Nejste přihlášen/a.
Zdravím již pátý den mám problém s nehtem. Kousek se mi ulomil a tak se mi tam dostala infekce. Akorát nevím jestli s tím mám zajít zítra na chirurgii nebo se to zahojí samo. Taky se bojím, že mi to bude chtít strhnou... nešlo by to jen zastřihnout na kraji, aby se nemusel strhávat celý nehet?
Nehet nezarůstá.
Balila bych to do masti Betadine. Až by se to zklidnilo, pak bych dlouhodobě mazala protiplísňovým krémem třeba Canesten nebo Clotrimazol. Myslím, že Vám to strhávat nebudou. Maximálně umrtvěj a otevřou tu hranu, pokud je tam hnis. Dají nejspíš nějakou antibiotickou mast. Omezte cukr, podporuje plísňové infekce. A berte B- komplex a Zn, ty se užívají, když jsou záněty nehtových lůžek. Nejste diabetik?
Já si dala na vlastní přání nechat strhnout nehet na 2.prstě u nohy. Chirurg mne upozornil, že nový nehet bude opět problematický. Zákrok jsem při umrtvení necítila, pak to trochu bolelo. Za pár měsíců dorostl nehet nový. A doktor měl pravdu, ten nový nehet je opět ztluštělý a tmavší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.