Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytrzeny zub a zustal mi tam kousek zubu

Od: eleonora* odpovědí: 10 změna:

Pred mesicem me zubar vytrhnul stolicku,misto bez zubu neboli,ale zjistila jsem,ze me tam zustal malicky kousek zubu velikosti asi spendliku.Nechce se me opet navstevovat zubare,myslite,ze to vadi,kdyz tam kousek zubu zustal?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zubař by měl po trhání zkontrolovat, zda je všechno pryč. Někdy se částečně odhalí kost a pacient si pak myslí, že je to kousek zubu.

Před lety. Měla jsem už asi půl roku po trhání zubu. Nic nebolelo, rána zarostla, vše v pořádku. Vzpomínám, že jsem si ten den dala zmrzlinu. Lížu, lížu a najednou citím v puse něco tvrdého. Vyplivla jsem to na dlaň - a byl to kousek z toho tehdy trhaného zubu. Jinak se nedělo nic. Vyhodila jsem to - a život šel dál. Takže stát se může.

Zajděte si k Vašemu zubaři, aby ránu zrevidoval a zjistil, co a jak. Pokud tam úlomek skutečně zůstal, měl by se odstranit, aby v ústech nezanítil. Jaga.

hodnocení

2x

Samozřejmě že tam může zůstat úlomek zubu, střepina. Píchá to, ale většinou to tělo jako cizorodý předmět samo vyloučí. Vyjímečně se může stát, že zaroste a pak je to problém. Pokud to bude trvat déle tak k zubaři budete muset jít. Dobré je šťárat jazykem o pomoci mu ven.

hodnocení

1x

Vadi. Ten kousek se bude kazit, okolí začne hnisat. Musí se vytáhnout.

hodnocení

1x

Já si myslím, že nezůstal, protože každý zubař zkontroluje celý zub dříve, než ho vyhodí. Ten kousek nemůže jen tak v dásni plavat. Musí mít kořen a ten nemá. Je možné vysvětlení, když se vám stahují dásně, odhalují krčky, to co vidíte, cítíte, je kost sanice, ve které zub byl zasazen. U hodně stažených dásní, kosti sanice jsou viditelné.

hodnocení

1x

Mně před dvaceti lety trhali postupně téměř všechny spodní zuby. U některého se stalo, že tam zůstal malý úlomeček, který sám po čase vyplaval jak u babyjagy.

eleonora*
hodnocení

tak co me tam potom picha?

mate59

Asi to bude kost sanice,pokud nebolí,neotéká,tak se to samo sklidní a zaroste dásní.

eleonora*
hodnocení

Mela jsem praskly koren pod korunkou,takze zub trhal po castech.Ted jazykem nasaham,ze me tam neco picha a je to bile.Vadi me to akorad,kdyz jim zrnickove pecivo nebo kurku chleba,tak to o to drhne.

liska5

Asi bych zavolala svému zubaři, jak postupovat.

hodnocení

0x

Toto vyriesi len zubar za pomoci rentgenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]