Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo výkonu práce celá ČR

Od: fenen odpovědí: 10 změna:
Pracuji jako uklízečka, ve smlouvě mám uvedeno místo výkonu práce celá ČR.Je to v pořádku? Nemusí být výkon práce přesně určený? A tak mě může zaměstnavatel kamkoli poslat bez mého souhlasu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@fenen - Nemusí být výkon práce přesně určený? A tak mě může zaměstnavatel kamkoli poslat bez mého souhlasu?
Nemusí - viz

ZP § 34a

Není-li v pracovní smlouvě sjednáno pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad, platí, že pravidelným pracovištěm je místo výkonu práce sjednané v pracovní smlouvě. Jestliže je však místo výkonu práce sjednáno šířeji než jedna obec, považuje se za pravidelné pracoviště obec, ve které nejčastěji začínají cesty zaměstnance za účelem výkonu práce. Pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad nesmí být sjednáno šířeji než jedna obec.

Pokud vás zaměstnavatel vyšle na pracovní cestu mimo pravidelné pracoviště, budete mít nárok na cestovní náhrady. To je ta lepší možnost.

Horší je, že zaměstnavatel vás může bez vašeho souhlasu přesunout na jiné pracoviště v rámci sjednaného místa výkonu práce (ve vašem případě tedy celá ČR), aniž byste se tomu mohla účinně bránit.

hodnocení

0x
Když jste to tak podepsala, MŮŽE... záleží tedy na znění smlouvy...
doplněno 30.06.21 11:49: Ještě doplním; znám úklidovou firmu, která to má stejné, ale v případě práce v jiném místě (50 a více km) odváží a přiváží své pracovníky; sice dělajį dvanáctky, ale vrací se domů denně...

hodnocení

0x

U uklízečky je to poněkud zvláštní,. Já totiž mám přesně tuto formulaci ve smlouvě napsánu, jenže dělám servisáka a mám služební auto, kdy jezdím po firmách v rámci celé republiky. Ovšem aniž bych chtěl jakkoliv znevažovat profesi uklízečky, nějak si neumím představit, že by fungovala ve srovnatelném režimu...

To je způsob zaměstnavatele, jak se případně zbavit zaměstnance bez vyplacení odstupného *blee* Když paní z Liberce přesune do Olomouce, ještě ráda odejde sama. Já spíš nechápu, proč takovou někdo smlouvu podepíše.

Právě ! Pokud tedy nedělá takové ty ,,mobilní úklidové služby´´ á la ta televizní šou, kde ty báby jezdily po lidech a debordelizovaly baráky *smich*

eman
hodnocení

0x
Ano, jestli jste to podepsala a souhlasila s tím tak je to v pořádku. Vy jste to předem nečetla?

hodnocení

0x
Pokud pracujete u úklidové firmy a šef dožene dobrej kšeft někde v jiným kraji múže vám nařídit abyste tam pracovala otazkou je jak to bude z dopravou na místo výkonu práce

hodnocení

0x
Je to v pořádku. Tedy pokud vám nevadí, že zítra můžete pracovat někde 300km od domova. Jak se píše výše - ideální nástroj na rychlé zbavení se nadbytečné pracovní síly kdykoliv se šéfovi zamane. V lepším případě budete vymetat kšefty, které naženou po okolí.

makk
hodnocení

0x

Může to být a vy se bohužel nesmíte divit, když vám jeden den řeknou "nástup do práce v 7:00 v Ostravě" a další den "nástup v 7:00 v Plzni". Zaměstavatel se tímto zbavuje problémů se zajišťováním dopravy, případně ubytování. Typické je to u stavebních dělníků.

hodnocení

0x

No a co? U minulé firmy jsme měli ve smlouvě práce v rámci celé EU !Nakonec jsme pracovali nejdál v práglu a pak v rámci kraje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]