Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz na očkování proti Covid-19 u člověka, který má trombozu žíly (a celkově časté záněty žil) - je velké riziko očkování proti covid-19? Děkuji za odpověď.
Tohle je dotaz na Vašeho lékaře, neznáme Vás, Váš věk, nemoci, léky, jak jste fyzicky a psychicky vytížený... Měl byste sám začít s bojem proti zánětům změnou životního stylu, přechodem na středomořskou stravu, pitný a pohybový režim.. Nějaký čas to potrvá, ale funguje to.
Kupte si knížku ZÁNĚT skrytý zabiják Davida Freje.
Jinak některým pacientům dávají už týden před očkováním protisrážlivé lékya nějaký čas po... Proto mluvte s Vašim obv. lékařem. Jinak, než Vám v očkovacím centru píchnou vakcinu, tak se Vás vyptávají na zdravotní stav a vyplňují to do dotazníku. Kdyby měli pochybnosti, očkování odloží nebo konzultují s Vaším lékařem.
Su taki ludia, hovori sa im lekari, studuju 6 rokov, ti by sa v mohli vyznat. Ci si radsej date poradit od kadernicok a skladnikov na FB?
V ockovacom centre je lekar, oznamte mu svoje diagnozy a pripadne prineste dokumentaciu, este lepsie je konzultovat vopred u obvodneho lekara.
Většina lékařů píše léky na kterých má poliklinika nebo pojišťovna zisk. Lékař nepíše léky s drahými doplatky a minimem vedlejších účinků. Jen výjmečné případy.
Stejně tak lékař nemůže nakoupit vakcíny a pak je vyhazovat. Takže klidně si lajzne to riziko jen, aby očkoval a očkoval. Výrobci vakcín mají otevřená vrátka s vedlejšími účinky, takže v případě úmrtí to pro výrobce nebude likvidační.
Jste naivní, pokud věříte slepě jednomu lékaři a nekonzultujete problém s více lékaři a nebo nehledáte aktivně tuto problematiku v knihách, internetu a u lidí se stejným problémem.
Kolegyně z práce má taky problémy se žílama. Ptala se v lékárně a dali ji něco jako acylpirin. Bohužel si nepamatuju název, protože to pro mne bylo něco novýho. Zkuste se poptat.
Ciperko, přesně kvůli tomuto problému také oddaluji to očkování. Sice nemám trombózu, a opravdovými záněty žil netrpím, ale mám křečové žíly. Byla jsem operovaná v mládí, a o hodně se to zlepšilo, ale od té doby už uběhlo 40 let, a na další operaci se mi nechce, a asi to není tak akutní, protože nemívám takové potíže, že bych musela navštívit lékaře. Takže ani žádné léky neužívám. Přesto se toho očkování trochu obávám kvůli tomu, co jsem o těch případech úmrtí četla. Kdybych to nevěděla, tak už bych byla dávno očkovaná, protože je mi přes sedmdesát let. Tak já jsem ráda, že jste sem tu otázku vložila, protože alespoň vím, že mám možnost se napřed pořádně zeptat lékařky, a požádat o to vyšetření. Jinak by mne to ani nenapadlo, a možná by to nanapadlo ani ji, protože nejsem nijak nemocná. Nechodím k ní, a ona mne ani pořádně nezná. Jediná návštěva kterou jsem u ní za posledních 10 let absolvovala, byla kvůli vakcinaci proti tetanu, a to už jsou dva roky.
Otec je o pohlavek mladší (70 slavil letos). Co vím, křečové žíly měl a prodělal i operaci (před lety). Ani v nejmenším ho nenapadlo, že by to měl považovat za nějakou komplikaci. Má za sebou bezproblémově obě dávky Pfizera.
Šíří se zvěsti, že farmaceutické společnosti nenesou za covid vakcínu odpovědnost.
EU pro členské státy ručení farmaceutických firem vyjednala – na rozdíl od zemí, které chtěly vakcínu rychle a souhlasily, že ručení převezmou.
Dobrý den, výrobci v EU ručí za své vadné výrobky, ať už se jedná o vakcíny nebo třeba o hračky. To je zakotveno ve směrnici 1999/34/ES. Nařízení o registraci léčivých přípravků č. 726/2004, podle kterého se registrace vakcín řeší, navíc toto ručení potvrzuje, stejně jako jednotlivé smlouvy s výrobci vakcíny. Pokud se MZČR takto rozhodlo, pak je to pravděpodobně z vlastního podnětu ministerstva, nikoli na základě existujících evropských zákonů a smluv. S pozdravy Tým Zastoupení EK v ČR
Ten dotyčný by měl v první řadě požádat o vyšetření krve (a to i kdyby si za to měl zaplatit.).
Časté záněty žil, trombóza může být způsobena poruchou srážlivosti krve.
Pro předběžné info: gennet.cz/...
Děkuji za odpovědi. V očkovacím centru dotyčný musel zrušit registraci, jelikož zrovna se mu stalo, že se mu zánět žil objevil.
Lékařskou dokumentaci dotyčný samozřejmě má, čas od času se mu zánět objeví, tak jak psáno v dotazu.
Lékaře dotyčný neignoruje, avšak rozhodnutí je vždy na dotyčném, proto mne požádal o radu a já žádala vás.
(Vzhledem ke zprávám o vzniku sraženin se není co divit)
Spíše chtěl vědět nějaké třeba další zkušenosti, názory ap.
Ironický dotaz, zda se budu či nebudu dotazovat místo u lékaře např. v kadeřnictví mi přišel tedy fakt zbytečný...
To nebyla ironie, spíš abyste brala v úvahu, že tu neodpovídají lékaři, ale lidé různých profesí. Já třeba tělocvikář, jiný je chemik, další prodavačka, němčinářka, řidič...
"Lékařskou dokumentaci dotyčný má" - a má tedy to vyšetření srážlivosti krve? Geneticky chybnou srážlivost krve má ve střední Evropě cca 12 % lidí, a zdaleka ne každý z takto postižených o tom ví. Vyšetření se běžně nedělá.
Odkaz jsem vám sem dala.
Dotyčný se léčí s tímto cca 30 let, optám se jej na srážlivost, pokud to tedy není vyšetření zvané Quickův test.
Jen poznámka - kdyby se mnohokrát neopakovalo o určitých vakcinách, že mohou vyvolat sraženiny, vzápětí se zpráva rozšíří na "do věku..." a "od věku..." (kdy, zdá se to určitým zaštiťováním, kdyby ...- což si člověk klidně může "přeložit" jako - od věku... lidi mohou "do kytek",/ neb "bude hodně kapustičky a málo slimáčků"-dle Čapkova Ze života hmyzu/).
Děkujeme za odpovědi, pomohly v rozhodování.
Quick test je něco jiného. Ten vám sdělí, zda máte krev (srážlivost) v normě (v den odběru, chcete-li). Podle výsledků upraví lékař dávku léku.
Vyšetření ohledně genetických předpokladů vám zase zjistí, jestli máte pro špatnou srážlivost předpoklady.
Dne 25.5.2021 jsem dostal 1.dávku MODERNY. Dne 22.6.2021 ráno v posteli křeč a prudká bolest v levém lýtku, která později odezněla. Druhý den ráno už noha trvale bolela. K doktorovi jsem se dostal až 28.6. Ten mne poslal do FN v Motole, kde mi zjistili na ultrazvuku trombózu vnější žíly v levém lýtku. Odebrali mi krev, výsledky prý všechny v normě.Dostal jsem elastické podkolenky a píchám si injekce Fraxiparine Forte do břicha. Poslal jsem dotaz na Očkovací centrum v Děčíně, kam mám jít na 2. dávku MODERNY dne 6.7.2021. Faktem je, že mne takové křečovité bolesti v obou lýtkách trápily již dříve, ale bolesti odezněly a tak jsem s tím k doktorovi nešel. Domníval jsem se, že jsou to normální křeče, na které je dobré brát hořčík
No nazdar, tak to jste mi to "zavařil", já totiž také trpím křečemi a každou noc si musím brát hořčík. Na žádné očkování nejdu, to raději budu dřepět na zadku a budu čekat, až budou všichni proočkovaní.
A ať mi tady nadávají jak chtějí...
Možná další utajovaná skutečnost:
Článek z roku 2009:
Díky za video.
Dokud tohle nevyhlásí v televizi, nevyjde na Novinkách, či MFdnes, Reflexu, tak tomu lidi /část/ neuvěří.
Tak třeba toto video?
Jelikož je vakcína stará asi necelý rok, tak veškerá tvrzení o tom, jak je to super s porovnáním příkladů opětovonou nákazou s těžkým průběhem nebo smrt, vypovídá jen to, že je každá mRNA vakcína jedna velká neznámá a jen čas ukáže, jestli byla dobrá nebo zkáza pro očkované. Pokud myslíte, že se musíte nechat očkovat pro každý virus, tak si klidně do krve cpěte cokolic. Slovo " odpírač" vymysll debil a vyse jen opakujete. Nechci nic do těla, za co výrobce neručí. A výrobce i píodstupuje od veškeré odpovědnosti. Raději odpírač než debil. Co vy ...?
jenda22... naprostý souhlas. Čas ukáže. Ovce jsou snadno manipulovatelné. Na těch pokrok a budoucnost nikdy v minulosti nestála a nikdy stát nebude.
"Čas ukáže" ale vy přesně víte že očkování jsou debilové a ovce. Víte vůbec co vypouštíte z úst? Pominu-li vaše vyjadřování hodné řeznického psa, tak nepochopim vaši urputnost v sdílení různých hoaxu, polopravd a vnucování svého názoru ostatním. Všimněte si, nutí nebo přesvědčuje zde někdo někoho očkovat?
Hlavně že propagandu řídí herci (třeba Táborský v rádiu neustále papouškuje udělejme tečku) a politici. Žaloudík, Peková a jiní museli odstoupit, protože kazí plány v očkování svým názorem, který je podložen vědou a výkumem.
Kdyby se mluvilo o ochrnutí části těla nebo trombóze, tak se tolik ovcí neukecá.
I tak se některým lidem nechtělo jít do rizik, tak se jim zakázala kultura a vstupy do hospod.
...
Takový mechanismus se neuplatňoval u žádné vakcíny. Třeba u tetanu, žebychom se nesměli hrabat v zemi a výkalech?
Starší generace dodnes věří TV a neověřuje si další studie a data. Vakcína dodnes nezaručuje zastavení přenosu a ani to, že by se člověk nenakazil. Tak k čemu to je?
Táborský papouškuje že neočkovani jsou ovce a debilové? K čemu je očkovaní? Podívej se na statistiku kolik onemocnělo očkovaných. Očkovat tě nikdo nenutí, ale pak musíš počítat a tim že budeš nějak omezen kvůli bezpecnosti většiny, znáš zákon o veřejném zdraví? (Snad se tak jmenuje). Pokud budeš mít žloutenku skončíš na infekčním za mříží a stěžovat si můžeš na hlavním nádraží. 30 000 mrtvých v ČR za rok je vám asi málo.
Spousta lidí, kteří měli zdraví nakrajíčku a covid je dorazil už statistikami nefigurují. Stejně jako lidé, kteří byli nakaženi a měli lehký průběh a nyní mají protilátky.
Takže rozhodně už nemůžeme z principu čekat nějaká hrůzostrašná čísla. Lidé se špatným zdraví už prostě vymřeli.
Navíc na začátku se do statistik počítali i lidé z autonehod nebo z běžného zesnutí na stáří. Rozhodně i když měli covid, tak to neznamenalo, že na něj v autě nebo stářím zemřeli. Klidně mohli mít lehký průběh. Ale čísla by nembyla zajímavá, tak šli do statistik . To schvalujete, že?
Ví se o tom a stejně jsou lidé hloupí. Každý doktor očkování ať už je jakékoliv oddaluje, pokud je člověk nemocný a má nemoc v relapsu.
Davové šílenství nutí lidi očkovat bez rozmyslu a všude je silná propaganda. Chápete, že je nutné zakaždou cenu nemoc vybrzdit, ale nikoho nezajímají následky toho či onoho?
Kolik lidí odmítlo Astru Zeneku k vůli trombóze a nikdo nedal výběr čím očkovat. Spousta lidí na přeočkování druhou dávkou ani nepřišla.
Zdraví člověk ať si píchne kde co. Ten pak tu píše, že po vakcíně mu nic nebylo.
Škoda že tu nenapíšou ti, kteří po vakcíně měli těžké zhoršení zdraví a nebo smrt.
Udělám ti radost gene. Vracím se do auto-moto. Zde to opravdu nemá cenu. Lidi jsou ovce a nepoučitelní.
Sranda byla i polní nemocnice, která nikdy nebyla využitá. Docházel jsem každé 3 měsíce do krajské nemocnice a nikde nebylo přeplněno. Ale věřit mi nemusíte .
A nebo změna, když se řeklo, že vlastně šitá rouška nestačí. Nebyl totiž odbyt nakoupeného materiálu.
A kolik z Vás měnilo respirátor každý den z hygienických důvodů? Agent možná měnil.
@joudic - nebudu tu rozporovat tady tu vysoce vědeckou debatu, jen nešiř bludy, které se fakt zrodily jen v tvé hlavě. Nic o přeočkování při návratu z Tuniska nikde nebylo napsáno, no nikde myslím stránky MZV, na nějakých těch vševědoucích webech možná ano. Proč se ti, co se nechcou očkovat, prostě očkovat nenechají a tím to hasne. Nemusí svůj postoj pořád někomu vnucovat a vysvětlovat .
Ale je pravda - teď jsem si přečetl, na co @gumidek reagoval - že s variantou Delta se i účinnost vakcíny poněkud snižuje, proto to testování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.