Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může zásilku která je určena jen do mých vlastních rukou vyzvednout někdo jiný?

Od: karolek odpovědí: 6 změna:

Může zásilku která je určena jen do mých vlastních rukou vyzvednout na poště někdo jiný.. například má matka která má stejné bydliště jako já? Přišlo mi něco od pojišťovny a na papírku co mi pošta dala do schránky je napsáno DO VLASTNÍCH RUKOU JEN ADRESÁTA.

Za odpovědi děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel zvolil doplňkovou službu "Do vlastních rukou výhradně jen adresáta"

Adresátem je fyzická osoba

Poštovní zásilku / poukázanou peněžní částku Česká pošta vydá:

adresátovi, který předloží / nepředloží Výzvu a prokáže se osobním dokladem.

ceskaposta.cz/...

postar
hodnocení

1x

Dobrý den,

vaše matka ho po předložení občanského průkazu může vyzvednout pouze tehdy, není-li na zásilce datum narození a navíc by se musela jmenovat úplně stejně jako vy. Poté jí to vydají. Jinak v žádném případě. Pokud není váš rok narození uveden přímo na výzvě od pošty(přestože by měl, pokud je i na zásilce), pravděpodobně bude uveden na zásilce-obálce dopisu, když se jedná o zásilku do vlastních rukou výhradně adresáta. Takže vám ji vydají po předložení občanského průkazu nebo pasu.

jardask
hodnocení

1x

Já mám na manželku sepsanou a úředně ověřenou plnou moc u advokáta a vyzvedávám úplně všechno.Vzor si najdete na netu,vytisknete a zajdete s rodiči za advokátem a necháte ověřit podpisy.Ani s dopisem do vlastích rukou nebyl problém.

cutora
hodnocení

0x

Přečtěte si celou výzvu o uložení zásilky. Může tam být zaškrtnuta možnost, po skončení úložní doby vhodit do schránky.

hodnocení

0x

A kde je problém? Je to do vl.rukou, tak si prostě zvedněte svoji velectěnou zadnici a běžte si to vyřídit!Jinka pokud jste a budete mimo třeba v zahraničí... pak není zase problét toto vyřešit i telefonicky-prodloužení uložení zásilky atd!

joudic*
hodnocení

0x
po ubehnuti nejake doby to lze vyzvednout i tak, nasi mi bezne prebiraji postu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]