Co mi hrozí když nepřijdu už do práce ve výpovědní době?
Od:klaodpovědí:7změna:
Krásný den. Dala jsem výpověď v práci, ale nechtějí mne pustit na dohodu, ikdyz u ostatních problém nikdy nebyl. Nejsem tam spokojena, zažívání šikanu z vedoucího postu, před tím semnou v žádné práci problém nebyl. Mám sehnanou už práci druhou a chtějí mne hned za 14 dni, jinak to padne ( lepší časová flexibilita a peníze). Co se stane, pokud už do práce nepřijdu? Budu mít nějaký postih či něco platit? Podotýkám že nepracuji na žádném projektu. Nechci tam už jít, půjdu zatím na brigádu. Je to špatný nápad? Vůbec se v tom nevyznám a na internetu toho moc není. Dekuji za odpovědi.
Dobrý den. Není to dobrý nápad. Budete mít neomluvenou absenci a pokud svým jednáním způsobíte zaměstnavateli škodu, může jí chtít po Vás uhradit. Dále - za neomluvenou absenci Vás sice mohou propustit hned za porušení pracovní kázně, ale nový zaměstnavatel by na Vás tím pádem nemusel pohlížet moc dobře. A mohla byste mít problémy při hledání jiného zaměstnání.
Hodte se marod se zadama a je to Ačka nedělejte mohlo by se vám to vymstít Ja osobně bych šel marodit se zadama na pracovní úraz : ted sem se ohnul todle zved a nemúžu se hnout zapsat do knihy úrazú a hotovo - to vás nenavádím Marodění za 100% se jim líbit nebude a třeba vam tu dohodu i nabídnou
olinl
..souhlas s dabel, takové natažené svaly při přenášení těžších věcí nebo skříně doma při úklidu či malování, ofouknutí studeným průvanem, to je tak marodit na čtrnáct dní a doktor/ka prdlajs poznají, stačí trochu simulovat + domluvit se na tom, aby tě nechal/a Dr. doma, že to v práci nedáš..
Tak když ji nechtějí pustit na dohodu a ona ve výpovědní lhůtě donese neschopenku, musel by být zaměstnavatel úplný ***, kdyby nekontroloval/nenechal zkontrolovat dodržování režimu práceneschopné zaměstnankyně.
Já lidi jako ty fakt nemám ráda. Představ si to naopak. Kdyby za tebou přišli že od příštího týdne nemáš chodit, že mají někoho šikovnějšího, rychlejšího, milejšího... Tak by ses tu určitě rozčilovala, co to je za firmu a jak se máš bránit, že tě určitě nemůžou vykopnout ze dne na den, že si tak rychle nic nenajdeš atp. Ty si ale klidně odejdeš nehledě na ostatní. Chápeš že jsou prázdniny, dovolené a že třeba kvůli tobě někomu dovolenou zruší? Že jiné holky budou dělat hromadu přesčasů místo aby si třeba užily u vody? Smlouva je platná vždy pro obě strany! A jako tobě by se určitě nelíbilo, aby se k tobě nějaká firma takhle chovala, tak by ses tak neměla chovat ty k firmě kde děláš. Ono na každého jednou dojde. Naše firma třeba toto tvrdě postihuje. Pokud je dohoda, tak ok. Pokud poruší dohodu nebo výpovědní lhůtu tak se prostě soudí. Ano, manželka majitele je právnička a tak si to firma "může dovolit" ale já s tím souhlasím. Každá ze stran má svá práva a své povinnosti. Chci tě vidět až si budeš hledat právníka při obvyklých taxách 1500-2000/h konzultace. Jen dodám že do nové práce potřebuješ papír ze staré práce, takže se dozví, když tě vyáčkují. A když ti papíry nevydají, co uděláš? Budeš řvát, viď? Protože ty na ně máš právo a oni jsou povinní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.