Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detektivové v GB zbraně

Od: lilly* odpovědí: 3 změna:
Čtu teď sérii detektivek s Kim Stoneovou od Marsonsové. Detektiv inspektorce jde v každém díle o život a nikdy u sebe nemá pistoli. V posledním díle co jsem četla vyloženě čekali, že se vrah objeví a opět nebyla ozbrojená. Je to nějaká zvláštnost knižní série a nebo v Británii běžně běhají detektivové beze zbraně a chrání si život holýma rukama?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Není to tak dlouho, co byla v nějakém dokumentu zmínka o tom, že si Británie zakládá na statusu bezpečné země, což se snaží podpořit tím, že běžní policisté ve službě nemusí nosit a ani nenosí služební zbraň.
Jenže co platí pro běžné bobíky a co pro detektivy na kriminálce o tom se můžeme jen dohadovat, když tam nežijeme.
lilly*
hodnocení

Koukám na to teď netu a upřímně vůbec jsem netušila, že v GB není legální vlastnit zbraň a třeba ty lovecké se uskladňují na policii. Máme doma zbraně lovecké i jiné a kdysi šel takový nápad i u nás a každému v mém okolí to přišlo jako úplná pitomost, neměla jsem tušení že je v GB takhle. Tak díky. Zas jsem o něco chytřejší :)

hodnocení

0x
No, "Profesionálové" z MI5 prý je mají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]