Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starobní důchod

Od: alenaa odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, od května mám být v důchodu starobním, jsem ještě pořád na úřadu práce beru podporu. Včera mě přišel doplatek důchodu 13tisic. Měl by přijít ještě nějaký papír vůbec nevím kolik budu brát důchod? Nevíte jak to je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Aleno, připadá mi váš dotaz zmatený. Tak jste v důchodu a nebo ne? Nezáleží, že nevíte kolik budete brát, to se časem dozvíte.

Pokud už jste důchodkyně, tak co na to pracák? Vy nemůžete pobírat důchod i když zpětně a ještě brát podporu. Pokud jste v důchodu, budete podporu vracet.

hodnocení

0x

Při přiznání důchodu a následně při každé změně dostane důchodce oznámení obyčejným papírovým dopisem.

hodnocení

0x

Jak vám mohl přijít doplatek důchodu, když v něm ječtě nejste? Na ČSSZ vám předběžně spočítají, jakou výši důchodu budete mít.

Aha, tak možná už v důchodu jste, ale proč jste na pracáku?

alenaa
hodnocení

Od května mám být v důchode Od 16kvetna.Na úřadě práce musím být jelikož mi pořád nedorazil dopis každý den stojím u schránky. A přišel mi jen tenhle doplatek. Na úřadě práce mi řekli že něco budu muset vracet. To vím že nemůžu brát důchod ani podporu

cutora
hodnocení

0x

Když si žádáte o starobní důchod, tak buďto už víte od jakého data chcete st. důchod pobírat, nebo si to domluvíte přímo na té přepážce.

A nahlásíte to na ÚP. Oni Vás k tomu datu vyřadí z evidence.

Nějaké dopisy s informacemi od ČSSZ jste již určitě dostala, popátrejte doma, nějaká neotevřená pošta může doma ležet, případně zkontrolujte poštovní schránku, jestli ji máte dobře označenou.

hodnocení

0x

Co tedy děláte na ÚP, když máte být již 2 měsíce v důchodu? Jak Vám mohl přijít doplatek, když jste na ÚP? Tam je nějaká číhošť. Nejprve jste měla dostat poštou důchodový výměr - kolik a od kdy. A byla by z Vás důchodkyně.

Zajděte si na ÚP, napište si na správu důchodového pojištění a musíte to rozplést. Nemůžete pobírat současně důchod a podporu. Něco budete vracet.

Já měla své důchodové datum zaškrtnuto v kalendáři červenou tužkou a to hezkých pár měsíců dopředu. Proto je mi divné, jak v tom může mít někdo takový binec. Jaga.

alenaa
hodnocení

Důchodový výměr mi nedorazil ještě. Proto musím být stále na úřadě prace. Až budu mít dopis vyradime mě. Chyběli mi 2 roky ty sem si doplatila abych brala důchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]