Dobrý den, najala jsem si firmu Beta eko na hrubý rozvod elektřiny velikost 1+1a vytažení 2 kabely na terasu 2 kabely na bok domu +vytažení kabelu do podkroví kde mi bál doporučená samostatná pojišťovna skříňka cena byla 46000,- protože kabelu bylo hodně tak jsem myslela že bude lepší když si to i nakompletuji a počítala jsem max 3 dny ve trechlidech. Kompletace není hotová z rozvaděče mi vůči dráty, světla nemá na montované, anténu zapomenou ani část zásuvek a došla mi faktura jen za prací 38000,- materiál je zvlášť. Napocitanych137 hodin a prý se to nestihlo, tak aby to do dělali tak bych zase musela platit další hodiny cca 10 -15000, - a to u toho nejsem a za hodiny není dle. Mě vymazána a odvedena práce. Majitel firmy to nechce vidět že částka ani hodiny neodpovídají. To mam platit do nekonečna? A mezi tím za 2 dny kdy jsem chtěla protáhnout kabel do sklepa vyvrtanym dirama si na účtoval 14 000,- celkem je poslední faktura s materiálem 45000,- +46000, - ta první +14000, - to se mi vůbec nechce ta poslední platit když to pořád nemají hotové a pak za dodělání toho co už teď zaplatím další placení. To je teď 105000,- a pořád to není. Myslela jsem jak mi řekl že spočítá či chlapy udělaly, ale on jen puse hodiny co mu hlásí ale výkon nikde. Když jsem mu ukazovala co všechno chybí řekl mi že můžeme pozvat soudního znalce. Mám právo chtít aby to přepočítal na úkony? A ne jen podle hodin. Pochopitelně si brání svoje lidí a své peníze.
Chyba byla už v hledání nabídky.Neznámá firma,kde nemáte předem od známých reference,tam je původní vaše nedůslednost.Kdybyste si našla šikovného soukromníka a dohodla se předem na ceně,uspěla byste lépe.Práce bych hodnotil jako dromné elektroinstalace,
Ukažte znění smlouvy, takhle se to nedá posoudit. Za nedokončenou práci není důvod platit, naopak, tam by se dala uplatnit sankce. Ale zase...jak zní smlouva, co bylo dohodnuto, co je zapsáno. V případě sporu by měl být znalec váš, nikoliv jejich. Nebo oba, a případný rozdíl posoudí a rozhodne soud. A smlouva se dělá na dílo a ne na odpracované hodiny. Dělám rekonstrukci el. v bytě a vidím, že to, co mi, laikovi, trvá 5 hodin, to by elektrikář měl hotové za hodinu, chce to grif! Tak přeji úspěch!
No, moc nechápu, co vám všechno dělali, ale ke mě elektrikáři letos přišli, okoukli to, nechali si poslat plánky, spočítali přesně materiál, cenu za práci, dali mi kalkulaci. Po odsouhlasení přijeli, udělali to a když bylo hotovo, tak jsem zaplatila přesně to, co bylo dohodnuto. Byla to příprava na kuch. linku + nějake drobnosti (4x stropní světla apod.), cca 12 zásuvek 1 den práce pro 3 lidi, komplet cena cca 15000.
Ne, nebylo by to "vyřešený". Znalce by paní musela také zaplatit, a následně by měla pouze podklad k soudu. Ano, firma by se teoreticky mohla posudku leknout a cenu snížit. Nebo také ne (protože nevíme jaká byla dohoda, jestli je něco písemně, ústně, se svědky) a pak jedině soud. A to je na roky.
Nic navíc bych mu už nedal, toho znalce ano (svého) a nechal to ohodnotit. Nejspíš vyskočí že to je těžce předražené = firma to vymáhat nebude a spokojí se s tim co už dostala (jinak by si koledovala o placení soudních výloh, toho znalce atd.)
Zálaží ale i jak je přesné znění smlouvy..
krtek6
Vzhledem k tomu s jakýma částkama se tu operuje a jak paní píše...to bude typická smlouva kde bude napsaný, že objednatel musí vše a zhotovitel nic...podle mě tam ani nebude žádná pokuta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.