Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propíchnutý otok..palec

Od: tazatelka odpovědí: 6 změna:
Dnes zase celí den na nohou..dost mě to bolelo..tak jsem nehet podebrala a vytek..hnis. Co dát teď na ten palec je to čerství..tak nějakou koupel se bojím..
Propíchnutý otok..palec

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemáte doma Framykoin? Nebo by mohl pomoci Heřnánek. Odvar a přikládat obklady.

doplněno 17.06.21 17:35:

Tou černou mastí klidně mazejte dál. Má protizánětlivé a dezinfekční účinky a napomáhá hojení.Občas zkuste zkontrolovat, jestli hnis ještě z toho nějaký teče. Jen dejte pozor, aby se Vám do toho nedostala nějaká infekce.

tazatelka
hodnocení

A má ještě cenu ta černá mast? Myslíte že toho sairajtu vyteklo všechno? Podívám se framikoin asi mít nebudu.

hodnocení

1x

Zkuste na to Višněvského mast.

(koupíte v lékárně, měla by být stále doma!)

hodnocení

1x

Tohle je celkem běžná záležitost, v první řade to chce odstranit příčinu jinak se to bude neustále opakovat. Takže radikálně zastřihnout ten nehet tak aby neměl ostou hranu a nedráždil kůžičku. Pak pravidelně čistit od hnisu a mazat nějakou léčivou mastí. Nejlépe se mi osvědčil Bactroban ale je na předpis.

hodnocení

0x

Kdysi se na něco podobného dávala postrouhaná brambora. Prostě postrouhat bramboru na jemno, přiložit a zabalit na noc. Sice to ušpiní obvaz, ale fakt to špatné vytáhne.

id

Brambor nedávat přímo na kůži, ale do čistého kapesníku / gázy a podobně. Pak teprve obvázat prodyšným obvazem / plátnem + nohu strčit do lehké ponožky, aby obvaz v noci nespadl. Udělat do na noc a do rána máte z brambory beton, vytáhne horkost z bolavého místa. Vyzkoušeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]