Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět nehtového lůžka

Od: pet* odpovědí: 4 změna:

Zdravím již pátý den mám problém s nehtem. Kousek se mi ulomil a tak se mi tam dostala infekce. Akorát nevím jestli s tím mám zajít zítra na chirurgii nebo se to zahojí samo. Taky se bojím, že mi to bude chtít strhnou... nešlo by to jen zastřihnout na kraji, aby se nemusel strhávat celý nehet?

Nehet nezarůstá.

Zánět nehtového lůžka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

au to je bolest, moje rada kup si v lékarně višňák tem mi pomohl

liska5
hodnocení

2x

Balila bych to do masti Betadine. Až by se to zklidnilo, pak bych dlouhodobě mazala protiplísňovým krémem třeba Canesten nebo Clotrimazol. Myslím, že Vám to strhávat nebudou. Maximálně umrtvěj a otevřou tu hranu, pokud je tam hnis. Dají nejspíš nějakou antibiotickou mast. Omezte cukr, podporuje plísňové infekce. A berte B- komplex a Zn, ty se užívají, když jsou záněty nehtových lůžek. Nejste diabetik?

Já si dala na vlastní přání nechat strhnout nehet na 2.prstě u nohy. Chirurg mne upozornil, že nový nehet bude opět problematický. Zákrok jsem při umrtvení necítila, pak to trochu bolelo. Za pár měsíců dorostl nehet nový. A doktor měl pravdu, ten nový nehet je opět ztluštělý a tmavší...

vilik*
hodnocení

0x
Dojedete na chirurgii, položí vás na lehátko, dají jednu injekci mezi palec a ukazovák a druhou zepředu do špičky palce, vezmou nůžky a podél kraje nehet odstřihnou. Nepříjemná je asi ta injekce do špičky, ale pak už nic necítíte.
Pak udělají obvaz, vy si nazujete pantofle a půjdete domů.
Minimálně 3 dny to bude citlivé na dotek a budete mít zakázáno máčet nohu, ale s ibalginem se dá případná bolest vydržet a když se budete sprchovat šikovně a po sprše si nehet po zakapání mastí betadine zalepíte obyčejnou náplastí, ani o nehtu nebudete vědět. Tím, ze vezmou pouze kraj a převážná část nehtu zůstává, je případný bolestivý tlak na otevřenou ránu téměř vyloučen.
Pokud chodíte do práce a musíte mít obuv s pevnou špicí, můžete požádat o pracovní neschopnost. Za cca týden stejně budete pozván na převaz a na kontrolu. Jinak po sundání obvazu většinou nošení obuvi zákrok nelimituje.
Asi bych to absolvoval, protože se mi zdá, že nehet zarůstá, a budete mít v létě aspoň pokoj.
Jestli budete zkoušet betadine bez pomoci chirurga, asi by se nic nestalo, pokud by léčba nezabrala a vy jste na chirurgii došel třeba příští týden. Ale samozřejmě záleží na zdravotním stavu, případné cukrovce, to bych nečekal.
Mimochodem, asi vás upozorní, že si stříháte nehty špatně, a poučí vás o správném postupu.
Plíseň budete poté léčit následně, můžete se příležitostně stavit na kožním.

jabraka*
hodnocení

0x

Jo,na chirurgii jsem s tím zašel,ale oni si to zjednodušili.Dva dni kapali něco...Pak primář řekl,že prst má už dost a ušmikli mi ho.Takže mám o kolečko míň.Ne - o prst míň.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]