Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 30 let. Zatím si na důchod nijak nespořím. Nyní mám možnost mít od mého zaměstnavatele měsiční příspěvek k penzijnímu připojištění ve výši 1150 kč + sám bych si chtěl v podobné výši tedy 1150 kč, také ze svého přispívat. Máte tip jaký produkt (popřípadě můžete napsat i konkrétni firmu) by byl pro mě nejvýhodnější na samotný důchod? Díky za každý tip
Spořit si u nás v hotovosti s perspektivou 35-40 let je reklamou propagpvaná blbost. Za tu dobu peníze ztratí 80-90% své hodnoty. Stačí se podívat do historie. Pro stáří se člověk musí průběžně zajišťovat v takových komoditách, které na hodnotě neztrácejí . Využití nabídky zaměstnavatele by bylo asi dobré, ale nestrkat do toho další vlastní peníze.
stir, koukla jsem na to indigo. Píšou tam, že poplatek je 1% ročně. Nevím jaké jsou výnosy, ale napadá mne jestli nezaplatím víc tím poplatkem než kolik vydělám. Můžete mi prosím dát příklad. Děkuji.
Takovýchto nabídek je na trhu obrovské množství. Osobně bych nikdy nesvěřil své peníze nikomu, kdo by mi smluvně nezajistil minimální výnos.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.