Musela jsem hodně nahlas několikrát po sobě zařvat. Šlo o zajištění bezpečí. Hned poté mě trochu škrábalo v krku, čekala jsem že se to zklidní přes noc. Už jsou to 2 dny a pořád nemůžu mluvit. Tedy mluvím, ale jiným tónem, hlas mi skáče, zkrátka není můj. Jako bych byla hodně nastydlá s nějakým problémem v krku, ale nic mi není. Předpokládám, že jsem si nějak ublížila tím křikem. Dá se to nějak zklidnit? Šli byste s tím k lékaři? A pokud ano, po jaké době? Mluvení mě v podstatě živí. Ne sice na úrovni moderátora, ale školím atp.
Jestli jsou hlasivky Váš pracovní nástroj, tak bych šla k doktorovi co nejdřív. Jde o to, aby se to zahojilo a snadno neopakovalo a nezůstaly následky v podobě změn na hlasivkách. Zavolala bych na ORL, zda v tomto případě chtějí doporučení od obvoďáka. Pokud ano, tak bych zavolala obvodnímu, popsala trauma a jestli by mi doporučení nenachystal, že si ho jen příjdete vyzvednout. / Nač v čekárně s chorobama?/ Jinak mluvit minimálně, a nešeptat! Při tom je pnutí hlasivek větší.
Zkuste si dát priessnitzův zábal. Mokrou studenou vyždímanou plenu na hrdlo, přemotat suchou šálou nebo ručníkem a nechat půl hodiny působit. Pak suchý šátek.
Vincentka se tady spíš inhaluje, ale za určité teploty. To už Vám poradí lékař. Alkohol ne, ten vysušuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.