Nejste přihlášen/a.
@fenen - Nemusí být výkon práce přesně určený? A tak mě může zaměstnavatel kamkoli poslat bez mého souhlasu?
Nemusí - viz
ZP § 34a
Není-li v pracovní smlouvě sjednáno pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad, platí, že pravidelným pracovištěm je místo výkonu práce sjednané v pracovní smlouvě. Jestliže je však místo výkonu práce sjednáno šířeji než jedna obec, považuje se za pravidelné pracoviště obec, ve které nejčastěji začínají cesty zaměstnance za účelem výkonu práce. Pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad nesmí být sjednáno šířeji než jedna obec.
Pokud vás zaměstnavatel vyšle na pracovní cestu mimo pravidelné pracoviště, budete mít nárok na cestovní náhrady. To je ta lepší možnost.
Horší je, že zaměstnavatel vás může bez vašeho souhlasu přesunout na jiné pracoviště v rámci sjednaného místa výkonu práce (ve vašem případě tedy celá ČR), aniž byste se tomu mohla účinně bránit.
U uklízečky je to poněkud zvláštní,. Já totiž mám přesně tuto formulaci ve smlouvě napsánu, jenže dělám servisáka a mám služební auto, kdy jezdím po firmách v rámci celé republiky. Ovšem aniž bych chtěl jakkoliv znevažovat profesi uklízečky, nějak si neumím představit, že by fungovala ve srovnatelném režimu...
To je způsob zaměstnavatele, jak se případně zbavit zaměstnance bez vyplacení odstupného Když paní z Liberce přesune do Olomouce, ještě ráda odejde sama. Já spíš nechápu, proč takovou někdo smlouvu podepíše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.