Nejste přihlášen/a.
zdravim,koncim v práci koncem cervna 3 zkusebni doba tak koncim. jezdim do brna totiž a jsem Mutenic,tudiž to mam dost daleko. Hledám práci pobliz. Kdybych zustala,tak bych si tezko neco pak nasla,pac by me nepustily hned,ale az za ty dva mesice. Budu tak po 3 mesicich zase na urade práce. Podporu mit nebuud zádnou. Jak to chodi pokud si neco nenajdu hned urad mi muze dát jakoukoli práci? ja nemuzu odmitnout nebo jak dekuju
Zdravím. Ano, úřad práce vám může nabídnout jakoukoliv práci a Vy se budete muset jít ucházet o zaměstnání tam, kam Vás pošlou (více viz. poučení - práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání) Pokud práci bez vážného důvodu odmítnete, můžete být z evidence vyřazena a budete si muset platit zdravotní pojištění sama.
Vždyť je tolik volných míst! Např. v Kauflandech pořád někoho hledají, i na brigádu. V Hodoníně je taky Kaufland, ne? Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
@elisabeth - urad mi muze dát jakoukoli práci? ja nemuzu odmitnout
Záleží na konkrétních podmínkách, ale v podstatě ano:
Základní práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání a zájemce o zaměstnání
Vhodným zaměstnáním je zaměstnání:
d) které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby a pokud možno jeho kvalifikaci, schopnostem, dosavadní délce doby zaměstnání, možnosti ubytování a dopravní dosažitelnosti zaměstnání.
Dále uchazeče o zaměstnání krajská pobočka Úřadu práce z evidence vyřadí rozhodnutím, jestliže bez vážného důvodu
odmítne nastoupit do vhodného zaměstnání,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.