Nejste přihlášen/a.
Může zásilku která je určena jen do mých vlastních rukou vyzvednout na poště někdo jiný.. například má matka která má stejné bydliště jako já? Přišlo mi něco od pojišťovny a na papírku co mi pošta dala do schránky je napsáno DO VLASTNÍCH RUKOU JEN ADRESÁTA.
Za odpovědi děkuji.
Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel zvolil doplňkovou službu "Do vlastních rukou výhradně jen adresáta"
Adresátem je fyzická osoba
Poštovní zásilku / poukázanou peněžní částku Česká pošta vydá:
adresátovi, který předloží / nepředloží Výzvu a prokáže se osobním dokladem.
Dobrý den,
vaše matka ho po předložení občanského průkazu může vyzvednout pouze tehdy, není-li na zásilce datum narození a navíc by se musela jmenovat úplně stejně jako vy. Poté jí to vydají. Jinak v žádném případě. Pokud není váš rok narození uveden přímo na výzvě od pošty(přestože by měl, pokud je i na zásilce), pravděpodobně bude uveden na zásilce-obálce dopisu, když se jedná o zásilku do vlastních rukou výhradně adresáta. Takže vám ji vydají po předložení občanského průkazu nebo pasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.