Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růst ochlupení po lécích

Od: porad* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poprosím vás o radu:

před pár lety jsem se léčila s plísní chycenou od zvířete, ovšem veškeré masti byly s kortokoidy, vůbec napomáhaly. Masti jsem střídala dle kontrol na kožním cca 5, skoro 6 měsíců.

Až jednou, náhodou jsem se dozvěděla, že tyto masti se mají používat nejvýše 14 dní a to v co nejmenším množství. Mě naopak na kožním bylo sděleno 2x denně mazat, hezky pěkně, nešetřit. Mast Triamcinolon E jsem používala jako první a cca 2 měsíce, jenže po tak měsíci používání jsem si všimla, že mi více roste celkově ochlupení po těle, začaly mi růst chloupky na nohách až na nárty, v podpaží jsem jich měla výrazně více a také v obličeji. Nějak se mi to nezdálo, v lékárně mi bylo sděleno, že zrovna tato mast to může dělat a ještě po 2 měsícíh aplikace, při mazání 2x denně a na cca 6 místech na těle, že to je téměř jisté. Byla jsem na kožním, že se mi to nelíbí, tak mi vyměnili mast, ale opět s kortokoidy, opět na cca 14 dní, poté kontrola a takhle to bylo pořád dokola, než jsem se o to začala zajímat sama, protože skutečně, žádná mast to nevyléčila, když flíček vypadal, že mizí, skoro byl zahojený, opět se vrátil. Všechny pokyny od kožního jsem počlivě uposlechla, ovšem jsem začala bý nesvá, jelikož neustálé mazání 2x denně, každých 14 dní kontola a nová mast, a hlavně to ochlupení. Zkusila jsem tedy znova lékárnu, kde jsem narazila na šikovnou paní, která mi to vše vysvětlila, že tyto všechny masti právě obsahují ty hormony, které vůbec není dobré takhle dlouho používat. Navíc mi paní řekla, že všechny masti, co jsem používala, byly hodně silné, obsahovaly velké množství hormonů a navíc i nějakých silnějších. Doporučila mi přírodní produkt s konopím a to jediné zabralo. Ovšem problémy s ochlupením stále přetrvávají. Je to skutečně po těch mastičkách, nebo se jen v jednu chvíli sešly 2 problémy a činí to dojem, že to je spojené s mastěmi? Jinak do té doby jsem neměla žádné problémy s ochlupením.

Děkuji všem. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Hormonální žlázy jsou ve své činnosti vzájemně propojené. Vstřebávání kortikoidů kůží je evidentní, takž růst ochlupení je s největší pravděpodobností důsledek. Spíš se divím, že Vás nepoučili, nevarovali, ani jste před tím nevěděla o tomto nebezpečí. Kortikoidy se berou krátce, jen aby potlačily zánět i exantém při alergické či autoimunitní reakci. Příčinu snad ani nepostihnou. Plísně a kvasinky nezničí. Ty máme v sobě v jistém malém množství a záleží, jaké podmínky v těle jim poskytneme, aby se ve střevě pomnožily a " vydržovaly" onemocnění kůže a sliznic. Být Vámi nasadím očistu střeva, kde sídlí imunita, změním stravu blíž k vegetariánské s omezením cukru, bílé mouky a mléka a doplním ji probiotiky. Nebo přírodně: kyselé zelí, kefír. Objednejte se na endokrinologii, abyste zjistila, jak se problémy s ochlupením dají řešit.

cutora
hodnocení

0x

Bývá to psáno ve vedlejších, nežádoucích účincích přípravku. Takže ano, je to možné.

porad*
hodnocení

Ano. Takže to zapůsobilo na tělo tak, že se už toho nezbavím? V lékárně mi paní řekla, že je možná to ochlupení dočasné, že až to ze mě "vyprchá", chloupky se ztratí, vymizí, vypadají,... Ovšem to se nestalo, naopak s ními bojuji víc a víc *nevi*

hodnocení

0x

máte vyšetřenou štítnou žlázu? Při potížích s hormony štítky čato dochází k nadměrnému růstu chloupků u žen.

hodnocení

0x

@porad

nezlobte se, že odbočím,, ale jakou plíseň člověk může chytnout a od jakého zvířete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]