Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování v nejisté době

Od: julie* odpovědí: 9 změna:
Jsem studentka na praxi v jedné CK.,kde se zaškoluji u mamky,je to pro mne stáž a ráda získávám nové zkušenosti v oboru cestovního ruchu.Poslední dobou,jak se změnil cestovatelský semafor a některé prázdninové destinace se dostali do zeleného sektoru,cestování bez podmínek,stejně jako v období před pandemií,tak náhle poptávka po zájezdech k moři prudce stoupla.Taková pracovní vytíženost v cestovní kanceláři mne až udivila.Z jedné strany je dobře,že tržby nám rostou,ale z pohledu ochrany zdraví mne to děsí toto volné cestování do vybraných zemí kvůli neznámým mutacím viru a možné další podzimní vlny pandemie po návratu turistů ze zahraničí.Mám obavy,že na nové mutace nebude očkování stačit.Psychologicky se zamýšlím nad tím,když ještě nemáme úplně vyhráno,tak co vede lidi k tomu se chovat podobně jako když hladová zvěř je vypuštěná z klece.Snad půl republiky musí jet do zahraničí někam k moři a strach z rizika vůbec nemají.Je to fakt zvláštní situace?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Sedět věčně doma na zadku není řešení. Stejně to sem přijde. Člověk tomu ale nemusí jít naproti tím, že poletí za nějakou šílenou exotikou. Jenže na to spousta lidí kašle, kdyby mohli letěli by i do Indie jen aby dokázali že jich se pandemie netýká. Unie mohla omezit cestování mimo EU a doufat že se sem horší mutace z venku nedostanou. V rámci Evropy by si určitě lidi dokázali svou relativně bezpečnou destinaci najít ale na to by musela být politická vůle. Místo toho se praktikuje politika kšeft je kšeft a nic není důležitější.
julie*
hodnocení

Mohlo by pomoci k cestování být očkovaný, nad čímž též ve svém mladším věku přemýšlím. Mělo by to chránit též proti některým mutacím viru.

hodnocení

1x
Je to politika, lobbing cestovních kanceláří a hromady peněz. Životy nikoho ve vládě nezajímají. Cestovky jen aby prodali, klidně vás ubytuji i na staveništi, jak to nedávno bylo ve zprávách. Hotel plný švábů, prostě všechno úplně jinak než bylo slíbeno či vyfoceno v katalogu. Dcera dělala u Fischera a když jí došlo, co vlastně dělá, odešla. Ten tlak nespokojených zákazníků po návratu, neustále telefonáty a ztížnosti byly obrovské a ještě větší tlak, ten největší byl od samotného vedení, kdy museli prodávat, prodávat a prodávat co nejvíce, za každou cenu, tak to bylo nesnesitelné. Přišla z práce a jen brečela. Měli nastudované svoje postupy, takže nadřízení nebo manažeři o tom věděli, ale nikdo nic neřešil. I v době, kdy se nemohlo cestovat, museli být v práci, brát telefony a prodávat, i když nikdo nevěděl, zda už bude možné vycestovat nebo ne. A to prodávala dovolené i třeba za 200tis a za týden všechno jinak. Zákazník peníze samozřejmě zpět jen tak lehce nedostane a jak mu to má říct? I když upozorňovali na rizika, že dovolená být nemusí, protože doba je nejistá, stejně tam lidi chodili a nadávali jim. Jejich nadřízený tam zrovna byl na kontrole, seděl vzadu a ani nevylezl. Peníze, peníze a peníze. Sám mám u Fischera peníze už rok a půl, chtěl jsem ji podpořit, protože byli placení za počet smluv. Peníze nemám a když vidím Bezděka v TV jak lže, samotnému se mi chce blít. Opravdu nechápu, jak může člověk takhle verejne lhát. U politiků je to normální věc, ale v byznysu jdou životy lidí bokem, jde jen o prachy,! Vítejte v realitě, snad budete mít lepší zkušenosti.

asd1
hodnocení

1x

Ano, lidi jsou hladová zvěř vypuštěná z klece.

Z nových mutací strach nemám, ale obavy nejsou od věci, pokud se vyvine těžký průběh přes očkování/ protilátky po prvních verzích, tak to bude průšvih a mrtvol bude hafo..

Jak maj lidi vypatláno bylo vidět v zimě na horách - bufet v lese, 20 lidí každej z jinýho města a v chumlu kolem bufáče. = Stačí jeden s covidem a večer to je v deseti městech, druhý den přes děti ve škole/ práci a už to jede. Přesně takhle se to tu promořilo a bylo z toho 30k mrtvol... Máme velký štěstí že těžký průběj nebyl až tak často a drtivá většina měla jen lehký...

smode*
hodnocení

1x

Dobrý den. A víte o tom že se lidé testují například jednou za 7 dní? Slovy: sedm. Dochází Vám že takový člověk se může nakazit hned po testu a celý týden nákazu vesele roznášet dál na všechny kolem sebe? Ano, je to tak. Nicméně jak vidno není to zdaleka takový problém jak se uvádí. Pokud by byl, garantuji že byste nevylezla z bytu ani na nákup a postupně utrácela poslední úspory za dovoz potravin. Takže kdyby tady byla skutečná hrozba, vše by vypadalo velmi odlišně. Nechápu že se ještě najdou lidé kteří tomuto divadlu věří. Tedy nemějte obavy. Spíše se poohlédněte po jiné práci - cestovky jsou odsouzeny k zániku - jsou to jen supi profitující na neznalosti čím dál menší skupiny obyvatelstva. Více a více lidí cestuje na vlastní pěst. Což je nejlepší. Jen jednou jsem po letech zkusil zase pro změnu CK, nic z toho nebylo a dodnes mi dluží přes 20k. Už to nikdy neudělám. Spíše bych se na Vašem místě bál že mi někdo dá pár facek za to co děláte. Taktiky cestovních kanceláří a agentur hraničí svojí agresivitou s organizovaným zločinem.

witch*
hodnocení

0x
Strach z covidu taky nemám. Ani z nějakých mutací. Ale? Taky se nikam nechystám a vůbec mě to netrápí. Si zajdu na ryby a jsem spokojená.
julie*
hodnocení

Říkám si,co to s lidmi udělalo,když byli zavření v lockdownu,tak se snaží za každou cenu svůj zážitek dohnat a něco si tím vynahradit.V historií byli již vícekrát těžké chvíle,ale nenašla jsem nikde v literatuře,že by např.po skončení světové války musel někdo načerpat novou sílu u moře a hojně se cestovalo.Lidi byli vděční za život a svobodu u nás.Tato cestovatelská davová mánie turistů by měla způsobit nějaký restart psychiky,zdraví,aby lidi načerpali novou duševní silu do rezervy před případnou další vlnou omezení v tom smyslu už jsem někde byla,něco si užila a tak mne zbude dosti energie, když by se scénář znovu opakoval a tak rychle toho využít,než se zase země zpět uzavřou.Takto to obrazně řečeno vnímám já.Něco podobného jako vzít si do podzemního bunkru nejvíce jídla,než ti co nic nemají,abych to snadněji přečkala bez psychického strádání.Zisky z CK to je sice fajn,ale já se nad vším hlouběji zamyšlím a hledám z filosofického hlediska možnou příčinu změny chování lidí v dnešní době v porovnáním,jak se lidé vypořádali s těžkými časy dříve v historií,jak se k sobě navzájem chovali,čím si dělali radost,jaká byla jejich motivace a životní priority oproti současnosti.
althist

: nenašla jsem nikde v literatuře,že by např.po skončení světové války musel někdo načerpat novou sílu u moře a hojně se cestovalo.

Po válce byli lidé rádi, že jsou rádi. Finančně jich na to moc nemělo a také to v té době nebyl životní styl. Masová turistika se rozšířila až v šedesátých letech. Cestování do exotických zemí mj. hodně napomohl vynález akvalungu - potápění se stalo velkým byznysem.
Moji rodiče poprvé vyjeli do Jugoslávie v roce 1964. Předtím byly zavřené hranice (tak jsem to od nich aspoň slyšel).
V dnešní době lidé cítí, že bude hůř - po všech stránkách. Tomu odpovídá i tato věc.
Světovládci ale chtějí omezit mobilitu lidí (protože ekologie).

senior
hodnocení

0x

Možná to je už naposled, co valná většina obyvatel jede, letí na dovolenou. Příští rok už to tak nemusí být. Píšete správně - mutace.

Zakázaného největší krajíc. Utrhnout co nejvíc, dokud to jde.

Možná i pocit důležitosti a nadřazenosti - já si to mohu dovolit, po roční uzavírce na to mám právo, neutratili jsme tolik peněz, co jsme byli doma a plat nám šel, využiju toho, že jsem opíchaný genovou chemikálií, jsem snad chráněný, odměnit děti, aby si užily za náročný rok distan. výuky. Načerpat tak zdravý vitamín D, nadýchat se vzduchu s jódem atd..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]