Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křičela jsem, teď nemůžu mluvit

Od: samirka odpovědí: 9 změna:
Musela jsem hodně nahlas několikrát po sobě zařvat. Šlo o zajištění bezpečí. Hned poté mě trochu škrábalo v krku, čekala jsem že se to zklidní přes noc. Už jsou to 2 dny a pořád nemůžu mluvit. Tedy mluvím, ale jiným tónem, hlas mi skáče, zkrátka není můj. Jako bych byla hodně nastydlá s nějakým problémem v krku, ale nic mi není. Předpokládám, že jsem si nějak ublížila tím křikem. Dá se to nějak zklidnit? Šli byste s tím k lékaři? A pokud ano, po jaké době? Mluvení mě v podstatě živí. Ne sice na úrovni moderátora, ale školím atp.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
To časem přejde.
Ovšem Váš manžel má určitě radost, tak mu ji nekazte.
samirka
hodnocení

@martincakl Všichni jste stejní :-D On říkal, že narozeniny už měl .. *alene*

hodnocení

4x
Pěkný den,kloktejte Vincentku a kdyby to nepřešlo,tak k lékaři.
samirka
hodnocení

Já to zkusím, jen nevím, jestli se nepo... *blee*
Kloktání není totéž co pití,takže ne, střevní potíže z toho mít nebudete.
samirka
hodnocení

Spíš jsem myslela zvracení. Zkoušela jsem kdysi slanou vodu při nachlazení a zvedal se mi žaludek. Jsem na to cíťa. Ale zítra ji koupím a zkusím...
Jo takhle...tak s tím neporadím

Kupte si nějaké bylinkové pastilky, třeba Müllerovy p. s islandským lišejníkem.

liska5
hodnocení

1x

Jestli jsou hlasivky Váš pracovní nástroj, tak bych šla k doktorovi co nejdřív. Jde o to, aby se to zahojilo a snadno neopakovalo a nezůstaly následky v podobě změn na hlasivkách. Zavolala bych na ORL, zda v tomto případě chtějí doporučení od obvoďáka. Pokud ano, tak bych zavolala obvodnímu, popsala trauma a jestli by mi doporučení nenachystal, že si ho jen příjdete vyzvednout. / Nač v čekárně s chorobama?/ Jinak mluvit minimálně, a nešeptat! Při tom je pnutí hlasivek větší.

Zkuste si dát priessnitzův zábal. Mokrou studenou vyždímanou plenu na hrdlo, přemotat suchou šálou nebo ručníkem a nechat půl hodiny působit. Pak suchý šátek.

Vincentka se tady spíš inhaluje, ale za určité teploty. To už Vám poradí lékař. Alkohol ne, ten vysušuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]