Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objem šufánku (naběračky) 0,7 dcl

Od: suzymon® odpovědí: 23 změna:

Dobrý večer, narazila jsem na internetový obchod s kořením a ten nabízí prodej na "šufánky", teda jeden šufánek má 0,7 dcl. Jsem nějaká pitomá, a potřebuji poradit, kolik to je teda gramů, ten jeden šufánek. Nechápu, proč to neprodávají na gramy, ale na nějaké šufánky. Děkuji moc.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, viz odkaz to je vysvětleno - váha je podle druhu koření, ale množství je prý srovnatelné s tím, co kupujeme běžně v sáčku. Zdravím!

korenioddavidka.cz/...

doplněno 25.06.21 20:27:

suzymon - jeden šufánek papriky má asi 40 g a jeden šufánek majoránky asi 10 g.

hodnocení

Bene, díky, já jsem si teď ten marketingový proslov pana Davídka přečetla, a mám v tom jasno. Mně to bylo hned divné, proč prodává na nějaké "šufánky" a ne na gramy. A ta jeho sebechvála mi stačí. Dobře, tak má kvalitní koření, ale právě v tom případě ho může prodávat na gramy, a nemusí si vymýšlet nějaké "šufánky". Mně se to nelíbí, a půjdu nakupovat jinam. Děkuji za odkaz.

ben®

suzymon - ano, vypadá to jako nějaký reklamní nebo ekologický trik. Také bych tam nekupoval (mám rád své jisté).

hodnocení

4x

Protože žufánek je především na vodu, polévku a omáčku-to se nepočítá na gramy a kilogramy ale na dl ...

0,7dl ! = 70g platí pro vodu!

hodnocení

3x

koukám že sem pomalej*smich*

korenioddavidka.cz/...

hodnocení

3x

Já bych žádné koření na šufánky ani jiné měření a vážení nekoupila, přijde mi to nehygienické a nevíte, jestli je prošlé, vyčichlé.

Navíc mi to silně zavání tím, že si prostě kořenář "půjčil"šufánek od úspěšné zavedené firmy, specializující se na ořechy, aby byli zajímavější.

My jsme od nich kupovali ořechová másla.

sufan.cz/...

hodnocení

No já už několik let kupuji všechno jednodruhové koření v internetovém obchodě "Profi koření", a vždycky jsem byla spokojená. Já si kořenící směsi dělám sama, tak právě potřebuji čisté koření, které si pak namelu a namíchám, a vím přesně co v té směsi je. V tomto obchodě prodávají normálně všechno vážené na gramy, takže vím dobře kolik čeho, a za kolik kupuji. A jak už jsem vysvětlovala, náhodou jsem padla na to šufánkové měření, a to mne zaujalo, protože mi to přišlo hodně divné. A hlavně mi nebylo jasné, kolik gramů má teda te jejich šufánek. Ale už mi to jasné je, je to prostě takové asi líbivé slovíčko, které je zavádějící, a možná se na to hodně lidí chytí. No já mezi ně nepatřím. Mně žádné "šufánky", a vůbec mne nezajímá vyprávění majitele, že jeho koření je úžasné, a že vlastně ani on pořádně neví, kolik gramů vlastně prodává, protože to podle něj vyváží kvalita jeho koření, a že ti druzí prý šidí, ale o ne. :-D

26.06.21 20:58

suzy*palec*

joudic*
hodnocení

3x
zkratka prodava objem, tzn zamente sufanek za hrnek/sklenici, a ano hrnek majoranky vazi min nez hrnek papriky, a co jako... dostanete vzdy hrnek/sklenici daneho koreni.. zadny ojeb ani problem v tom nevidim, naopak

hodnocení

1x

Jenže Vy mícháte jednotky objemu s jednotkami hmotnosti. Z Vašeho popisu vůbec nevyplývá objemová hmotnost, takže nelze v žádném případě určit, kolik gramu váží 70ml jakéhosi koření.

hodnocení

Já nic nemíchám, tak je to uvedeno v nabídce. A potože toho nejsem moudrá, tak jsem se zeptala tady. A přesně toho, co popisujete jsem se obávala. Že vlastně vůbec nevím, kolik toho koření dostanu, když neprodávají na gramy, ale na ty "šufánky".

hodnocení

1x

Nějak nevím, proč by to mělo být zavádějící. Kupujete objem koření, ne gramáž. Objem je mnohem jednodušeji představitelný, prostě vždycky bude základ 70 ml, ať je to cokoliv. Takže pro někoho, kdo si to nakupuje třeba do kořenek, které mají objem 100 ml je to ideální, protože toho bude vždycky tak akorát.

hodnocení

Pro Vás to zavádějící není, pro mne ano, kvůli ceně. Koření používám hodně na vaření, a nemám ho doma pro parádu v kořenkách. Ale je to každého věc a je mi úplně jedno, co komu stačí. Tak moje otázka nezněla, protože do toho mi nic není. Chtěla jsem vědět, kolik gramů má ten konkrétní šufánek. S odpověďmi jsem spokojená, protože je mi jasné, že jeden šufánek majoránky, a jeden šufánek kmínu, je rozdíl. Takže já budu dál kupovat koření tam, kde jsou schopni ho navážit na gramy, a nebudou používat žádné šufánky. Ale Vy si klidně nakupujte kde chcete, a kde to vyhovuje Vám. :)

hodnocení

Ano, je to přesně ten obchod. Koření od Davídka. Pořád z toho nejsem moudrá, půjdu nakoupit jinam, kde prodávají na gramy a ne na nějaké "šufánky". Ale všem děkuji za snahu mi poradit.

inspa*

Také bych si tam nic nekoupil (a může mít marketingových keců o tom jak je bez soli a bez obalu kolik chce). Nechápu jak někdo může platit, aniž by znal množství, které kupuje. Pochybuju, že jemu dodavatelé dodávají pytle s kořením "na šufánky". Tohle ať si vetkne za svůj moravský klobouček, něco jako šufánek v našem jazyce neexistuje, je to jen jakýsi dialekt, který jsem zaslechl pouze v okolí Brna.

hodnocení

No já jsem také napsala přímo do toho obchodu a poprosila je, aby mi sdělili, kolik má te jejich "šufánek" gramů. Dnes jsem dostala odpověď s odkazem na ten jejich článek, kde pan Davídek "vysvětluje". Tak jsem jim odepsala tohle:

Dobrý den, paní Šimunovič.

Mezi tím už jsem si ten článek také našla a přečetla. Jak je ale vidět, tak nejsem jediná, které vrtá hlavou, kolik vlastně za koření zaplatí, a pro koho je vlastně to "šufánkové vážení" výhodné. Podle mne to zákazník nebude. O kvalitě jednodruhového koření nebudu polemizovat, ale myslím si, že až tak velký rozdíl, ve srovnání s jinými prodejci, v tom nebude. Jsem zvyklá mlít a míchat si své směsi sama, tak mne zajímalo právě jen to jednodruhové koření, které kupuji vždy ve větším množství. Ale jsem zvyklá kupovat na gramy, protože tak vím co platím, a jaké množství mi v balíčku přijde. Chápu ovšem váš marketingový tah, ono je to slovo "šufánek" pro dnešní dobu, a "nekuchaře" asi líbivé, pro mne je to bohužel zavádějící informace. Něco jako "kupovat zajíce v pytli", a to já nedělám.

Ona jim ta má odpověď bude šumafuk, ale nedalo mi to. ;)

hodnocení

0x

Borůvky také kupuji na litry nebo na velké kelímky. Je však pravdou, že to vidím. Objednat, nevidět a pak se divit, to je na pováženou. Zvláště pak, když to není levné + balné + poštovné.

hodnocení

Babko, ty borůvky chápu, ale "vážení" koření jedním "šufánkem", který má určitý a neměnný objem, se mi zdálo podivné. Jak napsal nahoře Ben, třeba ta majoránka, která je lehká a nadýchaná, a nemůže se nijak pěchovat, by v tomto obchodě vyšla docela draze. Já už jsem se rozhodla, tam nakupovat nebudu. Já jsem totiž hledala za kolik je teď muškátový oříšek, a při té příležitosti mi také vyskočila reklama na tento obchod, a zaujalo mě to "šufánkování". ;)

lobo*

Bývávalo viz: vitalia.cz/...

Teď si uvědomuji, že na trzích u nás i v zahraničí, nikde koření neváží. Jen odměřují nějakou odměrkou. Je ti malá? Jdeš k sousedům.

Myslím si, že i borůvky by se správně měly vážit.

hodnocení

Ano a už je to dokonce zakázané. Zrovna včera jsem to četla, že žádné šufánky, ani žejdlíky, nebo jiné nádoby se na vážení drobného ovoce nesmí používat, protože je zákazník šizený.

hodnocení

0x

Tak sem si schválně udělal malý pokus s mletou kávou a sklenicí. No a hádejte co?:-D

Objem šufánku (naběračky) 0,7 dcl
Objem šufánku (naběračky) 0,7 dcl #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]