Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupit od brigady

Od: filipo odpovědí: 9 změna:
Dobry den, chtel bych se zeptat. Prihlasil jsem se na brigadu a pracuji ted tam tri dny. Podepsal jsem i smlouvu a mam to az do konce tohoto roku. Akorat, je mi to tezky, nezvladnu to asi. Je to obchod s oblecenim, mozna je to pro vas lehky, akorat nikdy jsem nic takoveho nedelal, nezvladam 7 lidi najednou u kasy. A co se mi taky nehodi je ze pracuji jenom jeden den v tydnu a dostavam 300kc. Myslite ze bych mohl od toho odstoupit? Ze bych to chtel zrušit. Budou na me nastvani? Bojim to rict. Nasel jsem lehci brigadu s vetsim vydelkem. Co myslite? Dekuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

5x
No když by tě chtěli vyhodit oni,tak by jim bylo úplně jedno, jestli budeš naštvaný...

hodnocení

3x

Bez znalosti smlouvy vám asi neporadím.

hodnocení

3x

Dobrý den. Záleží na tom, co jste podepsal. Není-li sjednáno jinak, pak platí, že standardní doba výpovědní lhůty činí 15 dní, a počítá se ode dne doručení této skutečnosti vašemu zaměstnavateli. Pokud se se svým zaměstnavatelem domluvíte, lze pochopitelně dohodu zrušit ke konkrétnímu sjednanému dni. Důvod uvádět nemusíte (ovšem to samé platí i z druhé strany, tedy pokud se k ukončení dohody rozhodne firma). Jestli na Vás budou naštvaní to nevím, ale určitě se jim toto nestalo poprvé. Práce nemusí každému sednout, nebo jde člověk za lepšími platovými podmínkami. Takže se nebojte o tomto komunikovat se zaměstnavatelem.

hodnocení

2x
Než by ses trápil, bude i pro firmu lepší, když tě pustí. Mimochodem za 300 Kč - to děláš 3h směny? Jinak jak bylo napsáno výše, oni tě s ledovým klidem vyrazí na minutu kdykoli se jim zachce...

cutora
hodnocení

2x

Přestalo Vám to vyhovovat, dokud jste to nezkusil, tak jste nemohl vědět.

Tedy podle smlouvy, kterou jste podepsal a přečetl, jednejte. Nejste v žádné podřízené funkci, abyste se takhle třásl.

Jste rovnoprávná strana té smlouvy. Máte práva ale i povinnosti. Jednejte ve svém zájmu slušně a korektně.

Více sebedůvěry.

hodnocení

1x

Hned bych nelámala hůl. Zkus to vydržet, jsi tam 3 dny i s cestou. A to je málo na to, aby sis zvykl. Třeba se Ti práce časem zalíbí. Je to vlastně taková průprava pro dospělost. Až budeš mít po škole a budeš se živit prací, také ji nebudeš střídat každé 3 dny. Nebo snad ano?*ee*

Chceš říct, že na kase Tě obléhá naráz 7 lidí a cpou Ti všichni najednou svazky svých těžce vydělaných peněz? Ale no tak! Možná je tam občas opravdu fronta 7 lidí. Prvnímu načteš zboží, zaplatí Ti, vrátíš peníze nazpět a dáš mu účtenku. A poděkuješ a rozloučíš se. Co je na tom nepochopitelné a tak děsně těžkého? Pak přijde na řadu druhý atd...Pracuj pomalu, aby ses nespletl v penězích. Lidé to pochopí, žádný učený z nebe nespadl.

Škoda, že ta možnost není u nás. Při svém důchodu a práci 1 den v týdnu by se mi 1.200 Kč měsíčně opravdu hodilo. Hned bych to za Tebe vzala, s lidmi jsem ráda a 7 zákazníků v jednom chumlu by mě nijak nerozhodilo.

Peníze budeš potřebovat, to je jasné. Proto to raději vydrž, než zase hledat něco nového, zaučovat se...Aspoň se naučíš, že výdělek není žádná legrace. Jaga.

hodnocení

0x

Stane se. Já, na vašem místě, bych dala řeč se šéfem. Moc bych neplakala a jen bych mu řekla, že nezvládám, bojím se, že udělám škodu, ráda bych odešla. *alene* Čeho se bojíte? Myslíte, že vám jednu lískne? Ne? Tak čeho?!

petrwoods
hodnocení

0x
Pojem "brigáda" zákoník práce nezná. Máte Dohodu o provedení práce nebo DPČ? A 300 to máte za hodinu nebo za den? Jestli za den tak to je k pláči, ale přece jste dopředu věděl co podepisuje nebo ne?

hodnocení

0x

Nepíšeš, co máš ve smlouvě uvedeno, jak smlouva zní. Pokud tam nemáš nějaké sankce za nedodržení smlouvy, tak stačí říci "já už zítra nepřijdu". Navíc, pokud ve smlouvě máš odměnu 300 Kč za den // správněji za směnu, ale neuvádíš, kolik to je pracovních hodin//, byla by ta smlouva už při sjednání pro jednu smluvní stranu //tedy pro tebe// výrazně nevýhodná a odporovala by zákonu. Tak ať se ti daří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]