Je tu prosím nějaký hudebník? Níže přikládám přílohu. Poradíte mně, jak zahrát ten začátek prvního taktu v houslovém klíči? Když tedy začnu ten první takt, tak je to správně, pokud zahraji notu C1 spolu s C2 současné a do toho pak i třetí osminovou notu -to znamená, že bych v jednu chvíli měl soucasně stisknuté 3 klávesy - C1, C2 a osminovou A1? Jde mi o to, zda se to nemá zahrát tak, že stisknu současně tóny C1 a C2 a potom klávesu C2 pustím (C1 stále držím) a zahraji A1. Podobně je to i ve třetím taktu, nějak mě tyto takty zmátly, je to velmi dlouho, co jsem hrál na klavír a teď bych to chtěl trosku oprasit. Děkuji a hudebníkům se omlouvám, jaká slova používám k popisu.
tenoblouk nad taktem značí, že se selý takt hraje vázaně, první dvojmat C1 C2 a plynule , tedy sminimální mezerou přejdeme na A, postí se dvojhmat ale současně se už stiskává A
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.