Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednička- korunka

Od: adam003 odpovědí: 4 změna:
Zdravím, je mi 17 let a předevčírem mi byla udělaná korunka na přední jedničku. Myslel jsem, že “nepoznám” rozdíl mezi svým zubem a korunku, korunka mi nijak při kousání nebo zavřené puse nevadí, ale při doteku jazyku zezadu je to jasně poznatelné - zub se mi směrem k dásní rozšiřuje a vzniká jakýsi schod. Ptal jsem se doktora a ten mi řekl, že to tam musí být kvůli sklouzávání jídla přes dáseň.Nevím, zda mám být s tímto výsledkem spokojen a proto se ptám, jestli to je normální, nebo zda nepoznáte rozdíl mezi korunku a vlastním zubem .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebojte,jde jen o zvyk,mam take korunku 1,a zezadu když přejedu jazykem tak je silnejši nez ta druha 1,uz ji mam desetileti,jde jen opravdu než si človek zvykne.

hodnocení

0x

No, mně musela zubařka obrousit dolní zuby, aby nenarážely do právě do té zadní strany horní korunky. Holt to jinak nešlo.

Holt udělala špatný otisk ale tím se chlubit nebude. Takže řekla že to jinak nešlo :)

Nešlo, ten zub byl původně hodně tenký (proto taky nevydržel kontakt s asfaltem nebo čím) a kořenová nástavba by se nevešla i když byla korunka proti originálu vysunuta trochu ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]