Mám smlouvu pro jiný kraj, může mě zamestnavatel nutit pracovat jinde?
Od:ree3odpovědí:3změna:
Do firmy jsem nastupoval, když rozšiřovala podnikání . Z pardubického do krále hradeckého, byl jsem tam první,takže mě dali do smlouvy jako výkon práce kraj pardubický , ač jsem od začátku pracoval ve vedlejším kraji. Prý se to opraví , ale neopravilo . Jenom mě to prodlužovali a teď mám dobu neurčitou. Ač pracuji v hradci, mám smlouvu pro pardubice. Jenže teď po mě chtějí , abych zajížděl ještě dal. Můžu argumentovat , že na práci v Hradci nemám smlouvu?původní místo se mi líbí, jinam nechci. Tudíž mohou vyhodit i z Hradce? Nebo mě musí vrátit zpátky? Jo, vyřešila by to nová smlouva ,jenže já jim práci celé ČR nepodepisi!
Dokud se dokážete dohodnout, není obsah papíru to nejpodstatnější. Ve chvíli, kdy dojde ke sporům, začne na papírech záležet. Argumentovat místem výkonu práce v Pardubicích můžeš, ale pak tě nejspíš nenechají (nemohou nechat) ani v Hradci. Ovšem tam chceš zůstat. Takže - dohodnout novou smlouvu?
Podívejte zde ppropo.mpsv.cz/... Jo, vyřešila by to nová smlouva ,jenže já jim práci celé ČR nepodepisi! Pokud se nedohodneme, nemusí vás časem ani ve firmě potřebovat...a váš podpis nebude opravdu třeba... doplněno 21.06.21 15:35: A další podobné info daneprolidi.cz/...
Pokud máš smlouvu pro Pardubice a zaměstnavatel tě posílá na jiné místo, můžeš si psát cesťák. Buď budeš mít pár peněz k výplatě navíc nebo ti ještě rádi nabídnou změnu smlouvy na Hradec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.