Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi 18 let a chtěl bych se zeptat jak provést coming out zejména u xenofobní a homofobní rodiny?
Díky
Mne by spíš zajímalo proč o tom vůbec chcete mluvit? Tlačí na vás někdo? Dokud by se mne vyloženě někdo nezeptal zda někoho mám, tak bych to neřešila.
Pokud by mi byla položena otázka zda mám partnera stejného pohlaví, tak bych odpověděla, že ano, ale vzhledem k jejich postoji mohu jen říci, že jsem šťastná a dál to nechci komentovat.
A proč jim to musíte říkat? Tak brzy. Není na to ještě čas? Možná se postavíte zanedlouho na svoje vlastní nohy, odstěhujete se a budete žít takový život, jaký bude vyhovovat.
Je to Vaše osobní věc. Klidně to odložte na později, až budete zvládat komunikaci s rodiči, nebo až budete mít partnera.
Jinak stačí jedna věta - Mohu někdy pozvat a představit svého přítele Jardu?
A podle jejich reakce poznáte, jak se k situaci postaví. To nikdo neví, jak se zachovají. Něco jiného je komentovat cizí lidi, něco jiného konfrontace se svým dítětem.
Zaujal mě tento článek k tomuto dotazu.
Vlastně Váš dotaz a popis Vašich rodičů článek v druhé půlce přesně vystihuje.
Pak už stačí, aby doma otci či matce ujela pejorativní poznámka na téma homosexuality, a dítě už ví, že jeho rodiče nejsou tak chytří jako on a má právo jimi pohrdat. Nejedná se tedy o prosazení tolerance buzen, ale v prvním plánu o zasévání semínek nenávisti k těm, kteří mají jiný názor, i když jde o vlastní rodiče.
-------------------------
-------------------------
Také jsem nevěděla co je to coming out. Člověk se pořád učí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.