Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MMB a běžný účet Genius Gratis nebo Tom Plus?

Od: 355 odpovědí: 33 změna:

Jsem klientem Moneta Money Bank a mám tam běžný úřet Genius Gratis založeny kdysi před několika léty kdy ho bylo možné založit v akci. Na tehdejší dobu to byl docela dobrý účet s mnohými službami zdarma. Od té doby se toho v bankovnictví změnilo dost. MMB už delší dobu nabízí běžný účet Tom Plus který by měl mít podobně jako Genius Gratis mnohé služby zdarma a navíc by měl mít i zdarma výběry z bankomatů všech bank v Česku i zahraniči. Zvažují jestli by nebylo lepší přejít na ten Tom Plus, ale rád bych poznal názory jiných na takový přechod a změnu účtu. Určitě tam budou nějaké rozdíly mezi těmito dvěma běžnými účty a tak bych rád poznal nějaké pro a proti přecházení z toho Genius Gratis na Tom Plus. Nejlépe bych to udělal tak, že bych si ten Genius Gratis prozatím ještě nechal a k tomu si založil druhý běžný účet Tom Plus, ale to nevím jestli MMB umožňuje mít 2 běžné účty zároveň.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Typy účtů má moneta rozepsane na svých stránkách, takže tam bych hledal výhody a nevýhody. Nejspíš nebude možné mít dva typy účtů. Pokud chcete výběry zdarma všude i ve světě, tak equa.
355
hodnocení

To, že to má Moneta rozepsané na svých stránkách vím, ale je to tam dost nepřehledné a tak jsem čekal spíše rady od někoho kdo se v tom lépe vyzná nebo má s tím nějaké zkušenosti. Je ale vidět, že tuto radu asi hledám na ne příliš dobrém místě, protože zde asi můžu dostat bohužel pouze radu typu hledej na stránkách Monety. Na těch výběrech zdarma všude mi až tolik nezáleží. Stačí mi zdarma výběry z bankomatů Monety, ale lepší by bylo kdyby byly zdarma i z jiných bankomatů v Česku aby nebylo třeba hledat ten zprávný bankomat kde to bude zdarma když to zrovna bude třeba. Na výběrech v zahraničí mi až tolik nezáleží. Equa bank mám, ale ta bude končit a sloučí se s Raiffeisenbank a tak přemýšlím, že bych ji nahradil Monetou.

No oni automaticky vždy dávají nový typ účtu. Tedy když jsem zakládal monetu, dostal jsem automaticky Tom a nikdo se mě víc nic neptal. Výběry mají ze svého bankomatu zdarma, ale ne z cizího. To umí jen equa a rušit se určitě nebude. Jen se sloučí a služby určitě ponechaji. Pokud ne, budu řešit potom. Primárně používám air a fio.
355
hodnocení

V Monetě asi dávají při zakládání účtu takový který je v jejích aktuální nabídce a který si klient vybere. Já mám u nich BÚ Genius Gratis ještě z minula před několika léty, ale ten už bohužel zakládat jako nový nejde. V mobilní aplikaci mám možnost přejití na Tom Plus a tak zvažují jestli by náhodou nebylo lepší na ten Tom Plus přejít a nebo zůstat s Genius Gratis. Když zruším Genius Gratis a přejdu na Tom Plus tak pak už nebude možné se k tomu Genius Gratis vrátit kdybych si to rozmyslel. U toho Tom Plus by měly být výběry ze všech bankomatů v ČR a zahraničí zdarma a to nemusí být špatná věc ktetrá se může občas hodit.

Pokud jde o tu Equa bank tak ta se sloučí s Raiffeisenbank a tím zanikne což je totéž jako by se zrušila. Nebyl bych si až tak jednoznačně jistý, že všechny služby z Equa bank určitě ponechají tak jak jsou nyní. Jak to bude s tím slučováním s Raiffeisenbank to ještě prozatím není známo. Chtěl bych mít dopřebu připravenou nějakou variantu kde z končící Equa bank přejít kdyby mi to co nabídnou v Raiffeisenbank nevyhovovalo abych to pak nemusel řešit narychlo.

zajagreva
Moneta ma výběry u nas i v zahraničí ze všech bankomatu zdarma, včera jsem tam zakládala účet a bylo mi to řečeno.
355
hodnocení

zajagreva: Moneta ma výběry u nas i v zahraničí ze všech bankomatů zdarma, ale asi ne u všech účtů. U toho Tom Plus by to ze všech bankomatů v Česku a zahraničí zdarma mělo být.

zajagreva
Však tom + je základní účet
355
hodnocení

Jestli Tom Plus je nějaký základní účet to nevím, ale na stránkách Monety ho vidím v nabídce jako jediný běžný účet. To ale neznamená, že někteří klienti Monety nemají z minulosti i jiné typy běžných účtů které jim zůstaly, ale v současnosti je už nově založít nejde. Já mám u Monety běžný účet Genius Gratis který jsem si tam kdysi před několika léty založil v akci která na to probíhala a ten mi zůstal doposud. V mobilní aplikaci mám nabídku přejít na ten Tom Plus a tak mne zajímá jestli to využít a nebo si raději nechat ten Genius Gratis. Nevím to přesně, protože ceníky Monety nejsou příliš dobře přehledné, ale myslím, že některé výhody které měl Genius Gratis už Moneta dávno v tichosti zrušila nebo zpoplatnila.

vazu
hodnocení

0x

Prý zůstanou klienti Egua bank spokojeni. Raiffeisenbank vzkázala klientům Equa bank, že jim nebude měnit podmínky, které měli. Doslova řekla, že klienti Equa bank nebudou mít důvod odcházet, to už pro mě něco znamená. Už teď RB ukázala, že mění své produkty podle Equa, když udělala chytrý účet úplně zdarma, s výběrama ze všech bankomatů světa zdarma. Takže nemám obavy.

355
hodnocení

Klienti Egua bank zůstanou prý spokojeni. Raiffeisenbank prozatím ještě nic oficiálně neoznámila co a jak nabídne klientům Equa bank při jejích převádění k sebe a tak nic konkrétního ohledně toho neznámé. Možná nás Raiffeisenbank milé překvapí a nebo také nemile zklame. Všechno je možné a tak bych se předčasně neradoval z toho o čen toho prozatím přílíš nevíme.

Banky se slucuji proto, aby měli větší základnu zákazníků, což jim na druhou stranu sníží náklady. Proč by chtěli, aby zákazníci odcházeli? Pak by se mohlo stát, že koupí banku za drahé peníze bez zákazníků. To nedává rozum...
355
hodnocení

Bude asi dost klientů Equa bank kteří možná ani neví, že tuto banku koupila RB a budou převedemí k RB, protože se tím nezajímají. Dozví se to možná až ve chvíli kdy už budou převedení pod RB nebo jim účty v Equa bank přestanou fungovat. Některým klientům je možná jedno ve které bance mají účet, protože jim jde především o to aby někde měli bankovní účet který k něčemu potřebují. RB téměž určitě zůstane dost klientů z Equa bank aby se jim to alespoň trochu oplatilo, ale pokud by nabídli ne příliš dobré podmínky tak mnozí kterým není jedno za jakých podmínek mají v bance účet se mužou na RB vykašlat a přejít jinam ke konkurenci. Už nyní se dá v internetu najít dost ohlasů těch co RB příliš nevěří a zvažují přechod z Equa bank jinam ke konkurenci nebo to už udělali aby nebyli převedení k RB. Nechápu jak více klientů může bance snížit náklady. Podle mne více klientů bance náklady zvýšuje, protože s tím mají více papírování, více vydaných karet, musí obsloužít více lidí atp.. Naopak více klientů může bance přinést více získu např. z plateb kartami, z poskytnutých půjček, z poplatků za některé placené služby atp. a o to především bankám jde. Nevíme jaký záměr má RB s Equa bank kterou koupili. Co když náhodou mají v úmyslu získat tím další klienty a pak na nich vydělávat formou poplatků za bankovní služby. Já nevím jaké úmysly má RB s klienty Equa bank a tak si ani netroufám tvrdit, že to pro nás bude nebo nebude určitě výhodné. Na to nastane čas až nám k tomu RB oficiálně oznámi něco konkrétního.

To je úplná kravina, páč zákazník banky má podepsané nějaké podmínky. Jestliže je banka změní, musí zákazník buďto souhlasit s novými podmínkami nebo může účet zrušit. Rajfka už dala vědět, že podmínky klientům equa banky měnit nebude, tudíž budou stejné, ba naopak, tito klienti budou více zvýhodnění. Je přece blbost, kupovat banku bez klientů, protože pak je to jen prázdná bezcenná skořápka. Spojení je pro oba subjekty výhodné, jelikož existuje něco jako úspory z rozsahu, tedy nižší náklady a větší podíl na trhu, což přinese další benefity. Jestli má někdo obavy, ať si klidně odejde, ale je to úplně zbytečné, plany poplach, protože banky se musí držet svých podmínek a pokud je změní k nelibosti zákazníka, ten může smlouvu vypovědět. A to žádná banka neudělá, protože každá bojuje o klienty, byla by proti sobě.
355
hodnocení

stir: Kravina je to co tu zde píšeš ty. Je vidět, že se snažíš prezentovat jako nějaký odborník na banky a přitom o bankách toho příliš nevíš. Já také nejsem odborníkem na banky a bankovní záležitosti a proto se nesnažím prezentovat jako bych nim byl. Ano, klienti bank mají s bankou podepsané nějaké podmínky, ale ty může banka kdykoliv jakkoliv změnit a klientům pak nezbývá nic jiného než s tím souhlasit nebo nesouhlasit. V případě nesouhlasu banka klientovi vypoví smlouvy nebo to může klient kdykoliv vypovědět sám. Stejné je to i v případě ceníků. Kde nebo jak dala RB vědět klientům Equa bank, že jim po převedení k RB určitě nebudou měnit podmínky? Mne prozatím RB žádnou oficiální zprávu o tom nezaslala. Ano, v internetu se šíří různé takové neoficiální informace, ale není to nic závazného co by RB musela určitě dodržet. Až to bude oficiálně oznámené tak až pak můžeš trvrdit, že to bude určitě tak nebo jinak. Tvrzení už nyní kdy o tom téměř nic konkrétního nevíme jak to určuitě bude je nesmysl.

vazu

Absolutně souhlasím se Štírem. Nemusí být člověk expert na banky, aby znal úspory z rozsahu, na to stačí základní ekonomické vzdělání. Myslím, že banka jako Rajfka bude umět hospodařit. Určitě by nekupovala banku, aniž by věděla, jak řádně se postarat o klienty, aby je vzápětí neztratila. Nechápu ty, co jsou zbytečně negativní a vyplašení ještě před tím, než dostanou nabídku od RB. Nebo jak píšete: Odcházejí z Equa bank, protože k RB nechtějí. Co je tohle za argument? Jak můžu vědět, jestli tam chci nebo nechci, když nevím, za jakých podmínek. :) Věnují tedy vlastně raději čas hledání něčeho lepšího, aniž by věděli "lepšího než CO". Zajímavé myšlení.

355
hodnocení

vazu: Ano, RB hospodařít bude umět, ale spíše ve svůj prospěch tak aby na tom vydělala především ona a zájmy klientů jich asi až tolik zajímat nebudou. Budou vědět jak řádně se postarat o klienty tak aby na tom banka co nejvíce vydělala a jestli některé klienty ztratí tak si to klidně můžou vynahradit na těch kteří jim ještě zůstanou. Já zase nechápu ty kteří ještě neví co klientům Equa bank RB nabídne a už jásají nad tím jak to všechno budou mít v RB dobré a ideální. Já z RB vyplašerný nejsem ale také nejásám dokud nevím jestli k jásotu bude důvod. RB prozatím klientům Equa bank oficiálně nic konkrétního nenabídla a neoznámila a proto, že nejsem prorok tak se naivně nesnažím tvrdit, že to určitě na 100% bude tak a v žádném případě ne jinak. Chápu ty kteří k RB nechtějí když mají nějaké nedobré zkušenosti s touto bankou. Zde je např. jeden z těch co mají kritický názor na RB, ale nehodlám posuzovat jestli ta jeho kritika je zcela pravdivá a opodstatněná. Co je na tom až tolik špatného, že někdo hledá nějakou alternativu pro případ, že by mu to co nabídne RB ne zcela vyhovovalo? Je to snad každého věc. Já mám raději dopředu připravenou nějakou alternativu abych pak v případě potřeby narychlo se tím nemusel zabývat, ale to asi ne každý dokáže pochopit.

vazu
hodnocení

0x
Přesně tak, zatím o tom moc nevíme. Proto je zbytečné se stresovat. Jen z logiky veci: RB přece nekoupí banku, aby pak udělala něco, proč by měli klienti odcházet. Právě naopak, nabídku čekám velmi vstřícnou.
355
hodnocení

Já se z toho slučování Equa bank s RB nestresuji, ale rád bych měl předem připravenou nějakou variantu kam přejít kdyby mi to co nabídne RB nevyhovovalo. Když letos RB přetahuje k sobě klienty z končící ING Bank tak jim dává docela slušnou nabídku s BÚ a 1% úroku na něm, ale je to pouze garantované na 1 rok a co bude pak to nikdo nevíme. Nevíme jestli to není jen taková taktika RB typu, že "když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají". V případě sloučení Equa bank s RB o tom prozatím téměř nic nevíme a proto si myslím, že je předčasné už nyní se radovat z toho, že to bude určitě nějaká úžasná a vstřícná nabídka. Až nám RB oficiálně oznámí jak to sloučení s RB proběhne a za jakých podmínek tak až pak bude čas to hodnotit jestli je to dobrá nabídka nebo ne.

Až budeš déle na světě tak uvidíš, že zvýhodněné úroky nebo odměny za sepsání smlouvy dělá každá banka. Je to taktický boj o přetahování klientů. Dělá to každá banka, každá pojišťovna, každý dodavatel energií atd atd. Zcela normální kapitalismus, tak proč se tomu někteří diví?
355
hodnocení

stir: Já jsem na světě už docela dost dlouho a nejednu věc jsem už za tu dobu měl možnost poznat. Je ale vidět, že ty na tomto světě asi příliš dlouho ještě nebudeš a neměl jsi prozatím možnost poznat nejednu věc jak co je a funguje. Ano, jde většinmou, ale ne vždy o přetahování klientů, ale rozhodně ne podle podmínek jaké jim určíš ty.

hodnocení

0x
No vidíš, nové podmínky, nová smlouva a podle toho se přizpůsobím. Tak proč malovat čerta na zeď? Banky se slučují proto, aby měli větší uživatelskou základnu a ne proto, aby si tu základnu snizovaly nevýhodnými smlouvami. Být na tvém místě raději řeším tu tvou monetu, protože to spojení s air je pro ni nevýhodné a nelíbí se to ani akcionářům. Nakonec ta tvá moneta nemusí mít výběry zdarma a převezme ceník air. Tak to se fakt divím, že jsi ještě neutekl, protože tahle transakce, pokud proběhne, bude dřív než spojení RB a Equa.
355
hodnocení

stir: Jenom, že ty tu tvrdíš, že už velmi dobře víš jaké ty nové podmínky budou a to i když ve skutečnosti o tom nevíš vůbec nic, protože RB k tomu prozatím oficiálně nic konkrétního neoznámila. Tebe se Moneta asi nelíbí a tak se snažíš malovat čerta na její zeď v souvislosti se spojením s Air bank a snažíš se k tomu záměrně vytvářet katastrofální scénař aby jsi mne tím odradil od Monety. Nejsem klientem Air bank a tak mne tato banka příliš nezajímá a pokud dojde ke sloučení s Monetou a bude to mít nepříznivý dopad tak to budu řešit až to nastane nebo až budou ohledně toho známé nějaké oficiální konkrétní informace. Ono se může s kteroukoliv bankou stát kdykoliv cokoliv, protože nevíme co na nás která banka třeba v tichosti chystá a s čím na nás můžou přijít třeba za měsíc.

Pokud se ti tato diskuze nelíbí nebo tě nezajímá tak ji alespoň záměrně a trollovačně neodváděj od původního tématu a zde nech prostor na diskuzi ohledně Monety a jejích účtů Genius Gratis a Tom Plus kvůli kterým jsem tuto diskuzi založil.

Pravda je taková, že se Rajfka už nechala slyšet, že podmínky equa banky měnit nebude a pro stávající klienty chystá ještě nějaké zvýhodnění. Mně je to ale úplně jedno, mam 4 banky, mel jsem šest. Equa ma výhody, o kterých jsem psal několikrát, monetu mam taky, stav účtu nula Kč, odměnu jsem dostal a akcie Monety jsem už prodal, jelikož spojení s neboztíkem Kelnerem, je pro monetu nevýhodné a jako akcionáři mi to nebylo jedno, ze se nechali tak levně pohltit. Takže mně osobně nebude chybět ani moneta, ani equa, kterou bych si za stejných podmínek ponechal. Nakonec uvidíme, jaké podmínky bude mít moneta s novým názvem Airbank. Co se týká těch účtů u Monety, tak driv platilo, že starší účty rusili, pokud chtěl klient novější účet. Mě to momentálně nezajímá, monetu nepoužívám, ale mam ten Tom plus. To je celé.
355
hodnocení

stir: Co se o RB dá slyšet v souvislosti s koupením Equa bank to jsou pouze takové řečí typu jedná paní povídala. Až bude něco konkrétního a oficiálního ohledně toho uvedené na stránkách RB nebo Equa bank nebo až budou o tom informovat klienty Equa bank tak až pak je možné tvrdit, že to bude tak a ne jinak. Prozatím se tak nestalo a proto se můžeme pouze dohadovat jak to asi bude, ale tvrdit něco o tom jak to určitě bude je prozatím hloupost. Píšeš, že máš u Monety Tom Plus a nevíš, že u tohoto účtu mají výběry zdarma všude i ve světě když tvrdíš, že "Výběry mají ze svého bankomatu zdarma, ale ne z cizího.". Je vidět, že jsi se pustil do diskuze o tom o čem nic nevíš.

Píšu jasně, že monetu nepoužívám, protože mám multiměnovou kartu od equa, takže moneta mě vůbec nezajímá. A když se dočkáš, časem dostaneš i nové podmínky, pokud fúze dojde do konce. Každá banka nové podmínky posílá klientům s předstihem emailem nebo je najdeš v bankovnictví. To, že jsem si něco našel o RB a equa a ty to nemůžeš najít, za to já nemůžu. Jen ti můžu říct, že pokud ty podmínky budou nevýhodné, tak ty klienti půjdou jinam a celé to spojení pak nedává smysl. Je to zákon trhu a věřím že ani ty by sis nenechal klienty odejít, kdybys koupil banku. Nebo snad jo? Tak to budeš mít rychlejší peníze vyhodit rovnou do kanálu, přijdeš o ně tak jak tak.
355
hodnocení

stir: Vidím, že ti to nedá aby jsi tu neustále psal ty tvoje bláboly o bankách a tvářil se jako by jsi byl nějaký super odborník a znalec na banky a bankovnictví. To, že se dá v internetu najít různé informace o RB a Equa bank ještě neznamená, že to jsou všechno oficiální informace z těchto bank. To, že ty tomu všemu věříš co kdo ohledně těchto bank někde napíše je tvoje věc, ale mohl by jsi nad tím alespoň trochu přemýšlet a nedělat ze sebe nějakého joudu který věří všemu co kdo někde napíše. Nevíme jaká je stratégie RB v souvislosti s koupením Equa bank a tak nemůžeme naívně tvrdit, že to bude určitě tak a v žádném případě ne jinak. Podmínky můžou být pro mnohé klienty nevýhodné ale pro banku to výhodne být může i v případě, že někteří klienti odejdou jinam ke konkurenci pokud banka na tom neprodělá. I kdyby v případě pro klienty končící Equa bank RB udělala nevýhodné podmínky tak se ji to může vyplatit i s těmi klienty kteří zůstanou a nechají se i přes to převést k RB. To co pro tebe nedává smysl může pro banku smysl dávat. Věřít si můžeš čemu chceš, ale já bych si banku určitě nekupoval, protože až takový znalec bankovnictví nejsem abych ji pak mohl dobře provozovat a hlavně nejsem až tak bohatý abych si to mohl dovolit.
Pokud jde o Monetu tak jsi psal, že máš u Monety Tom Plus a i když tě tato banka nezajímá tak by jsi mohl o ni alespoň něco málo vědět např. proč jsi si tam ten Tom Plus zakládal nebo proč to nezrušíš když tě to nezajímá. To, že máš multiměnovou kartu od Equa bank ještě neznamená, že ji určitě budeš nadále mít i po převedení k RB. Možná ano, ale také možná ne.

Až zase tě napadne tu něco psát tak by bylo dobré aby jsi nad tím zkusil alespoň trochu přemýšlet a nepsal tu pořád ty tvoje naivní trollovací bláboly.

21.06.21 15:17
Amen
vazu

Banka a klient uzavírají mezi sebou smlouvu, která musí být přínosem pro obě strany. Tedy těžko budou klienti u banky, když to pro ně bude nevýhodné. Proč by to dělali. Jestliže banka bude mít nevýhodné podmínky, nebude mít klienty. Ona klienty potřebuje, proto proč by to dělala. Jestli myslíte třeba to, že bude peníze rozdávat, tak to asi ne. To nedělá žádná banka. Nemyslím, že by to bylo jen o slibech (jak píšeš 355). Už nyní RB svým klientům nabízí účet zdarma bez podmínek obratů na účtu, s výběry ze všech bankomatů světa zdarma, okamžitý platby a účet pro děti od narození taky bez poplatku. Takže za mě zatím ok. Mé očekávání jsou pozitivní. Nikdo nikoho nevlastní, odejít mohu, kdy chci. S těmi smlouvami má štír taky pravdu. A proto nešiřme paniku ;)

Přesně tak! Nikdo nekoupí banku, aby pak o zákazníky přišel. To by byly vyhozené peníze!

355
hodnocení

vazu: Kde je uvedené nebo co nařizuje, že smlouva musí být přínosem pro obě strany? Proč by RB nemohla převáděným klientům z Equa bank rozdávat peníze? Když mohla RB rozdávat 500 Kč klientům kteří k ním přešli z končící ING Bank tak proč by něco podobného nemohli nabídnout i klientům Equa bank? Tím netvrdím, že RB by určitě měla něco takového nabídnout i klientům Equa bank. I jiné banky občas nabízejí v nějakých akcích peníze za využití nějaké služby, založení účtu atp. a tím jim peníze rozdávají. Pokud se dívám do ceníku RB tak na tom jejích účtu zdarma bez podmínek obratu na účtu (Chytrý účet) mají výběry z bankomatů zdarma, ale ne ze všech bankomatů světa, ale pouze z bankomatu v ČR a ve státech v rámci EHP a to pouze v měně EUR. Netvrdím, že RB je nějaká katastrofální banka které by bylo třeba se jednoznačně vyhnout, ale také netvrdím, že je to ta nejlepší a nejideálnější banka v Česku ktetrá to s klienty Equa bank myslí určitě velmi dobře.

vazu

Tak to se mýlíte. RB chytrý účet má výběry ze všech bankomatů světa zdarma. Mají to na stránkách a potvrdila jsem si to i na infolince. Kdybyste byl podnikatel, vy byste udělal pro své klienty smlouvu tak, aby pro ně byla nevýhodná a mohlo se stát, že je ztratíte? Já tedy ne. Jsem prostě jen optimista.

355
hodnocení

vazu: S těmi výběry v RB ze všech bankomatů světa zdarma kartou k účtu Chytrý účet nemáš pravdu. Když tu chceš něco tvrdit tak je dobré si to předem zjistit jak to je. Zkus se na to podívat do ceníku RB. V části 5.1. a dále položka 3.1. je tam uvedené "Výběr hotovosti z bankomatu v ČR a ve státech v rámci EHP v měně EUR v ceně"a u položky 3.2. je tam pro Chytrý účet uvedemé "Výběr hotovosti z bankomatu v zahraničí 100 Kč + 0,5 % z vybírané částky" . Jestli jsou pro tebe státy v rámci EHP celým světem tak to nevím co bych si měl o tom myslet. Nevím co ti ohledně toho nabulikovali na infolince, ale platit by snad mělo to co je uvedené v ceníku. Kvalitu infolinky RB jsem si už měl možnost osobně ověřit a tak vím co všechno tam jsou schopní člověkovi nakecat jen aby ho něčím zbyli.

hodnocení

0x
Takže dneska na VH akcionáři Monety neschvalili vydání nových akcií do rukou PPF. Čas na výběr vhodnější banky se ti prodlužuje. Mimo jiné Rajfka má všude výběry zdarma. Že bych měl pravdu s tou equa? :0))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]