Nejste přihlášen/a.
Kdyby mi někdo řekl, že jedu k moři, byla bych nachystaná za 10 minut před barákem. Fakt, nepřeháním. Mladí, když jeli k moři, nejmladší dostal za úkol, od babičky pozdravovat moře. Vyprávěli, že když přijeli k moři, malý se rozběhnul, vletěl po kolínka do vody a řval: "Može, može, babička Jižinka tě pozdlavuje." A přivezl mi hrst mušliček.
Teď už 3. rok k moři nepojedou, ale s karavanem do Rakouska, k nějakému jezeru. Pravili, že to vyjde finančně nastejno jako v Česku, ale naprosto nesrovnatelné. Příroda, lidi, služby, jídlo, hygiena, kemp.
Domnívají se, že by je ostatní považovali za "socky". Pro ně existuje jen moře, exotické krajiny. U moře se "plácnou" na přeplněnou pláž, ale byli u moře.
to je ale hloupá názor, moře je zdravé, člověk na načerpá sílu, nadýchá se slaného vzduchu, což se mnohým projeví zdravím v zimě, ostatně zdravé to máte na horách a taky by byl možýá dotaz proč lidí jezdí na hory
Moc rád bych jel k moři.Ten vzduch,teploučko,sluníčko.Moře,koupání,potápění,výlety lodí.Procházky večer po promenádě.No,nádhera.A i ta cesta autem se mi zdá moc prima.Sice dlouhá,ale člověk si zastaví,kde se mu zachce a dá se poznat spoustu nových míst.
Nicméně,je to o penězích a čtyřčlenná rodina na týden a když jsme ještě všichni nedojezení a nedopití a zmrzlina sem a zmrzlina tam,...tak to stojí docela dost a taky už chceme trochu toho komfortu a ve stanu už fakt ne.Tak to stojí docela dost.
A upřímně.Když musíme celý rok doma a v práci makat a vařit a chystat,tak aspoň na dovolené chceme,aby nám to jídlo někdo uvařil a nachystal.Ideál je All inklusiv...ale znovu,pro čtyřčlennou rodinu dát za týden 80 000 to jako fakt ne.
A vařit na plynové bombě v jednom kastrůlku...a nebo jíst polotovary tak,to taky ne.To radši výlety a najíst se doma.
A dát podobný peníze za dovolenou tady,kde je beze sporu taky krásně.
Ale u moře.Respektive na jihu je prostě TEPLO a SLUNEČNO.
A když už člověk dostane v práci dovolenou a dá za to ty hříšný prachy.Tak chce jakous takous záruku,že se ohřeje a užije tepla a vody.
Asi tak.
Moře a teplo miluju, ale prvořadý pro mne je, že vypadnu z ČR. Když jsem na dovolené v Horní - Dolní, tak mne kdykoli mohou zavolat do práce. Od moře by ta doprava byl kapku složitější a myslím si, že by se to mému zaměstnavateli nevyplatilo.
K moři jsem jezdívala ráda. Ne ovšem proto, aby se sousedky kácely závistí, ale ze zdravotních důvodů. Trpím lupénkou. V létě /dostatek slunce, vzduch, mořská voda/ jsem měla pokaždé pěknou kůžičku, přes zimu jsem se loupala, fleky, červené boláky. To byl ten důvod, pro který jsem nedala na moře dopustit. Loni už jsme nemohli /corona/, letos jsem to ani nezkoušela. Škoda.
Kdyby byla mořská voda třeba v Sečské přehradě, budu celé léto jezdit na Seč, klidně na kole. Nejde mi o to moře jako takové, ale o jeho léčebné účinky.
Jinak Karlovy Vary bych si nezvolila. Bylo tam pokaždé velké rušno, poslední dobou je to navíc spíš sídlo bohatých Rusů, než místo odpočinku pro běžné české lidi. Nehledě na ty ceny.
Pro zajímavost: minulý týden jsem navštívila dvě malá česká městečka, spíš jen městyse. Ale v obou je krásný hrad. A ceny? V prvním byla v nabídce v běžně zařízené hospodě svíčková s knedlíky. Porce pouhých 275 Kč. Nebo obyčejný hospodský guláš - 225 Kč. Na druhém místě jsme si sedli venku, na zahrádce, žádné jídelní lístky, jen servírka vyjmenovala, co mají, bez informací o cenách. Dvě si daly malinový pohár. Ten ovšem při placení stál 169 Kč. Když si představím hladovou čtyřčlenou rodinu, to aby si vzala na oběd hypotéku.
Věřte, že u toho moře byly ceny čtvrtinové. Je to sice zážitek z roku 2019, od té doby jsem tam nebyla, ale najedli jsme se vždycky levně a přitom chutně. Proto, kdyby to bylo možné, volím moře zase, kůže se mi vylepší a neutratím jistě tolik, jako u nás. Jaga.
Zda je to "posedlost", nevím.
Ale je svobodná volba každého, kam jede na dovolenou.
jestli je dovolená v ČR cenově srovnatelná se zahraniční dovolenou, to je otázka. Někdy ano, někdy ne.
10 dní v Itálii mne i s rodinou vyšlo snad pokaždé (různá místa od severu až na jih) levněji než v ČR a to i po započítání nákladů na cestu (dálniční známky, mýto, nafta...atd.).
Nechť si ale každý jede kam se mu zachce.
P.S.: Ještě bych dodal, že po ČR jezdím raději mimo sezonu, kdy je všude (relativní) klid...a ne v plné sezoně, kdy je zde hlava na hlavě.
Čtu a vzdychám! Krásnou dovolenou přeji a až na pláži budete jíst dozlálou broskev, plnou vůní chutí a šťávy, užijte si to s ůsměvem a dobrou pohodou.
A ten hotel co jste našel...jak byl daleko od pláže? Jsou tam nějaké skály, kde se může člověk potápět a vidět něco z krás podmořského světa...? Užít si výhled na západ slunce nad mořským obzorem? Asi ne, protože Karlovy Vary...
Nevím jak ostatní, já nejezdím primárně za mořem, ale za přírodou. Třeba Srí Lanka je sice na koupání a potápění nic moc, ale příroda je tam úžasná (varani, hadi...). Osobně bych třeba nejel kamkoli jen proto, abych si lehl na pláž, to skutečně můžu zůstat v ČR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.