Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostatek spánku a buzení v noci

Od: ilona* odpovědí: 5 změna:
Nemohu přes noc pořádně zabrat a málo spím, jen 3-4h.denně.Mám tu možnost jako důchodce si pospat,ale nejde mi to.Furt se vrtím na posteli,přetáčím,mám pocit že mám nepohodlný polštář.Ve dne jsem unavená a nesoustředěná.Co může být příčinou špatného spaní?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To může být hodně věcí. Namátkou odpolední káva, nedostatek pohybu, špatná matrace, psychické problémy...

hodnocení

2x
Pěkný den, nejspíš nervy. Zkuste čaj spánek a nervy od teekanne nebo kozlikove kapky. Choďte spát ve stejnou dobu,vyvetrejte si,nenechte hrát televizi ani rádio. Pokud nic nepomůže,tak lékař. Dnes existují nenávykove léky, antidepresiva s hypnotickým účinkem.

hodnocení

2x

Jo, to já znám. Kdybych sem měla napsat všechna opatření, tak tu budu psát do večera. Zkuste si uvařit meduňkový čaj a chodit spát nejdříve v 10 hodin večer. Dobré je číst si před spaním - ovšem ne časopis, kde píší o Zemanovi. Pokud nemůžete zabrat k ránu - vstát - já mám rekord ve 2. 15 - žehlila jsem a uklízela v komoře. Když to takhle uděláte 3 dny po sobě, tak čtvrtý den padnete po deváté do postele a budete spát až do rána.

hodnocení

2x
Ajaj, nemilé :(
Smím - li se optat, copak děláte přes den?
Je důležité, abyste našla smysl života.
Dělejte věci, které vás baví a těší.
Ať už třeba sport, nebo úklid po domě (bytě), zahrada, květiny, malování, focení, návštěvy rodiny či dobrých přátel, chození do přírody, na procházky, potom na kávu a dortík, divadlo, kino... Je toho spousta.
Pointa?
Budete spát jako miminko *houpy*

hodnocení

0x

Řada starších lidí to má takhle. Máme pocit, že jsme málo vyspaní a unavení, ale tělu a mozku délka spánku stačí, ale deptá a rozčiluje nás to, že nespíme. *alene* Děti usínají s pohádkou nebo ukolébavkou. Tohle jsem si uvědomila a ležím na sluchátku rádia. Vím, že ve 22 hod tam je čtení na pokračování, jinde "Divadlo pro vaše uši", poslouchám a usnu. V noci, když se probudím, donutím se nepřemýšlet, jen poslouchat. Mívala jsem starý mobil pod polštářem, teď mám na stolku rádio a "pecku" pod uchem. Tohle mi fakt funguje. Spím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]