeš mít lepší pocit sama ze sebe i náladu. Budeš se na ten svět usmívat a lidé se budou usmívat na Tebe. Stane se z Tebe pohodová holka s kterou se bude bavit rád bez problémů téměř každý. Jen s protivnými lidmi, kteří na ničem a nikom nevidí nic dobrého, pomlouvají, rýpají a jsou falešní, se nechce bavit nikdo. Nejsi tady zbytečně, užívej si dospívání a buď zkrátka skvělá kamarádka a holka do nepohody. Je příjemné s takovými lidmi trávit čas a komunikovat.. Když si o sobě budeš myslet samé negativní věci, budeš tak působit na druhé..Je to jen o tom jak to máš nastavené v hlavě. Nebreč, snaž se jinak přemýšlet a jak jsem psala, měj se ráda.a buď v pohodě.
Vyhledej školního psychologa. Bylo by vhodné chodit k psycholožce, aby se psychika nezhoršovala...deprese, úzkostné stavy, pocit méněcennosti, sebevražedné a sebepoškozující tendence, poruchy příjmu potravy.
Psychika se může horšit a následné potíže přetrvávat celý život. Nepodceňuj proto návštěvy u psychologa.
Prožíváš zvláštní období plné zvratů a emocí. Něco bys chtěla a ono to honem nejde.
Měla jsem to stejné jako Ty. Dost jsem sportovala, takže spíš takový kluk v teplácích, než pohledná dívenka. Když byl v obci ples, kamarádky se těšily, strojily, já odmítala jít. Mohla jsem, bylo mi asi 17 let. Ale nešla. A pak jsem za hospodou u okna bulila, jak ostatní nastrojená děvčata vesele tančí, baví se a já ne. Připadala jsem si jako ošklivé kačátko. Přitom jsem si to zavinila sama. Nikdo mi ten ples nezakazoval. A trvalo dlouho, než jsem se otrkala a začala se taky účastnit.
Pak přišla doba, kdy jsem byla sama se sebou spokojená. Asi od 25 do 40 let. Dbala jsem o sebe, pěkně se strojila, byla jsem štíhlá, uměla se bavit, dokázala jsem si cokoliv uplést či ušít, občas i odvážné modely. Při svatbách mně strýčkové skládali poklony, že vypadám jak bohatá teta z Ameriky.
Jenže roky nikdo nezastaví. Mládí uteklo a teď jsem holt babka. Nestěžuji si, poznají tu změnu všichni. Ale ráda vzpomínám, jak jsem se bavila, tančila, byla ráda veselá. Jak jsme chodívali na večerníky, zábavy pro mladé.
Chovej se přirozeně, bav se, nelámej to přes koleno. Uvidíš, že i Tebe potká láska. Absolvuj taneční, až na to budeš mít věk, už tam se učíš seznamovat s chlapci. A nepřeceňuj žádné fejsbúky a instagramy. Za našeho mládí nic podobného nebylo, přesto z našich dvou subběžných tříd zůstala jen jedna spolužačka neprovdána. Všechny ostatní si partnera našly, bez ohledu na absenci techniky. Tak nemáš proč být smutná. Vcházíš pomalu do nejhezčího období svého života. A každý se rád podívá na pěkné veselé poupátko, než na zapšklou, zamračenou dívku. Jaga.
@terezzz - tak si hned rikam fuj... tak si to zas rikam... Kazdej den si rikam...
Tak si neříkejte věci ošklivé, ale hezké. Dejte si prázdninový úkol - každý den ráno se v koupelně před zrcadlem nahlas pochválíte a každý den večer si do notýsku napíšete, co se vám dneska povedlo - a koncem srpna dejte vědět
"Den ode dne se cítím lépe a lépe!" - pamětníci, vzpomínáte si?
ach ty děvče jedno!
Vypadni z domu od compu,mobilu, tabetu za kamarády, teda pokud nějaké máš, ponevadž s tím tvým postojem k životu bude asi problém!
Ano doba je jiná, než co byla za mne, ale neboj ještě se dá pořád něco dělat.
Máte prázdniny, tak neřeš hovadiny. V životě budeš řešit daleko "težší,horší chvíle".
Zavolej kamošce a vytáhni ji ven, pokud nebude chtít, tak jdi sama, ano asi se ti nebude chtít, ale pokud se budeš chtít nějak posunut dál, nic jiného ti nezbyde! A pokud chceš být stále za, promiň za toto oslovení - protivnou krávu, tak seď doma!
Chtěl jsem ti malinko pomoci, ale samo se nic nikdy neudělá, nezmění!
Užívej života,prázdnin apod. dokud se máme tady v naší zemičce, oproti jiným nadluxus! Jenže ty to ještě nechápeš,si mladá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.