Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sikana na pracovisti, ma cenu se v ČR soudit?

Od: uder odpovědí: 10 změna:
Byla mi prokazatelne utrpena psychicka ujma, muzu jednoznacne prokazat ze me v praci pomlouvali, ale muzu pouze spousty neprimima dukazama prokazat, ze mi doslova chteli v praci hodne ublizit, a to, ze mi mistr vyhrozoval at jdu do prace pri DPN, s tim ze me udá buhvi kde na inspekci (blbost), to taky muzu prokazat pouze tim, ze jsem mu skutecne volal, a ze moje vypoved bude verohodna. Na druhou stranu si muzou kolegove vymyslet milion duvodu, jakej jsem nepritel celeho sveta vcetne zamestnavatele, a vypoved svedka ktery by mi mohl pomoci je nejistá. Má s tím někdo zkušenost, má cenu se v ČR soudit a pozadovat odskodne, kdyz jsem chodil do prace pouze pracovat a kvuli nadrizenymu ktery me pomluvil v kolektivu nejhorsima lzama jsem musel odejit z dobre prace?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

V práci mě pomlouvali...tak tohle je staré, jako lidstvo samo. Pokud nastoupí kamkoli někdo nový, je rozebrán domrtě. Tak to prostě je, taky jsem byla.

Jsou lidé, kteří si dovedou zjednat pořádek. Jsou, bohužel, i lidé, kteří hned myslí na soud, pitvají se ve vztazích, co kdo kdy řekl...jako Vy,

Pokud to děláte kvůli odškodnému, jak píšete, je to trapné. To nedostanete. Pokud o Vás někdo trousil lži, měl jste se bránit, nevyklízet hned pole, pokud jste byl bez viny. A uvést věci na pravou míru.

Zkuste tedy jinou práci, když jste z této odešel a chovejte se jako chlap. Klepům nepopřávejte sluchu, pokud by někdo něco začal, usekněte to hned v začátku. Slušně, ale důrazně. Nenechte sebou orat.

Pokud bazírujete na odškodném, jste mírně řečeno, naivní. Stát přišel o spoustu peněz vzhledem ke covidu a Vy si opravdu myslíte, že hned každému budou vyplácet odstupné, když o něm Pepek řekl nepravdu? *smich2* Jaga.

hodnocení

4x
Ach ten češtin, ach ten češtin.
Nějak se v tom hochu plácáš. Můžeš prokázat, že tě v práci pomlouvali a o větu dál napíšeš, že máš nepřímý důkaz. A tak to pokračuje až do konce.
Buď chlap a ne bábovka. Hoď to za hlavu, stejně ti nikdo nic nedá. Když ukážeš soudu, že jsi tehdy a tehdy volal mistrovi, a ten že ti nadával, tak se ti soudce vysměje. Máš zaznamenanej datum, čas a komu, ovšem to hlavní, o čem jste hovořili prostě nemáš. Dál se o tom nikdo nebude bavit.

hodnocení

3x

Šikanu musíte prokázat. Máte důkaz o tom, že Vás šikanovali? Stěžoval jste si nadřízenému? Řešil jste to? Chcete odškodnění - za co? Skončil jste v pracovní neschopnosti, v péči lékařů, odborníků (psycholog, psychiatr) na antidepresivech atd? Asi, ne, že? Tak zapomeňte na soudy a spíše si najděte klidnější práci a lepší kolektiv. Pokud Vám někdo škodí a chcete se bránit soudně, vždycky to musíte prokázat a to není jednoduché a je to na dlouho.. Největší potíž bývá v tom, že ten kdo chce v zaměstnání zůstat Vám nic nedosvědčí a nechce být do něčeho takového zatahován..Berte to jako jeden z mnoha názorů a pohled na věc. Co uděláte Vy, je jen na Vás. Ale podle mne je zbytečné a marné se do nějakých soudních sporů pouštět za podmínek které uvádíte..

bak
hodnocení

1x

Proč si zrovna na vás zasedli? Kdybyste se chtěl soudit, všechno by se přešetřilo, koho by jste uvedl, ten by byl vyslechnut a vy máte nepřímé důkazy.Ale než by jste se dopracoval soudu, zestárnul by jste o 10 let a možná ani nic nevysoudil a stálo by vás to balík peněz. A ani nevíte, komu by dali za pravdu a blbí oni tam nejsou. Vlastně na každém pracovišti se někdo najde, kdo rejpe a pomlouvá. To by muselo být soudů.

hnhgf
hodnocení

1x
V každé práci promlouvá každý každého, takoví jsou lidé. Pokud je to na nějakém pracovišti extrém, nejjednodušší a nejrozumnejsi řešení je odejít a najít si práci jinou.
Jestli se chcete soudit, měl byste se poradit se schopným právníkem. Osobně si neumím představit, že byste něčeho dosahnul.

hodnocení

1x

Mám pocit, že jste to tady už řešil, že vás šikanují.

Proč v takové práci zůstáváte?

Každopádně si myslím, že u soudu byste neuspěl. Mmch. nemyslím to nějak zle, ale asi byste měl jít k psychiatrovi.

hodnocení

0x

Buď ze sebe uděláte bábovku před soudem (který bude s nejistým výsledkem trvat roky), nebo si to jako chlap sám vyřešíte.

Upřímně ale říkám, že mít v práci podobnou bačkoru, tak Vás vyhodím sám a velmi rychle...

jenda22
hodnocení

0x

Hodně divný dotaz. Nejdříve šikana, pak pomluva. Asi to nebude jen tak a určitě měli důvod se o vás vyjadřovat asi pravdivě. Vyslovení názoru na vaši pracovní morálku nevzniká žádná pomluva. Všichni lžou a vy říkáte pravdu. To určitě...

uder
hodnocení

0x
Samozřejmě že se nejedna pouze o pomluvy. Hovořím tu o hrubé urážce na cti, izolaci, manipulaci kolektivu a sledování mimo pracoviště, tohle ještě můžu prokázat, výhružky a pokus o umele vyvolani konfliktu na pracovisti za ucelem okamzite vypovedi, uz takhle jeden v praci dopad, protoze proste nemluvil a mel tam holku po ktery vsichni jeli, oni ho nechteli ale nenechal se vyprovokovat, stejne dostal nakonec vypoved, kamaradicek mistra vyvolal konflikt. U me to melo podle toho co jsem slysel jeste skoncit trestnim oznameni, nikdo by mi nedosvedcil ze me jenom v praci urcitej clovek hrube pospinil tak, aby se to nelibilo nikomu v kolektivu a oni se citili pote opravneni mi skodit (pred velkou aferou jsem mel v praci neutralni az pratelske vztahy s celym kolektivem) Lecim li se u psychiatra? Samozrejme, skoncilo to pokusem o sebevrazdu. A nepiste ze sem se mel vsemu postavit jako chlap.
Ten clovek zmanipuloval celej kolektiv, ze sem az do konce nevedel ze me celou dobu hrube pomlouva.
Vysledek pomluv jsem se dozvedel, nacemz nasledovala vypoved z moji strany.
uder
dostaval jsem z niceho nic srazky a upozorneni, i kdyz jsem 3 roky pracoval bezproblemove. Schvalne mi marili praci, tak i dobre jmeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]