Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,bylo mi 60 let,mám značné zdrav.problémy..beru dosti silné léky proti bolesti..a bylo mi doporučeno "neprovádět"některé pohyby,aby mne záda tolik nebolela a by se mi stav nehoršil. Ovšem - ruku na srdce, bez ohýbání a předklánění,se v současném zaměstnání neobejdu..(pracuji ve zdravotnictví) Pro obtíže a značné bolesti zad opravdu uvažuji o výpovědi a předčasném ukončení povolání zdravotní sestry asi o 1 rok dříve (před dosažením důchodového věku)P.oraďte prosím,zda mám spíše řešit předčasný důchod, nebo zaregistrovat se na Úřad práce..nevím, zda na ÚP mohu ve svém věku vlastně ještě najít nějakou práci,kterou bych mohla vzhledem k bolestem zad vykonávat? ( mám obavu, abych pak nebyla nezaměstnaná a ještě vyloučená z"ÚP,pokud bych během pobytu na UP nic vhodného nenašla..Jak mám nejlépe postupovat? Děkuji
Oslovte zaměstnavatele, jestli by pro Vás neměl lehčí práci. V kartotéce a pod..
Podívejte se i na jiná zdravotnická zařízení v okolí, jestli by se nenašla lehčí práce tam.
Rozhoďte sítě mezi svými známými.
Ano, pokud se nic vhodnějšího nenajde, tak na Úřad práce doporučuji jít. I když žádné nabídky nebudou, (ale kdo ví), tak všechen čas registrace se bude počítat a netratíte nějakou tu stovku z důchodu. Ve ve výpovědi zaměstnavateli určitě uvedte ,,ze zdravotních důvodů,, to je moc důležité, nebude se Vám krátit podpora /doložíte to vyšetřením odb. lékaře./.
Předčasný důchod až jako poslední možnost, čím méně měsíců do řádného, tím lépe.
Přeběžně si můžete důchod spočítat - cssz.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.