Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. To není přítel, ale nepřítel. Nenechte se ponižovat ani zesměšňovat. Važte si sama sebe a s takovým chlapem udělejte rychlý proces - vyměňte ho!
Chápu, že se Vás to dotklo a zamrzelo Vás to. Ale nebrečte a spíše ho usměrněte. Sám má asi nějaký mindrák a komplex..On si k Vám dovolí jen tolik, kolik mu dovolíte Vy sama. Takže se nedejte a opravdu popřemýšlejte o tom, zda je toto vhodný partner pro Vás, když Vás ponižuje a vysmívá se Vám k vůli něčemu za co nemůžete. A do Vašich minulých parnerů mu nic není. O těch mu nevyprávějte vůbec nic...!
To uvažte sama, Lenko, máte přítele, nebo hlupáka? Pokud ho považujete za přítele a myslíte, že je pro vás jedinou možností, tak to budete slyšet až do stáří. A nebo ho rychle vyměníte. Je to na vás!
Lenko za toho logopeda vás úprimne obdivuju.Snažíte sa váš malý hendikep riešiť a to je super.Na přítele sa vykašlite,za tie slzy vám to nestojí.Prajem vám moc úspechu.
Lidé kteří se nestydí takovéto věci u ostatních pranýřovat, jsou často infantilní amorální jedinci křivého charakteru zkrátka vnitřně "zkažení", poznal jsem naopak zase takovou ženu, u takových lidí jsou urážky útoky ponižování výsměch na denním pořádku a jestliže s takovým člověkem zůstanete bude vás postupně "rozežírat" zevnitř jako rakovina, neboť postavit se takovým lidem a vnitřně se s tím vyrovnat je při téměř každodenním náporu v řádu let opravdovou výzvou pro "duchovního mistra", nikoli však běžného průměrného člověka... Radím ukončit, takoví lidé dokážou druhým zničit život...
2x 3x do roka je ještě "legrace" i když i to o něm mnoho vypovídá, znám lidi co jsou do vás schopni "valit" své "nesmysly" o vašich "nedostatcích" doslova každý nebo každý druhý den v kuse několik hodin téměř celý rok, jestliže s takovými "individui" sdílíte společnou domácnost je to šílený nápor na nervy, takže radím jestli má k takovým věcem sklony byť to ještě nedává moc najevo, velkou opravdu velkou obezřetnost a spíš raději pryč...
Já třeba mírně koktám; pár lidí už kvůli tomu měla nějaké poznámky - přecházím to s humorem. Ale sama si neumím představit, že bych něco podobného u jiného člověka komentovala, natož se tomu nějak smála. Je to divné tím spíš, že partner asi ví, že vás podobné řeči mrzí.
No tak jistě, takové věci se nekomentují nýbrž přechází, vždyť kdo je dokonalý, tohle bych třeba z pohledu muže u ženy vůbec neřešil... a jsou i jiné věci které by se neměly u druhých "komentovat" , žel mnozí lidé dnes už neví co je to třeba takt diskrétnost atd...
Jsou někteří tací, kteří nedostatky druhých používají za účelem psych. manipulace. Sama jsem se s tím nesetkala, ale pár mých známých něco podobného zažilo. To už jsou opravdu nějací sociopatičtí jedinci, od takových skutečně raději co nejdál. Tazatelčin partner spíš vypadá buď na "nevymáchanou hubu", nebo na zakomplexovaného člověka, který má občas potřebu si dokázat, že není sám, kdo má problémy... Taky to není moc záviděníhodná situace.
Nevím zda jde o "sociopatické jedince", já se ale pravděpodobně s "takovými" lidmi setkal, žel na živo, s jedním v práci a s jedním v rodině, s jedním přerušit styky šlo s druhým nikoli a mohu říci že je to velký problém. Tito lidé mistrně "ohýbají pravdu", tedy lžou mystifikují tak, že vy z toho vyjdete jako ten "nejhorší člověk na světě", je to opravdu velký problém,. protože často ani psychologové psychiatři nejsou schopni takové osoby "rozklíčovat" (praktická zkušenost) tak mistrnými jsou lháři. Ze zkušenosti mohu poradit jen jednu jedinou věc, co nejdál od takových jedinců, zrušit všechny vazby a styky do míry do jaké je to možné, jinak totiž nepomůže vůbec nic, všechny "školometské" poučky a rady naprosto selhávají, kdo to nezažil na vlastní kůži nemůže nikdy pochopit. Takoví lidé jsou schopni vás připravit prakticky o všechno, o přátele rodinu osobní svobodu, jejich úkladnost je tak bezprecedentní že proti ní prakticky není obrany žádnými legálními prostředky...
Zdravím. Víte, na všem špatném se vždycky najde něco dobrého. Jistě jste někdy přemýšlela nad tím, jak asi vypadá "ubohý debil" a ještě s malým. No a poštěstilo se vám, už to víte naprosto přesně. Osud vám takového přivál do cesty, jistě pouze ze studijních důvodů. Takže teď už ho k ničemu nepotřebujete, je na čase najít si partnera. (A mezi námi děvčaty, když jsem už nějaký čas chodila se svým (nyní) manželem, vůbec jsem netušila, že neumí r a ř. Je to velmi chytrý muž s tak velkou slovní zásobou, že při mluvení tato 2 písmena vůbec nepoužíval. Až jednou mu uteklo r, jen to zadrnčelo. A pak asi po 2-3 měsících začal obě písmena používat a vyslovovat správně. Později přiznal, že se sám toho zadrnčení tak lekl, že okamžitě běžel na logopedii. Do práce a z práce začal chodit pěšky a cestou dle rad logopeda "nacvičoval". Takže, když můj manžel zvládl naučit se 2 písmena, není důvod, abyste se vy nenaučila jedno). Držím palce. Ida
A za docela krátkou dobu. Tady 1 písmeno trvá rok.
Myslím, že chybujete, když se mluvení v rodném jazyce vyhýbáte.
Pokud přijdete domů a je tam již partner, tak před ním určitě necvičíte, když to tajíte, proto náprava po 1 roce je tam, kde je.
Smát se lidem s nějakým postižením je nechutné. To by se ten Váš partner mohl posmívat třeba člověku na vozíku nebo o berlích.
Je dobře, že se svého problému chcete zbavit, že pro to něco děláte, že chodíte na logopedii. Uvidíte, že to časem bude dobré. Jenom připomínka: zanedbali to hrubě už Vaši rodiče. Už s malou holčičkou měli chodit na logopedii. Protože čím je člověk mladší, tím méně má ten špatný návyk zakořeněný a tím snáze se ho zbaví. Škoda, že to neřešili, měla byste teď o starost míň. U nás už děti v 1. třídě musí správně mluvit, logopedie je často nutná už v poslední třídě MŠ, aby správná řeč byla připravená na školu.
Uvidíte, když vytrváte a budete cvičit, vady řeči se zbavíte. Ale nedělejte to pro tohoto chlapa. Tomu sbalte trenky a košile, kopněte ho do zadku a pošlete ho pryč. A nejděte si nějakého lepšího. Když se s Vámi seznamoval, Vaše vada mu nevadila? Proč mu tedy najednou vadí? Je to hňup! A navíc tvrdíte, "že ho má malýho". Máte tedy hned dva důvody se ho zbavit.
A pro poveselení si pusťte pohádku O princezně, která ráčkovala s kouzelnou Ivou Janžurovou. Ať se aspoň zasmějete. Jaga.
Mám pocit, že jste sem už psala. Popř. vám "podobná" paní. Já se vám divím, že s takovým kreténem ještě jste. Mě toto potkat, tak si to s milým pánem hned vyřídím a ne, abych šla někam plakat jak chudinka. Mmch. taky ráčkuju, moje nejbližší kolegyně taky. Občas se stane, že na to někdo upozorní. Pokud je to v rozumné míře, tak nereaguji. Ex manžel občas taky po mne opakoval, ale na to jsem mu vždy řekla, že já se to můžu naučit, ale on zůstane blbečkem navždy. Ale to jsme jen tak laškovali. Nikdy to nebylo posměšně. S tím logopedem vám držím palce.
Jako děcko ano, ale naši nebyli asi dost důslední. Jako dospělá ne. Jazyková cvičení znám, ale ... nemyslím na to. Pokud bych nečetla váš dotaz, tak mne to zas dlouho nenapadne.
Lenko, v případě, že nemáte atypicky přirostlý jazyk (ale to se většinou dá odstranit drobným chirurgickým zákrokem), měla byste se to při snaze naučit poměrně brzy. Asi jako když se učíte zvuk cizího jazyka, akorát že tady by to mělo jít rychleji, protože to máte naposlouchané. Potom na to asi chce nějakou dobu vyloženě myslet. Jedna známá takto v dospělosti chodila na logopedii kvůli r, protože měla tento zvuk ve jménu i v příjmení. Nakonec se naučila jméno a příjmení vyslovovat správně, ale jinde to r zůstalo ráčkované.
tdnky bdnky , ja jsem ucil mladsi segru a za 2 mesice umela krasne R, ale chodil jsem s Majťou
a do casu to bylo roztomile, pak uz mene
Jako malý jsem se dlouho nemohl naučit "R", rodiče hned ať se podívám na souseda jak je šikovný jak mu to jde. No a nakonec se zjistilo, že mám docela velký předkus , sice to pak šlo (logopedie) akorát to trvalo o něco déle... Tím chci říct, často je dáváno lidem za "vinu" , jestliže fyzicky nebo intelektově nezvládají to či ono jako ostatní, přičemž se ale nebere na zřetel to, že to nemusí být vůbec jejich chyba, nebo neschopnost, za neobjevený vrozený hendikep si často lidé ve společnosti "vystojí své:"
Gentleman to tedy rozhodně není.
Znal jsem holku co ráčkovala a jednu co šišlala. Obě mi přišly moc roztomilé, zvlášť, když jsem viděl, jak se za to někdy stydí. Vždy jsem měl tendence je chlácholit a bránit, případně odvádět pozornost jinam. A nějak v tomto duchu by se asi měl zachovat normální chlap.
Chování vašeho "přítele" může mít dva důvody. Buď je to prostě pitomec, nebo jste ho nějak vytočila a on vám to teď jen tzv. dává sežrat. V prvním případě se ho zbavte a zapomeňte na něho. A v druhém zkuste zjistit, proč se tak chová. Když se chlapa přímo a správně zeptáte na něco důležitého, dá vám obvykle přímou odpověď. Zkuste to.
I když je na pováženou, že by si to s vámi vyřizoval tímto způsobem, někdo, kdo by vás měl mít rád. Určitě ví, jak vám tím ublíží, proto to dělá. To asi nebude člověk do nepohody.
Já si myslím, že milujeme proto, že ten člověk je právě takový. Když nemilujeme "vybíráme chutě". A navíc, nikdo nejsme bez chyby. Pošklebují se ti, kteří si sami nejsou sebou jistí. Budují si sebevědomí na urážení druhých. Záleží na tobě, jestli s tím budeš umět žít a milovat. I kdybys byla andělem, vždycky se najde někdo, kdo ti bude zazlívat šumění křídel.
Kolikrát si říkám, že lidé, kteří vystupují na veřejnosti, by se měli umět vyjadřovat, správně vyslovovat. Vždycky si vzpomenu na Havla, pak když v tel. běží reklamy a mnoho dalších. R se naučíte a co říká přítel ,neřešte. Jak vám radí , rozejít se s ním, pokud je to jeho jediná chyba, přeneste se přes to . Někteří chlapi to mají v hlavě jinak uspořádané, potřebují mít pocit, že oni jsou dobří. Pokud vás neztrapňuje na veřejnosti, tohle opravdu nestojí za to, abyste plakala. Špatné by bylo, kdyby vám všechno zakazoval, mlátil vás atd, ale tohle opravdu nestojí za slzy. Jen vy víte, jaký je jinak doopravdy. Možná by stálo za to,udělat z toho přednost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.