Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití aplikace č-Tečka v praxi

Od: miloslav* odpovědí: 2 změna:

Jíž nyní je možné využít novou aplikaci č-Tečka ohledně načítání QR kódů v rámci Covidpasu.Tuto aplikaci jsem si stahnul, ale funguje jen na originální rozměr čtverečku QR kódu.Zmenšené formáty při vytisknutí na papír to nenačte, asi musí být požadovaný rozměr velikosti.Po připojení k internetu a naskenování toho certifikátu mi to napsalo odpověď na zeleno, že je platný certifikát. Mne by zajímalo to využití v praxi. Pokuď např.budu někde cestovat, kde to budou vyžadovat, tak stačí mít u sebe jen certifikát v papírové podobě a oni si to na hraniční kontrole načtou do svého mobilu a zobrazí se jim tam informace nebo bych měl ještě před nimi předložit svůj mobil, sám si to před nimi naskenovat a ten výsledek jim ukázat? Ta aplikace v mobilu je jen pro mojí informaci, že to funguje správně a je v pořádku nebo je nezbytná k prokázání se kde to budou vyžadovat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Je třeba rozlišovat čTečka a Tečka.
čTečka slouží tomu, kdo Vás chce zkontrolovat, předložíte mu QR kód buď vytištěný nebo na displeji mobilu (buď jako obrázek nebo v aplikaci Tečka.

Tečka slouží pouze na to, aby člověk s sebou nemusel tahat papír s QR kódem.
Tzn. nainstalujte si Tečku.

Přesně tak. Lidi instalují čTečku a pak si v recenzích stěžují, že v ní nemají svoje certifikáty. Přitom stačí umět číst :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]