Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada léku na předpis

Od: mirka7 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Byl mi napsán na předpis tablety Kinito. Tablety pusobí na rychlejší pohyb potravy ve střevech proti bolesti břicha atd. Jaké jsou volně prodejné v lékárni tablety se stejným učinkem? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda22
hodnocení

0x
Uz v otazce si odpovidate. Lek na predpis muze byt v lekarne nahrazen jinym se stejnou latkou ale je to porad na predpis. Volne prodejny pripravek neni lek ale doplnek atd.
pb®

"Volne prodejny pripravek neni lek ale doplnek atd."

Spousta léků je volně prodejných, kdy prodej není vázaný na lékařský předpis, přesto jde o schválená léčiva, nikoliv o doplněk stravy bez prokázaného účinku.

Lékárenský řetězec dr.max rád prodává svoje generika.

jenda22
Puvodni dotaz je o leku na predpis. Tim je to dane. O Acylpirinu rec rozhodne neni tak nepiste domenky.

hodnocení

0x
Sorry jako, ale ptejte se lékárníka, jaké vám nabídne generikum. Každá lékárna má jinou nabídku, jiné výrobce. Jinak magická formula "kinito generikum" pro prvotní rozhled na google nefunguje?

jirkazxc
hodnocení

0x
Proč to potřebujete? Už jste ji dobrala nebo se bojíte "chemie"?
Pokud tam bude stejmá účinná látka ve stejném množství, tak bude zase na předpis.
Někdy bývá bez předpisu se stejnou účinnou látkou ale s menším množství za vyšší cenu.

liska5
hodnocení

0x

Se stejným obsahem účinné látky / Itopridi hydrochloridum/ jen na předpis: Itoprid Xantis a Itoprid PMCS.

Pak se ptejte v lékárně, jaké byliny ev. vlákninu, či oleje místo toho. Nebo zkuste nutričního poradce. Problém může být v životním stylu.

bfhb
hodnocení

0x

Všechna prokinetika (metoklopramid, itoprid, domperidon) jsou na předpis. Ověřit si to můžete na webu níže (R znamená na předpis). Tablety se stejným účinkem bez předpisu tedy neseženete.

mediately.co/...

hodnocení

0x

Ano, je to tak. Brávala jsem hodně Magnosolv. Bez předpisu mi ho v lékárně nevydali a s předpisem jsem ho hradila celý. 260Kč? nejsem si jistá, čísla moc nepamatuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]