Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna skel do běžných brýlí

Od: svatoslav odpovědí: 11 změna:

Takový postesk:

Už to nebudu měnit, ale brýle bez receptu - jen výměna skel - částka přes dva tisíce! Teď jdu z optiky... Tytéž parametry skel (mám starý doklad) v r. 2017 jen 1500,- Kč. Je možné, že by v tom byl za 4 roky takový cenový rozdíl? Udělal jsem chybu, že jsem nešel nejprve pro recept? Kolik bych tím, prosím, ušetřil? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nestěžujte si, buďte rád za takovou cenu.

Já mám v brýlích skla za 12tis...

svatoslav
hodnocení

Tak není možné slepě na vše kývat a "být rád"... pro příklad:

jedna firma tady účtují 1800,- Kč za revizní zprávu, jiný plynař požaduje za totéž jen 150,- Kč. Prostě stále je třeba "být ve střehu", to je můj názor..

asd1

Tam máš reálně příplatek ca 11k za vygravírování Z-ka ;) (a to včetně nákladů na vývoj..)

Točí se v tom prachy podobný jako v lékárně...

add1: Jistě, neříkám že je to nízká cena, to ani omylem. Ale Carl Zeiss je prostě jeden z nejlepších výrobců optiky na světě.
I fotografií, potažmo v hledáčku fotoaparátu, objektiv CZ poznáte. 20-30 let starý objektiv Carl Zeiss je stále i dnes špičkové sklo.
Ale já mam ještě dost dioptrií a zeslabovaná skla.

hodnocení

0x

Sleva na brýle pro dospělé je zrušena. Něco zůstalo pro děti a pro dospělé s mnoha dioptriemi (od 10 dioptrií).

Zrušeno od 1. 8. 2019.

vzp.cz/...

svatoslav
hodnocení

Z toho dovozuji, že by úspora za nová skla byla NIC, jdouce tam dnes s receptem od očaře... To jsem chtěl slyšet :)

vilik*
hodnocení

0x
Není to tak dávno, co mi sluneční brýle zachránily oko. Tím, že se jim nerozbilo sklo. Ale stály několikrát více než 2000.
Měl jste se předtím zeptat, určitě by nabídli i levnější alternativu. Ale byly by možná těžší, možná méně kvalitní, prostě cena by odpovídala.
Další možností je nákup v (zahraničním) internetovém obchodě, ale tam si brýle musíte koupit celé a máte zase problémy s dopravou, nejsou osobně vyzkoušené, můžete mít špatně změřenou rozteč a jiné problémy.
Takhle to máte pro příště.

hodnocení

0x

Nabudúce si najdite optika,čo vlastní len tú svoju jednú predajňu. Možno budete milo prekvapený. Ja som si teraz kupoval,nový rám so sklami a do starého mi menil skla. Ja osobne beriem minerál,kvoli brúseniu,zváraniu. Sice recept som mal,no u nás poisťovňa nič nedopláca. Stálo ma to 47 €. Ak by som navštívil sieť optík,tak počítam,že mi dajú len plast,minerál nevedú a stálo by ma to min 300 €.

liska5
hodnocení

0x

Dva tisíce normální levná skla. Já mám 1 sklíčko za 6 tisíc, celé brýle za 15. Záruka 3 roky, na obroučky roky 2.

kadylo
hodnocení

0x

Brýle zásadně v Lidlu nebo v Penny za několik desetikorun.

Nikdo nikdy nepoznal, odkud jsou a za kolik. Je třeba mít ale na obou očích stejné dioptrie.

PS: vydřiduchy a nenažrance nesnáším !

liska5

Mám trvalé multifokální, tady nejde o parádu, tu dělaj obroučky. Prostě v Lidlových čtečkách bych neviděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]