Záleží, jak to mají kde nastaveno. Oni i tu obyčejnou vodu také musí platit, tak mnohdy nevidí důvod, proč ji lidem rozdávat zadarmo. Navíc donést ke stolu, pak opláchnout skleničky...
Zažila jsem několik restaurací, kde jsem sklenici vody zdarma dostala. Zažila jsem ale i takovou, kde džbánek vody /asi 1,5 l/ s kolečkem plovoucího citrónu na hladině, stál 60 Kč.
Prostě, každý to má jinak. Jaga.
Proto si dejte raději limonádu nebo pivo, protože máte jistotu, že budete platit vždycky.
Pokud si jí objednáte k jídlu, tak často zdarma (ne vždy, záleží na majiteli restaurace). Pokud jste se tam přišel jen napít, tak to zdarma pravděpodobně nebude.
Samozřejmě, že můžou. Pokud to nedělají, je to takové vstřícné gesto, které potěší. Ale stejně si to nejspíš vyberou v přirážce na něčem jiném. Já si často dávám džus a nechám si ho dolít do půllitru vodou. Většinou mi to neúčtují. M.
Tato ve světě celkem běžná věc u nás před lety vyvolala značnou diskusi, např. web vodovoda.cz (jistou dobu nebyl v provozu). Aktuální seznamy restaurací s vodovodou zdarma: kohoutkova.cz/...
Nejlepší jsou ty lokály s nápisem cyklisti vítáni. Když poprosite o vodu do bidonu, tak vám ji nedají. Zacnou nabízet různé nevhodné bublinkové vody nebo kofolu za 40 ) Pokud mají WC od kterého vidím na kolo, jdu přímo tam a bez poděkování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.