Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stávám se závislá na invalidním vozíku a máme staré dosluhující auto. Slyšela jsem, že bych mohla mít nárok na příspěvek na auto. Zkoumá se příjem rodiny. Nevíte, prosím, někdo o jakou částku se jedná, aby člověk měl na "auto" nárok? Budu vděčná za jakoukoliv vaši zkušenost, jsem v tom naprostý laik. Děkuji!
Jedna zkušenost u švagrové - podala si žádost, po měsíci urgovala, pak zase, zase - urgovala vyřízení 4 měsíce - a najednou se změnil postup, tabulka a směrnice pro dávku. Švagrová najednou měla vyjádření "do týdne" - od změny jejich postupů, prý je tabulkově zdravá, protože se svými postiženími nedosahuje na žádnou z tabulkově uznaných výhod.
Tenkrát se žádalo o 100tis, vůz by byl nový a bez DPH.
Taky by mne zajímal aktuální stav - limity a doba zpracování požadavku. Třeba se opět něco změnilo a po letech by mohla zažádat znovu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.