Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Známé písničky z všech dob

Od: muzikantsro odpovědí: 7 změna:
Jaké známé písničky znáte, které se poslouchají doteď? (Mohou to být jak z 50.let tak klidně i z posledních 10 let

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Olympic se udržel spoustu let a pořád mu to hraje.

Občas je slyšet Simonová s Chladilem. Noblesní pár, dokonale oblečený, s úsměvem, bez dredů, piersingů a tetování. Měl pohodové klidné písničky, které zahřály u srdce. Vzpomínáte? Semtimentální, Děti z Pirea, Zhasněte lampióny, nebo třeba Když dozrával len. Žádný rambajz, žádné opičí tance, ale pohoda jak vyšitá.

Stejně mě potěší, když v rádiu /country radio/ se často ozvou písně Waldy Matušky. Ten jeho stříbrný hlas nemá chybu. Waldu mám ráda skoro už 60 let. A jeho písničky jsou pořád krásné. Jaga.

A měla jsem moc ráda i Káju. Škoda ho.

Krásně se taky poslouchají rangers pak plavci a pak znovu rangers a nebo i Greenhorns s Honzou Vyčítalem s jeho krásnými sykavkami.

Pěkná píseň je např. Blízko Little Big Hornu (orig. Jim Bridger) nebo cadillac orig, One Piece at a Time

hodnocení

1x

Byl Silvestr roku 1965, já seděl se sestrou u rádia a hráli Olympic, Dej mi víc své lásky. Slyším to jako dnes. Uteklo to.

hodnocení

1x

Třeba od Fešáků s Michalem Tučným. Nebo od Jiřího Helekala (od doby jeho začátků v Semaforu, až do teď). Vše je třeba na YouTube.

111®
hodnocení

1x

a nebo lidovky..

hodnocení

0x

Co myslíte slovem "poslouchají"? Že je občas zahrají v rádiu? Že se rozezní u táborového ohně? To, co se zpívalo (a snad ještě občas i zpívá) u táboráků, se ani vyjmenovat nedá. Ale na Country rádiu jsem za poslední půlrok určitě slyšela minimálně dvě prastaré a kdysi slavné písně. Plují lodi do Triany a Cestář. Country rádio sahá do starých písní často, takže jsem teď vzpomněla jen takové trochu "mimo žánr".

hodnocení

0x

No zase nepřehánějte s tím sentimentem. Já jsem rockové dítě a tam Zhasněte lampiony nepatří. To spíš:

Rock & Roll 50s Mix - YouTube

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]