Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré dolary

Od: pythonissa odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo kde vyměnit staré dolary? jedná se o dvaceti dolarovky. Byla jsem dnes ve směnárně, kde by paní řekla, že takovéto dolary už 2 roky neberou (přesto, že v Americe jsou stále platné) a poslala mě do banky. Šla jsem tedy do své banky (Česká spořitelna), kde mi paní sdělila, že dolary vyměňují, ale pouze od roku 1996, kdežto mé dolary jsou z roku 1995 a dolary tedy nevyměnila. Pomohlo by zkusit jinou banku?
Děkuji předem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi ČNB by vám to vyměnila. Zkuste si tam zavolat.

banky.cz/...

hodnocení

0x

Zkusil bych je nabídnout za cenu kurzu na facebooku na Marketplace.

pythonissa
hodnocení

Děkuji, to mě také napadlo jako řešení. :) Dám na to o trochu lepší kurz, ať se toho zbavím. :)

eman
hodnocení

0x
Nepomohlo. Ani ČNB. Pouze v USA.

hodnocení

0x

je to zvláštní - USA se chlubilo, že peníze jednou vydané jsou platné navždy - nicméně jelikož posledních 30 let platí šeky a kartami, nikdo asi netuší, že peníze v e výši 20 a výce dolarů vůbec existují a bojí se padělků

Ale v USA platné jsou!

jm
Jasný, platí, jenom mimo USA to nikdo nechce :-D
A za tu hrubku si půjdu dát pár facek. To ani únava a stres neomlouvá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]