Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní pojištění do 35 let?

Od: vl* odpovědí: 9 změna:

Ahoj poradno! Je tu někdo, kdo se alespoň trochu vyzná v životním pojištění?

Jako student bych si rád sjednal životní pojištění. S omezeným rozpočtem si však mohu dovolit maximálně částku 600 korun měsíčně. Na limitech však nechci šetřit. Ivaliditu a podobné věci, které však doufám, že mě nikdy nepotkají, byl měl pojištěné na miliónové limity. Každopádně pokud si pojistku nastavím třeba do 35 let, do částky 600 Kč se vejdu. Pojišťovák mě však varuje, že by životní pojistku vždy sjednal do 65 let, a pak následně případně upravoval limity.

Moje vize byla, že bych měl vysoké lmity v pojistce, vešel bych se do svého finančního limitu a následně bych pojistku ve 35 letech vypověděl a založil pojistku novou. Bude to sice později dražší, ale jako ekonomicky aktivní člověk bych si to už pravděpodobně mohl dovolit.

Zajímal by mě názor, jestli je tato cesta vhodná, anebo mám skutečně slevit z pojistných limitů za cenu toho, že budu mít sjednanou pojistku do 65 let.
Díky předem moc za komentáře!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eman
hodnocení

4x
Můžete mi sdělit jediný rozumný důvod proč by si měl student sjednat životní pojištění na milionové částky? Máte děti, velké úvěry, je na vás jako studentovi někdo finančně závislý? A za 600 Kč milionové částky - to ani náhodou.

hodnocení

3x

Především si ujasni, zda tam chceš investiční složku nebo ne. Protože ta je omezena těmi 65 roky. Osobně ti doporučuji sjednat pouze rizikové pojištění, na spoření a investice jsou jiné nástroje. I ta riziková pojistka se dá sjednat až například do 80 let, některé rizika tam ale v určitém věku zmizí. V průběhu pojištění se dá manipulovat s rozložením pojistného do jednotlivých rizik - prostě to po například pěti letech přehodnotit a upravit výše.

Pokud ti pojišťovák cpe takzvané "Kapitálové životní pojištění" nebo "Investiční životní pojištění", tak ho raději vyměň. Stejně tak ho vyměň v případě že hájí zájmy jen jedné pojišťovny.

Investiční složka není omezena do 65.

hodnocení

2x

Plnění pojišťovny je téměř vždy chybou v pojistných výlukách. Díky pokročilým metodám vyšetřování se vysoká životní pojistka nevyplatí ani sebevrahům nebo únoscům letadel.

jhfd
hodnocení

2x
Moc nechápu, k čemu vám bude životní pojištění, když nemáte manželku a děti. Co z toho? Proč zakládat teď?
A když jsme u manželky a dětí, tak ve 35 letech budete nejspíš jediný výdělečně činný, zatímco manželka bude s dětmi na mateřské. Takže se žádnou finanční hitparádou nepočítejte.

K čemu? Třeba ke krytí úrazu a nemoci. A až bude mít rodinu, tak si může nechat nastavit vyšší krytí na smrt a invalitidu aby zabezpečil rodinu kdyby se mu něco stalo.

hodnocení

2x
Nezpracoval vás nějaký "dobrý" kamarád, který dělá finančnictví? 600 je tak možná na silně očesané úrazové pojištění. U těch životních doporučuji nenechat se zlákat vidinou bohatého plnění s různými super násobeními, ale pročíst u dané pojišťovny podrobné podmínky a především bohatý výčet vyjímek. Racionálně uvažujícího člověka to snad dostatečně odradí. Jinak rušit letitou a zakládat novou smlouvu je vyhození vysoké sumy peněz do kanálu stejně jako kapitálové životní pojištění...

hodnocení

1x

Pojištění života je dobré u všech finančních dluhů - jakýkoliv úvěr by měl být zajištěn pojištěním v případě úmrtí nebo invalidity.

Moje vize životního pojištění byla vždy o zajištění ostatních pro případ mé smrti. Tj. všechny úvěry, hypotéku ... Další pojištění mám na rizika, která vyplynou z mého života. Třeba jsem jezdil často autem v rizikových oblastech - pojištění smrti způsobené autonehodou za 1000,- na rok pro oba manžele s limity plnění 3násobek ročního platu.

Investiční pojištění má svou logiku v případě dětí - když ve svých 18-20ti letech potřebují první finance na svou motorku, auto, školné,... - tady bych doporučil všem pojištění, které kryje smrt rodičů.

Ale každý člověk a každá situace požadují jiné parametry a jiné podmínky. Nenechal bych takové dlouhodobé rozhodnutí na jednom finančním poradci, který samozřejmě doporučí věc s nejvyšší provizí.

hodnocení

0x

Velmi zly napad. Zivotna poistka sa riesi, ak su na vas vyzivou zavisle dalsie osoby (zena na materskej, deti). Pre studenta vyhodene peniaze von oknom a dotovanie niekoho, kto za vas zoberie nemalu proviziu.

Investujte uplne sam bez agentov s teplou vodou do ETF fondov. V krajom pripade cez firmu, ktora berie 1% rocne a ma nulove vstupne poplatky.

"Poradcu" poslite na dovolenku do teplych krajin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]