Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz. Figuruji jako poškozený v případu usmrcení z nedbalosti. Městský soud rozho o vyplacení odškodného 636 tisíc, protistrana se odvolala a tak městský soud odškoné zkrátil na 370 tisíc. Odvolala se protistrana i já. Postoupilo to krajskému soudu které odvolání obou stran odmítl a vydal stejný rozsudek jako městský soud. Rozhodnutí nabylo právní moci. Nicméně s tím nesouhlasím, neřeším odškodné ale celkovou výši trestu. Takže dovolání k vrchnímu soudu připadá v úvahu. Nicméně když pojišťovna vyplatí 370 tisíc a vrchni soud za rok rozhodne třeba o původním trestu, bude pojišťovna povinná vyplatit zbytek 266 tisíc?
Sice další nároky jako proplacení výdajů za pohřeb, pomník a odškodné budeme požadovat u civilního soudu ale zajímá mě to.
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.