Nejste přihlášen/a.
Podle mě to přeháníte. Co mu dáte k výročí? Co ke kulatým narozeninám? Cestu na Mars? A co příště? Všechny nápady (a peníze) vystřílíte na dary k bezvýznamným příležitostem.
Je to opravdu tak, že někdo nedostává dárky rád. Uvádějí ho do rozpaků, neví jak na ně reagovat, možná se i trochu bojí, co se pak očekává od něho. Ve všem by měla být přiměřenost. Nevíte, jestli uznává slavení svátku (my s manželem vůbec, oslavy nás nebaví) a koupíte mu přehnaně drahý dar. Byla by stačila oříšková čokoláda, jestli ji má rád.
Pokud je to možné, stornujte všechny rezervace. Neocenil by to - upřímně, já taky ne. Mě by to vytočilo. Zeptejte se, jak a jestli vůbec slaví narozeniny, a přizpůsobte se tomu. Kupte mu nanejvýš láhev dobrého vína a vypijte ji spolu. To úplně stačí.
Aby se s Vámi nenudil? No to mě podržte, Vy jste zodpovědná za jeho zábavu? Mezi vámi dvěma vůbec není rovnocenný vztah. Bůhvíproč kolem něho hopkáte a snažíte se mu zavděčit. On Vám nakonec k narozkám nedá ani lízátko a Vy budete tajně plakat a do očí mu tvrdit, že jste stejně nic nechtěla. Aspoň takový z toho mám dojem.
Mám už taky docela dost odžito a tyhle typy poznám na dálku. Na Vašem místě bych ho nechala, ať se snaží on. Jste o dost mladší, tak mu nedělejte pečovatelku a nechte se trochu rozmazlit. A když se mu do toho nebude chtít, najde se někdo jiný. Muž by měl mít důvod se o Vás ucházet, tak mu to umožněte.
Romantická večeře, masáže, hotel, další večeře s programem, organizovaný adrenalinový zážitek a pod. mi připadá stejné klišé, jako flaška, kytka a bonbony, jen z jiné cenové relace. Už jednou ti dal jasně najevo, že z takových věcí radost nemá, tak proč vymýšlíš další, ze stejné kategorie? Co je to za blbost, že si mladý zamilovaný pár musí kupovat organizovanou zábavu a pořádat teatrální oslavy? Nepodléháš příliš reklamě?
A co se ho zeptat rovnou, co by chtěl, že nemáš představu, co by ho opravdu potěšilo/nadchlo. V dnešní době je těžké vybrat nějakou věc/dar a v jeho letech má ty "nejpotřebnější" věci určitě nakoupené. Osobně nepatřím mezi náročné, ale raději si koupím potřebnou věc sám, můžu si potom za nesprávný výběr také sám + nemusím se na ostatní mračit, co to vybrali/koupili.. Jinak láhev vína nebo tvrdší alkohol si myslím, že by také neměl urazit. No a nakonec je to chlap, tak by ho mohla potěšit nějaká nevšední praktika z erotiky, ale nevím do jaké míry jste za ty čtyři měsíce postoupili v intimnostech.. Přikláním se i k názoru ostatních rádců, že se moc snažíš o nevšednost. Tvůj nynější přítel je o něco starší a třeba o tolik "akcí" už nestojí, možná v tom může být i finanční stránka, šetří na dražší věc nebo "na horší časy", tak nechce utácet. Za čtyři měsíce těžko někoho poznat "do detailu".
Proč si raději nepromluvíte spolu? Řekněte mu to samé, co jste napsala sem. Že vám na něm záleží, chcete mu udělat radost, a když to neocení, tak jste nešťastná. Nemusí to být hned špatný člověk. Každý nemá rád překvapení. Možná to vidí dokonce tak, jako že nerozumně vyhazujete peníze. Třicátník už uvažuje trochu jinak než dvacítka. To co jste připravila na narozeniny je naprosto neadekvátní a nesmyslné a taky by se mi to nelíbilo. Rodiče ve vatě, že tak rozhazujete? Prostě spolu málo komunikujete.
Jak tu psali všichni přede mnou, ten tvůj dárek je MOC.
Zkus si pobyt přesunout na jiný termín a jedˇ tam s kamarádkou a jemu kup něco menšího. Láhev dobrého pití, tričko (s límečkem, ať je fajnovější) a dost.
Tebe by si měl hýčkat, tebe zahrnovat dárky, jsi mladší a on by tě měl stále dobývat, vždytˇ jste spolu jen 4 měsíce.
Zdravím. Vy se mu snažíte zavděčit až moc. Když předem víte, že mu ničím radost neuděláte, nevymýšlejte složitosti. Pak Vás to zbytečně mrzí. Jste spolu 4 měsíce, tudíž popřát, koupit maličkost (dle jeho zájmů) uvařit dobrou večeři a láhev dobrého vínka po.. Dejte spíše prostor jemu, aby ukázal on Vám jak moc pro něho znamenáte..
myslím, že to mu udělá větší radost než nějaká romantická večeře...
-----------------
mimochodem...je statisticky dokázané, že chlapy nejsou romantici a na takový gesta je neužije...většina z nich to dělá jen, protože "musí", aby měli doma klid...nebaví je pak poslouchat hysterku, která bude celej večer prudit, že si nevzpomněl na 1000. den co jste spolu
Nevím, proč se dneska rozmohlo říkat každému chlapovi ve vztahu "přítel", i když se chová někdy jako nepřítel. Dřív to byl můj kluk, chlapec, mládenec, milý, nápadník, druh, partner...
Ten Váš je to, čemu se říká "studený čumák." Finančně je na tom asi dobře, může si koupit, co chce a tak ho žádný dárek nepotěší. Říká: Hm, tohle si můžu koupit sám!
Nejhorší je, že v něm není ani špetka smyslu pro romantiku. Takže se nedočkáte nějaké romantické večeře při svíčkách, soukromého wellness, masáže, nebo jiného dárku intimnějšího rázu.
4 měsíce nejsou ještě tak dlouhá doba, abyste si na sebe zvykli. Proto bych se s ním rozešla. Tohle nikdy nebude citlivý a romantický muž. Pokud jste děvče k světu, nebude to dlouho trvat a najdete si jiného partnera. Ale vybírejte pečlivě. Aby to nebyl stejný suchar, jako je tento. Jednou stačilo. Jaga.
Připadá mi, že mu podlézáte, chcete se mu za každou cenu zavděčit. Proč drahý dar po 4 měsících? Nedělejte ze sebe otrokyni a myslete především na sebe.
Koupila bych láhev vína, buřty a opekla bych si to s ním na zahradě. Na co cenné dary v začátcích. Ale jinak už nemá cenu vybírat vhodné dárky, kopněte ho do...
Jen pro zasmání: když moje mamka chodila ještě krátce s mým taťkou, slavil narozeniny. Mamka mu upekla veliký dort, ozdobila ho a navrch chtěla napsat oslavencovo jméno. Znělo: VRÁŤA. Jenže se jí to tam nějak nevešlo, špatně si to rozvrhla a tak na dortu bylo napsáno VRATA. Byla z toho velká sranda, dort prý s chutí snědli a za nějaký čas byla svatba.
Dodnes si občas vzpomenu, i když rodiče již nežijí.
Tohle nikdy nebude citlivý a romantický muž...
...ktery navic bude nosit domu penize, stavet dum, starat se o zahradu, delat udrzbare, starat se o deti, varit, zehlit, myt nadobi, uklizet...
...a pri tom jeste navic bude mit naladu na romanticke welnesy a adrenalinove zazitky.
Jo, to je holt ta moderni doba.
babajaga - Ještě k té "přítelkyni" - kterým z Vašich navrhovaných pojmenování bych podle Vás měl nazvat ženu starší 60 let, se kterou "chodím" už 22 rok? Moje holka, děvče, milá, nápadnice, družka, partnerka...? Ve společné domácnosti nežijeme, takže družka asi ne. Snad jedině ta "partnerka", ale ona pro mě znamená přece jen něco víc.
magdon, říkala bych "moje milá" . Taky jsem měla několikaletou známost se kterou jsem nebydlela a mluvila jsem o něm jako o mém milovaném nebo milém. Když jsem použila výraz chlapec, tak to bylo u padesátníka fakt zvláštní .
Jste naivní a vztah je nevyvážený. Láska se dokazuje úplně jinak.
A oboustranně.
Spíš to vypadá, že si ho /jeho pozornost, lásku/ kupujete.
A navíc, po 4 měsících konzultovat s jeho rodinou dárky? Au, au. Jenom dokazujete, že jste nedozrála.
----------
Navíc, v 21 letech a takové dary, nu, asi na to máte prostředky.
Každý neumí projevit radost z dárku skákáním metr vysoko a vychvalováním dárce do nebe. To ještě neznamená, že tu radost nemá (a vůbec nezáleží na tom, jak cenný dárek to je). Každý netouží po tom, aby ho partner zasypával drahými dárky k relativně bezvýznamným příležitostem. To ještě neznamená, že by svého partnera nemiloval. Že partner neocení Váš nový účes neznamená, že si ho nevšiml, nebo že se mu nelíbí. Jen prostě nevidí důvod kvůli tomu padnout nazáda. Prostě každý neumí své city projevovat, ale to neznamená, že je nemá. Každý jsme holt jiný a partner by to měl vzít na vědomí, smířit se s tím a nedělat z toho vědu.
Jste spolu 4 měsíce a téměř se neznáte a vy mu dáváte takový dary? Co mu budete dávat až spolu budete / pokud vůbec / déle? Dala bych mu flašku a šmitec. Podle toho co píšete to ocení stejně jako to vše co už máte naplánováno.
" Finančně je na tom asi dobře, může si koupit, co chce a tak ho žádný dárek nepotěší"
Nesouhlasím. Dárek přece není o ceně a o tom, jestli si ho můžu koupit sám. Před pár lety jsem od "přítelkyně"(Vám se sice tohle pojmenování nelíbí, ale nevím, jak jinak ji nazvat) dostal bakelitovou fialovou létající krávu v ceně 175 Kč (přivezla mi jí z Paříže, tady se tyhle věci objevily až později). Byl to za posledních 22 let ten nejúžasnější dárek, který jsem dostal (dodnes visí v předsíni na stropě a občas jí pouštím vnoučatům ). Určitě by mě tehdy ani nenapadlo přemýšlet o tom, kolik desítek tisíc takových krav bych si mohl sám koupit.
Je mnoho mužů, kteří raději dobývají, než jsou dobývání. Mají představu, že každým dárkem to je, jako by byl kupován, uplácen. Chce vztah v klidu, bez překvapení, bez mimořádných událostí, na které neví jak by měl reagovat. Je spokojen, když vidí, že se na něho těšíš, ale nevypadá to jak v pitomých romantických filmech. Dovol svému příteli zůstat mužem, netlač ho, svou romantickou povahou někam, kam on nechce, z čeho je nesvůj, nejistý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.