Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se do rána zbavit otoku?

Od: tazatelka odpovědí: 12 změna:
Ahoj..po celém dni na nohou..mám vedle nehtu otok... špatně se mě chodí v botech. Zítra zas na nohou. Co s.tim?
Jak se do rána zbavit otoku?
Jak se do rána zbavit otoku? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

3x

Hlavně žádné píchání, jak tu zaznělo. S palcema mám své zkušenosti, také na ně trpím. Do rána to může splasknout, ale nemusí, záleží na typu a rozsahu zánětu. Před spaním koupel ve slané teplé vodě (ne horké, spíš vlažné). Ledování není špatné, ale to ve spánku jaksi nelze. Vyvarujte se tlaku ve spánku, jestli nemáte v patě postele žádnou překážku, posuňte se s polštářem níž tak, abyste měla nohu přes okraj postele ve vzduchu. Ani deku na ni nedávejte. Pokud to do rána nesplaskne, dočasně vyměňte obuv tak, aby nevznikal tlak na palec. Teď v létě to jde, klidně jděte v Crocskách.

Chtělo by to pantofle s volnou špičkou.

tazatelka
hodnocení

Bohužel musím mít botu z uzavřenou špičkou..kvůli.. bezpečností práce.
kicune*

Tak si sežeńte větší číslo, ať netlačí na palec. O jedno, nebo o dvě čísla větší.

Na noc bych dala octový zábal, ocet s vodou 1:1.

hodnocení

2x

To není jen otok, ale schyluje se tam k hnisání. To do rána nevyřešíte. Jedině ichtyolovou mastí nechat vytáhnout, nebo mně osobně se několikrát osvědčila nastrouhaná syrová brambora, ta teda vytáhne všechno. Zabalit do alobalu, nasadit ponožku. Hned to nebude, ale určitě se výsledek brzy dostaví.

iv®
hodnocení

1x
Zítra to bude v botě bolet, vím podle sebe, máte tam zánět, píchnout, vyčistit... Pokud se jedná o zatrhly nehet trochu pomůže černá mast.. Já dnes trpěla v botě 3 hodiny, jen zatrzeny nehet na palci a myslela jsem si že to nerozchodim.

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.Do ničeho nepíchej,ještě to bude více bolet.Koupel ve slané vodě nebo v Tonicu a pak odvaru řepíku./vlažné/

tazatelka
hodnocení

Nic takového nemám teda slanou vodu sůl mám..ale za chvíli jdu spát. Mě napadl ocet. Nebo nevím.led.

pb®
hodnocení

0x

Namazat něčím zklidňujícím a protizánětlivým, zítra zalepit a vzít si pohodlné boty. Každý by měl mít alespoň jedny, v kterých může chodit celý den bez otlaku a puchýře.

tazatelka
hodnocení

Druhá noha v pohodě ale dělá mě to skoro u každých bot

jabraka*
hodnocení

0x

Na otoky lze použít mast HEPAROID.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]